חה!

חהמן

New member
חה!

זה לא באמת שייך ל 1762. אנחנו לא הגבלנו את הדיון לבלוגיה. השאלה היא כפולה. קודם כל, איך תיראה מערכת הבלוגים האידאלית, מעבר לזה, אילו שינויים הבלוגיה צריכה כדי להפוך לכזאת. רוב האנשים פה מתמקדים עד עכשיו בנקודות הקטנות, בתקלות, בשיפורים יחסית ברורים. אנחנו עדיין מחכים למישהו שיגיד משהו בסגנון של: "אני הייתי רוצה להיות מסוגל לכתוב בלוג משותף, עם בלוגרים אחרים, בלי לפתוח כינוי חדש" או "אני הייתי רוצה שיהיה לי עמוד בית בבלוגיה שאני אוכל לעצב אישית, לנהל ממנו את כל הבלוגים שלי, מכל המשתמשים שלי, לקבל עידכונים על כל הבלוגים שאני עוקב אחריהם, שיהיו בו חיפושים אוטומטיים על תגיות שמעניינות אותי וכו'" או "אני הייתי רוצה שהחלון תגובות יחזור להיות מה שהוא היה פעם..." בקשר לשמירה, אנחנו לא נתקלנו אף פעם בבעיה הזאת. מצד שני, השלב שלנו של הכנת רשומה בתפוז לוקח פחות משלוש דקות בד"כ, ככה שסביר להניח שלא נתקל בדברים מהסוג הזה. אבל באמת, זה כל מה שחסר לך כאן? זה כל מה שמפריע? אנשי חה!

דנטל

New member
כן

גם זה שהיינו רוצים שהתגובות לא יבלבלו, או שלפחות נוכל לשרשר אותן כמו שצריך, זה ברור. לא מענין אותי אייקונים ולא עיצובים ולא כלום. אני פתחתי את הבלוג בשביל לכתוב לעצמי חויות שלרוב אני לא מסוגלת לזכור, כך שכל מה שאני צריכה הוא שזה גם יישמר ישר בלי שאצטרך להתחכם (בעיה מאוד נפוצה עד כדי כך שיש עליה שאלה נפוצה בפורום התמיכה) עם העתקות ורענונים, או כתיבה ראשונית במעבד תמלילים במקום ישירות בבלוג. ושוב - הבלוג שלי נועד לכתיבה, לא לעיצוב והתעסקויות בעיצוב וגם לא שאר התעסקויות של חיפושים ותגיות ועדכונים ומספר משתמשים כמצוין בתגובתכם, וכו'. ברור לי שזו רק אני ורוב הבלוגרים מעונינים בבלוג "מתוחכם" יותר, לי אין ענין כזה, כך שהשמירה זה כל מה שמפריע לי.

חהמן

New member
חה!

אנחנו מבינים, ולמען האמת אנחנו די בטוחים שיש לא מעט בלוגרים כמוך. מצד שני, אנחנו די בטוחים שגם לבלוגרים שעיקר המטרה של הבלוג שלהם היא כתיבה, או ניהול יומן, יש שיפורים שיכולים לעזור. נגיד בודק האיות שהזכירו קודם. נגיד היכולת לייצא רשומות נבחרות מהבלוג לספר אלקטרוני. נגיד היכולת לבצע חיפוש רק בתוך רשומות שאת כתבת. לדוגמה, אם את רוצה להיזכר ברשומות שכתבת על מר X או שהיו קשורות במר X ואת יודעת שלא מיפית את זה בתגיות, למה שלא תהיה לך את האופציה לבצע חיפוש בטקסט של הרשומות שלך? בקיצור, הבלוגיה היא לא עולם מושלם, גם לא עבור אנשים שהמטרה העיקרית שלהם כאן היא כתיבה נטו. אנשי חה!

דנטל

New member
לא טענתי שמושלם פה

(ולא שאני טוענת שאני מסתפקת במועט), אלא שמה שיש פה מספק כמעט לגמרי את הצרכים שלי, קראו להם צנועים, אם תרצו. אגב, לא הבנתי לגבי החיפוש - אני עושה בלי בעיה חיפושים בתוך הבלוג שלי ומוצאת מאוד מהר את מה שאני צריכה. בתגיות אני לא משתמשת לצרכי חיפוש פנים-בלוגיות בכל מקרה, אלא ליצוג של פוסטים שלי בחיפושים לפי תגיות בבלוגיה. בקיצור, על איזו יכולת חיפוש בעייתית אתם מדברים?

