מיליס, מה עובר עליך
אני מבין שכסוכן ביטוח אתה תמיד רואה שחורות, ומה שתארת, זה כמו לעשות בטוח חיים לחולה סרטן סופני, שחטף אלצהיימר..... לעצם הענין. אין ספק שדו מנועי בטוח יותר מחד מנועי, וכמובן גם מעל הים. בהרבה מקרים, בגלל חוסר מיומנות של הטייס, דו מנועי עלול להפוך למלכודת מוות במקרה של כשל מנוע אחד. (זכור את המקרה של הטייס וחבריו שנהרגו לפני מספר שנים בזמן נסיון נחיתה בתמרור), כך שלהיות פסימי, אפשר בכל הכוונים. היו לך מספר הערות נכונות לגבי טיסה מעל הים. לגבי מכשירי קשר וטלפונים ניידים. ברגע היציאה למיים, הם יפסיקו לעבוד בגלל שיירטבו. הפתרון מאד פשוט, וכך אני נוהג. אני שם במטוס 2 מיכלי פלסטיק עם מכסה מתברג, כמו אלה שעושים חמוצים בבית. במיכל אחד יש תמיד 50% מי שתיה (בכדי שיצוף), והמיכל השני נשאר תמיד ריק, ומיועד לאיכסון מכשיר קשר, גי.פי.אס. וטלפון נייד. כמו כן, קניתי בחנות של אביזרים ליאכטות, ערכה קטנה, עם 8 זיקוקים אדומים, מצופה בגומי, וגודלה כמו קופסת סיגריות גדולה. הזיקוק נכנס בחצי סיבוב למין "עט" עם קפיץ, והדבר פועל ממש יופי... מחיר 8 הזיקוקים, כ-250 שח. יש כמה טייסים שמגחכים כאשר הם רואים אותי עם הציוד הזה, ואלה הם בדרך כלל טייסי ה"סמוך עלי-הכל בסדר". הייתי מציע למי שטס מעל הים, לעשות תדריך לנוסעים שאיתו, לגבי חגורות ההצלה, (להדגיש שיש פומית ניפוח עם הגז לא מנפח), ולתת תפקיד של אחראי לזה שיתפעל את אסדת ההצלה. לא היה מזיק לשים כמה חטיפי שוקולד עתירי אנרגיה, שגם יהיו כיבוד לנוסעים בהמשך הטיסה, וגם יהוו מקור אנרגיה במקרי איבוד חום. ולסיום, מיליס ידידי, אל נא תשכח, שבטיסות לקפריסין, תמיד רואים אותך בפיקוח תל אביב, ויודעים על מיקומך המדויק. וגם אם משהו קורה, כדאי להיות ב- safety altitude, בגובה 8500, ואז יש לך זמן של למעלה מ-10 דקות שזה המון זמן, לשם ארגון המטוס, ודווח. והלואי שלא נתנסה בכך.