חה"א

dana110587

New member
חה"א

שלום לכולם!!! הייתי רוצה לדעת איזה מבסיסי חיל האויר נחשבים לטובים ביותר מכל הבחינות- חבר'ה, יציאות (חמשושים+ אפטר/ חצאים ..), פעילות, אוכל וכו'? ויש לציין שאני מתכוונת לבסיסים סגורים .. תודה..

moti286

New member
איכס חייל האוויר

התנאים הכי גרועים בצבא מבחינת יציאות , יטחנו אותך שם.

ככה..

בתפקיד פקחית טיסה התנאים של הבסיס לא אמורים להיות חשובים לך כלל. את הולכת לטחון חצאים כאילו שהחיים שלך תלויים בזה, את תקועה כל הזמן במגדל עם אותם חבר'ה. את גרה במגדל, יש פחות קשר עם הבסיס עצמו. בתור פקמ"צית- תלוי באיזו טייסת/מפי"כ/יחידה קרקעית תהיי. גם בתפקיד הזה הבסיס פחות חשוב, אם כי לא בפיקוח טיסה. בתור פקמצית את תלויה לפי המשמרות שלך. אצלנו זה משמרת של 24 שעות, ואז הולכת הביתה, או יומית מ-730 בבוקר עד 1700. יש גם לילית שעוזרת למשמרת בלילה. זה במערך המסע"ר. קרב נשארות כל השבוע בטייסת, אבל מבחינת העבודה- להן יותר קל. הן יותר מנוונות מפקמציות מסוקים למשל. במפי"כ זה לפי סדר הסמכות, גם שם את נשארת כל הזמן במפי"כ עם אותם החבר'ה כל השירות שלך. אתם בערך 8-9 אנשים שיושבים משמרות כמעט כל הזמן. אפשר גם לצאת הביתה. בעניין בסיס-סגור פתוח, תלוי אם את אדם לחוץ בית. כמובן שבבסיס סגור התנאים טובים יותר מבחינת אוכל ומגורים- לך זה צריך להזיז פחות. בבסיס פתוח אפשר פשוט לצאת הביתה גם באמצע שבוע.

spider001

New member
באופן כללי כדאי לנסות להגיע לבסיסים

החדשים יחסית של חה"א שהם רמון וגם בסיס חצור ושדה דוב נחשבים לסבירים.

L A W1

New member
טכני- זנות

כל תפקיד שם זה זנות גם מגדל וגם מפי"כ החבר'ה מאוד סבבה ויש מציל מאוד שווה

שדה דב נחשב אולי סביר

אבל אני לא יודעת כמה זה ילהיב למשך זמן לתפקיד שהיא מעוניינת להגיע אליו.. כנ"ל לטכני.

spider001

New member
אני לא חושב שהיא תהנה לחזור

הביתה כל יום מרמת דוד,או עובדה , דוב הוא בסיס מרכזי בעל גישה טובה אליו עם אוכל אחלה אבל עם מלא צפונבונים. אין הרבה עבודה והשירות עובר בסבבה.

dana110587

New member
בסיס סגור

אני ביקשתי סגור... ובתור פקמצית- איפה הכי מעניין להיות- טייסת/ מפי"כ/ יחידה קרקעית? איפה יש יותר פעילות? ואיך הבסיסים נבטים, חצרים ופלמחים (בהנחה שאני אלך לבסיס סגור)?

dana110587

New member
את יכולה לתת לי

קצת פרטים על התפקיד- מה עושים בערך? זה מעניין/ שוחק/ מאתגר?< את מרוצה מהתפקיד? ועל איזה בסיס היית ממליצה בהנחה שאני אהיה בבסיס סגור? איפה הכי מעניין ועדיף להיות בתור פקמצית- טייסת/ מפי"כ/ יחידה קרקעית? איפה יש יותר פעילות? והמון תודה על ההתייחסות..

going2

New member
מה פקמצית מתל נוף?

אני מטייסת תעופה, איך קוראים לך?

dana110587

New member
פקמצית

ואת נהנית מהתפקיד? היית ממליצה להגיע אליו? ואיפה את - מפי"כ/ יחידה קרקעית/ טייסת? ולאיזה בסיס היית ממליצה לנסות להגיע- נבטים/ חצור / חצרים?

מה זה שכונה?

התקבלת כבר לתפקיד כלשהו..!? לבחור בסיסים, את תאלצי רק לקראת סיום הקורס.. איזה קורס שתעשי מתי שזה לא יהיה.. בכל מקרה, זה תלוי בכ"כ הרבה גורמים, ושיבוץ בבסיס הוא מאוד סובייקטיבי.. בין אם חשיבות ליציאות (שהן, תלויות מרחק ומקצוע), בין אם התאמה לאנשים או לסוג הפעילות (הכשרה/תמיכה/מבצעיות) ובעיקר - גודל הציפיות, כי בסה"כ זה צבא ולא (!) תוכנית כבקשת אף אחד.. כשתהיי ממוקדת יותר, תוכלי לשאול כאן וידעו לענות לך ביתר תשומת לב..

למעלה