חהמן

New member
חה!

אנחנו מדברים על אפשרות חיפוש בתוך מסך ניהול הבלוג שלך שתחפש גם טקסט בגוף הרשומה ולא רק בכותרות. להוסיף אפשרויות חיפוש מורכבות, כמו חיפוש של תמונות שכבר פירסמת (נגיד באמצעות טקסט אלטרנטיבי), חיפוש של צירופי מילים שהשתמשת בהן, או כל דבר אחר. אחרי הכל, אם את ה"מנהלת" של הבלוג שלך, זה נראה לנו כלי מאוד שימושי, שחבל שלא קיים כרגע. לדוגמא, אם את רוצה להיזכר בפעם שנסעת לירושלים עם מר X ופגשת שם את הידידה שלו Y, רק שהזכרת את זהב איזה שלוש רשומות שונות, אנחנו אומרים, למה שלא יהיה לך כלי שיאפשר לך לחפש בטקסט של הרשומות של עצמך בדיוק את המילים האלו, ויציג לך את התוצאות, כולל הציטוטים המתאימים מהטקסט? נכון שאפשר להשיג תוצאות מסוימות באמצעות החיפוש של הבלוגיה, או אפילו באמצעות גוגל, אבל אם יהיה לך כלי שיהיה יעודי לזה, ויהיו לו אפשרויות נוספות ומתוחכמות יותר, זה יכול לעזור. אנשי חה!

דיטי

New member
לא דיברתי על החיפוש של הבלוגיה ושל גוגל

אלא כשאני נמצאת בבלוג שלי (לא באדמין שלו, אלא בתצוגה הרגילה לגולשים) יש חיפוש שעובד לא רע בכלל. הוא נמצא למעלה משמאל. כשאני רוצה לחפש משהו בבלוגים שלי, אני משתמשת בו. השיפור שהייתי עושה בו הוא שיביא גם תוצאות קרובות. כלומר, אם אני מחפשת את המלה "שוטר", שיביא לי גם תוצאות עם המלה "השוטר", הרי רצף האותיות נמצא שם, רק שהוא מחפש לפי מלים מדויקות ולא לפי רצפים. סורי שאני מגיבה מהניק השני.

דנטל

New member
אחרי עדכון של הבלוג השני

נזכרתי בעוד משהו שמאוד מציק לי...
UNDO. פעם היה אפשר לעשות אנדו וכבר די הרבה זמן שאי אפשר. זה מוציא אותי מדעתי.

mary lou

New member
אני הייתי שמחה

אם פשוט כל מה שיש כאן אשכרה יעבוד כן, זה יהפוך אותי לשמחה.

חהמן

New member
חה!

כן, אבל בואי תנסי להיות קצת יותר יצירתית! כלומר, עזבי תיקון תקלות. אין מערכת שאין בה תקלות, ואם כל מה שתפוז יעשו עכשיו במשך שנה זה לתקן תקלות, זה לא יעזור. עדיין יהיו מלא תקלות. זה סוג של חוק טבע בתכנות. איזה כלים חסרים לך כאן? איזה פיצ'רים? מה את חושבת שיכול לקחת את העולם הזה צעד קדימה? אנשי חה!

מערכת בלוגים אידיאלית

רק מה שעולה לי כרגע לראש, ברור שלא הכל - 1. כמה שפחות אזכור למערכת הבלוגים - בלי חלק עליון ותחתון של מערכת הבלוגים הזו ובטח בלי לוגו שלה (אולי לוגו קטן בתחתית העמוד) - שתאפשר לי להיות עצמאי. כמובן שיהיה קישור למערכת הבלוגים ואולי באנר או מודעת טקסט, אשר אני אבחר את הגודל שלה ואת המיקום שלה. המערכת תחלוק עם הבלוגר את הרווחים מהפרסומות (ובמידה והוא לא מעוניין בכך, הוא יוכל לבחור למי לתרום את הכסף אם בכלל). 2. גלרייה של ווידיג'טים - כאן בתפוז יש, עד כמה שאפשר למצוא דמיון, את הקוביות. הכוונה היא מאגר גדול של קוביות כאלו (ובלשון אחרת, ווידג'טים) שיהיה אפשר להוסיף לבלוג ולהגדיר מחדש, בלי להתעסק בכלל בתכנות (כרגע יש את זה ב-Wordpress). לא יהיה מדובר בקובייה כמו "קוד חופשי", אלא מדובר בכל קוביה עם משהו אחר - קוביה של שעון, קוביה של תגובות אחרונות, קובייה של פוסטים פופולריים, קובייה של גולשים שביקרו בבלוג וכדומה. ניתן יהיה לפתח כלים חיצוניים ולהוסיף אותם למאגר (לגלרייה). במקרה הזה, יהיה גם ניתן להשתמש בכלים חיצוניים כדוגמת mybloglog.com. 3. אפשרות לסגור את הבלוג וליצור מערכת קוראים. כלומר, כל קורא יוכל להירשם עם שם משתמש וסיסמא לבלוג שלי וכעת נקרא לו "משתמש". כל משתמש כזה יוכל לנהל ולהגדיר קבלת עדכונים מהבלוג שלי (פעם ביום? כל פעם שמתפרסם פוסט? ולאן לשלוח את העדכון?). אני אוכל לבחור מרשימת הקוראים שנרשמו אל הבלוג שלי, לאילו מהם תהיה גישה לבלוג עצמו. 4. שמערכת הבלוגים תספק לי כלים לשיווק ופרסום הבלוג שלי ברשת. בין היתר, שתיצור שיתופי פעולה עם מגזינים ואתרים שונים שמתעסקים בתחום בו אני כותב ובמידה והתכנים שלי טובים - שתבדוק אם אפשר לפרסם אותם גם במקומות אחרים ובכך לקדם את מערכת הבלוגים וגם אותי כבלוגר (ניתן ליצור מערכת כזו באופן כמעט אוטומטי לחלוטין. בהתבססת על מערכת המלצות ו-"אהבתי" כמו של הבלוגיה, מיון לתחומים על פי קטגוריות של הבלוגים והתגיות.. וכפתור אישור פשוט על ידי גורם אנושי). בישראבלוג למשל, זה שילוב התכנים של הבלוגים במדורים השונים - אם אני כותב על קולנוע וכותב מעולה - למה לא לפרסם את זה במדור קולנוע? 5. קבלת מערכת סטטיסטיקות מלאה ומפורטת על הבלוג שלי (יותר רצינית ממה שיש כרגע בבלוגיה, ובישראבלוג בחינם אין בכלל). משום שזו יכולה להיות עבודה טיפה מורכבת, מערכת הווידג'טים תספק אפשרות להשתמש במערכת כמו Google Analytics שתעשה את העבודה במקרה הזה (או כל מערכת סטטיסטיקה טובה אחרת). 6. אני לא בטוח, אבל אולי שהמערכת עצמה תארגן כנסים ומפגשים הכוללים תכנים משמעותיים, סדנאות וחדשות על אותה מערכת בלוגים (מה התוכניות לעתיד וכדומה). נורא נחמד שמשתפים אותך במה שקורה במקום שבו אתה כותב. 7. כמובן, אפשר לגבות את כל הבלוג ולעבור בקלות למערכת בלוגים אחרת. 8. עיצוב מאוד חופשי. בתפוז למשל העיצוב לא מספיק חופשי ובישראבלוג צריך לשלם כסף. הייתי רוצה שתהיה לי את האפשרות לבחור בדיוק איך אני רוצה שהבלוג שלי יראה (כמובן בלי להתפרע, דברים הגיוניים ומציאותיים).

חהמן

New member
חה!

מעולה! בגדול אנחנו מסכימים עם כל מה שכתבת. יש לנו כמה דברים קטנים שהיינו משנים, מוסיפים או מחדדים בכל סעיף. 1. תשלום מודולרי לבלוגרים. לאפשר לבלוגר לבחור את כמות וגודל הפרסומות, ולתגמל אותו בהתאם. כלומר, בהתאם לשטח המסך שהוא מקצה לפרסומות לתת לו את התשלום פר כניסה. בלוגר שרוצה בלוג בלי פרסומות בכלל לא יקבל כסף, וייצטרך לסבול פרסומות במערכת הניהול שלו (כדי לכסות עלויות). 2. אנחנו היינו מוסיפים לזה מערכת של שיתוף ווידג'טים שבלוגרים ייצרו בעצמם. כלומר, אם חושבים על זה, בבלוגיה יש המון קויביות שבלוגרים ייצרו בעצמם, ואין להם בעיה לחלוק בצורה גלובלית. למה לא לייצר כלי כזה שיחבר בין מי שיש לו ידע, רצון ויכולת, למי שצריך את הכלי. אפשר גם לייצר במערכת צורת תגמול כלשהי ליוצרי הווידג'טים לפי איכות ופופולריות. 3. אנחנו היינו קוראים לזה מערכת הרשאות. כלומר, אתה תוכל לספק הרשאות עבור הבלוג שלך למי שתרצה. היינו מוסיפים כאן פונקציות של "צפייה בלבד" (בלי יכולת להגיב), "מגיב", "עורך","מנהל". 4. זה עובד במיוחד במערכות כמו תפוז, שיש להן עולם תוכן מעבר לעולם הבלוגים, אבל באמת אין סיבה שזה לא יקרה. גם בפורטל של מערכת הבלוגים עצמה, מה שבניהול נכון, ועם כמות גדולה של בלוגרים ייצר פורטל תוכן איכותי, וגם בשיתופי פעולה עם אתרי תוכן אחרים. מה שכן, זה דורש מערכת פיקוח איכותית. 5. שילוב של כלים סטטסטיים טובים יותר בעולם הבלוגים זה מאוד חשוב. זה גם לא צריך להיות עד כדי מסובך. יש היום המון תוכנות שמאפשרות לעשות ניתוחים סטטיסטיים מעמיקים על תנועת מבקרים. הדבר היחיד שצריך לדאוג לו הוא הגנה על פרטיות הקורא, כלומר, שלא תוכל להסיק מהכלי ניתוח מידע ספציפי מידי על הקוראים שלך (לדוגמא כתובת IP של קורא זה כבר יותר מידי). לדעתנו כלים חזקים וטובים יותר יכולים לתרו הון למי שידע איך להשתמש בהם, ויעזרו לייצר בלוגים באיכות מאוד גבוהה. 6. אנחנו חושבים שזה צריך להיות סוג של שילוב, של הוירטואלי עם הממשי. אי אפשר לייצר כנסים כאלה רק ב"עולם האמיתי" כי הרבה מאוד אנשים לא רוצים לחשוף את עצמם, אבל כן רוצים להיות שותפים בדברים האלו. לדעתנו אפשר להעביר סדנאות וירטואליות, צ'אטים עם המנהלים, דווחים שוטפים אחת לכמה זמן לבלוגרים, כל זה בעולם הווירטואלי, ובנוסף לקיים מפגשים בעולם האמיתי שיידמו יותר לכנסי הי-טק ופחות לערב כיתה (בלי להעליב את מפגש הבלוגרים האחרון). הרצאות, סדנאות, דיונים וכו'. מן הסתם יהיה נחמד אם גם יהיו אירועים שינסו לייצר מהבלוגרים שרוצים את זה קהילה גם בעולם האמיתי, וכאן הערבי כיתה דווקא עובדים לא רע. 7. אנחנו רוצים לקחת את זה גם כאן צעד אחד קדימה, לאפשר לגבות לא רק את הרשומות בבלוג, אלא את כל השלד של כל עמוד בבלוג. כלומר שבגיבוי של כל עמוד, ישמרו גם התגובות, ההפניות, התמונות, הווידג'טים, והעיצובים. ובמקביל, שתהיה אפשרות להכניס "שלדי עמוד" לתוך מערכת הבלוג כדי לחדש בלוג. 8. כאן היינו משלבים. רוב האנשים, כשיש להם יותר מידי חופש לעיצוב, הם הולכים לאיבוד. אנחנו היינו עובדים מצד אחד עם כמה תבניות עיצוב בסיסיות שיענו על הצרכים של רוב הבלוגרים, ומצד שני נותנים את הכלים והחופש לעיצוב חופשי למי שרוצה את זה, כשהמגבלות היחידות, צריכות להיות מגבלות הדפדפן. אין שום סיבה, שאם יש לך את הידע ויכולת השליטה, לא תעצב לעצמך עמוד אינטרנט שלם משלך בתוך המערכת. זהו. כמו שאמרנו, הנקודות שלך חזקות ביותר. אנשי חה!

חה!

1. מסכים. ככל שמספר הפרסומות גדל, כך התשלום יגדל בהתאם. לדעתי פחות פרקטי להציב פרסומת במערכת הניהול משום שרק בן אדם בודד רואה אותה, לכן אני מציע שהמינימום למספר פרסומות חייב להיות אחד בבלוג. 2.
3. אכן, אבל חובה שמערכת ההרשאות הזו תהיה מותנת בהרשמה של המשתמשים - לא יהיה ניתן לעשות זאת לפי IP, לכן בלוגר שמעוניין בכך, חייב לדרוש הרשמה. 6. אפשר סנדאות וירטואליות, ואפשר גם להעביר את הכנסים, ההרצאות והסדנאות אונליין - למשל בבלוגTV של תפוז. זו אפשרות מצויינת (או מקסימום להקליט הכל). בנוסף, מי שלא רוצה להזדהות וכן מעוניין להיות שם - לא חובה להגיד את שם הבלוג, וכך לא יזהו אותך. הכוונה שלי הייתה יותר לכנסי דמויי היי-טק, עם אפשרות שילוב של מפגשים חברתיים נטו. 7. כמובן, "...את כל הבלוג..". 8. גם כאן אני מסכים. להציע ערכות / תבניות בצורות וצבעים שונים כדי לאפשר עיצוב בצורה מהירה וקלה, ומצד שני - מי שרוצה להתעמק קצת יותר, לאפשר לו לעשות הכל בעצמו.

אויש... אני אפילו לא אתחיל...

אם אני אתחיל עכשיו אני לא אסיים לעולם... אבל מי ששמע אותי מתלונן פה ושם יודע שיש שלושה דבריים עיקריים שהייתי רוצה שיקרו: 1. הסרת ממשק התגובות שמבלבל את הבלוגיה, שמשום מה תפוז מתעקשים להשאיר כמו שהוא. 2. אפשרות לעיצוב נורמלי וחופשי באמת (כי מה שיש זה לא פריסטייל. בגן שושי היו לי יותר אפשרויות בחירה) שמשום מה בצלאל חושב שאין בזה צורך. 3. תמיכה מלאה בפיירפוקס (שעם הזמן נראה כאילו הבלוגיה באמת תומכת בפיירפוקס. לאט לאט כבר לא נשים לב...) מאוחר יותר אולי אני אכתוב רשימה מלאה ומורחבת...

Tali1912

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif בגן שושי , אהבתי כמה

צחקתי

חהמן

New member
חה!

בוא תהיה קצת יותר יעיל, ותגיד גם איך. עיצוב חדש לממשק תגובות? איך? אפשרות עיצוב חופשי באמת? איך? תמיכה מלאה בפיירפוקס? למה? כלומר, מן הסתם אין פה איך. מה שכן, אנחנו חייבים להגיד שאנחנו לא מבינים את זה. קיים לך על המחשב אקספלורר. כל אתרי האינטרנט תומכים באקספלורר. קיים לך על המחשב פיירפוקס. פחות מ 75% מהרשת תומכת פיירפוקס, ובאתרים בעברית האחוז הזה צונח עוד יותר למטה. למה לך להשתמש בפיירפוקס? אנחנו באמת לא מבינים את זה, ונשמח אם מישהו יוכל להסביר לנו. רצוי בלי להשתמש בביטוי "אימפריית האופל של מייקרוסופט" אנשי חה!

אוקי,

הכנתי רשימה עם 11 סעיפים, לכל סעיף פירוט של מינימום פיסקה ענקית שמתארת מה צריך לשפר בבלוגים בתפוז. יצא משהו מאוד ארוך. העדפתי לשמור את הכל אצלי בוורד, מאשר לפרסם כאן מגילה שאף אחד לא ייקרא בחיים.

b love

New member
הכי עקרוני לי..

זה הקטע העיצובי, שיהיה בלוג ללא גבולות שכל אחד באמת יוכל לעצב שאת העולם שלו כמו שהוא רוצה ולא בתוך ריבועים מעצבנים, כותרות צבעוניות בלי הקוד המעצבן זה ממש יוכל להועיל, והוסיף אפשרות איקונים לתוכן של התגובות.. כרגע אין לי יותר מידי רעיונות, אבל אם היינו יכולים להתפרע היינו עושים שכל כניסה תהיה 100 ש"ח, טוב נו גם 10 יהיה טוב
ומוזיקה שאיכשהו מתאימה לכולם, ושכולם ירגישו איתה בנוח, לא יודעת מה עוד, אבל כל דבר שהיה גורם לכל בנאדם שקורא להתנתק לרגע מכל, לשקוע בעולם אחר לרגע, רק לרגע, זה יכול להיות טוב

למעלה