חד יומי בשבת באילת

אילוניק

New member
חד יומי בשבת באילת

הייתי באילת לחד יומי בשבת עם עוד חבר צללנו שתי צלילות הראשונה לאיזור היתוש היתה ראות לא מי יודע מה צלילה חביבה וצלילה שניה לאיזור פרדייס צפון עם סקוטרים צלילה מדהימה ולמי שלא עשה קורס סקוטרים ממולץ אילוניק היפה IHB

גם אני הייתי שם אילוניק היקר,

זיהיתי אותך במרינה דייוורס , מאזדה לנטיס ירוקה 677 מס´ אמצעי אם זכרוני אינו מטעני.... אני ירדתי לגנים היפניים לצלילה יחידה (צלילת עומק) והיה אחלה. ראות טובה. נצפתה מורנה גדולה בתוך אלמוג פתוח , וכן דקר גדול במיוחד במנוחת צהריים. להקת דגים ענקית עשתה באזים באיזורינו (דומה ללהקת ברקודות , רק בגודל קטן יותר). כל השטח עושה רושם שמור לא רע , אם כי ציפיתי להרבה יותר (מסיפורים , אתם יודעים...). היה נחמד , טמפ´ מים סבירה 23~ מעלות. כיף באילת אכן כן. אילוניק , לעניין יפה ויופי... זה עניין של השקפה אתה יודע... אני אם כך יכול להאמין למשל שאני סופר מודל

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
ברקודות באילת

באיזור החוף הדרומי מסתובבות להקות גדולות של אספיריניות צהובות זנב שהן למעשה זן קטן של ברקודות המגיעות עד אורך של 45 ס"מ. ניתן לראות אותן באיזור המצפה וכן בתקופות מסויימות באיזור מעגן הסירות שצמוד למרינה דיוורס (צילמתי פעם, אנסה לאתר ולהעלות). סביר כי זה מה שראית. בהמשך למיזם של גרזנית ולהערתך לגבי היופי מציע כי הארוע המרכזי במפגש של יום העצמאות יהיה תחרות מלך היופי של הפורום (העולים לחצי הגמר ישתתפו במקביל גם בתחרות אלוף הצניעות ונסיך הענוה). ו ב ב ח י " נ

אילוניק

New member
בתחרות היופי

אני לא משתתף על מנת לתת לשאר חברי הפורום צאנס לזכות במקום ראשון לגבי אלוף הצניעות והענוה יש מקום לשקול גם את השתתפותי אילוניק היפה IHB

ניב ד

New member
הרגע ראיתי בטלויזה דרדסים ../images/Emo44.gif

והיה שם את גנדרני - תכף ומיד חשבתי עליך אילוניק !! תראה איך אתה משפיע על כולנו...

אינדיגו

New member
צודק שיח סלימאן , אכן הוזכר כי

זה יכול להיות זן של ברקודות - דגם מוקטן. האיזור די קרוב כך שעושה רושם שזה מה שראיתי וזה נהדר. אשמח לראות תמונות. אני לא משתתף בתחרות היופי מחשש לעינא בישא... אילוניק , לא התביישתי. פשוט עשה רושם שאתה טרוד מדי ועסוק , לכן לא נצלתי את ההזדמנות. אעשה זאת בפעם הבאה!!

אילוניק

New member
חבל מאוד

שלא ערכת היכרות מבושה לא מתים גם אני רציתי לצלול לגנים אבל החלטנו לצלול עם סקוטרים לפרדייס ואם אתה סופר מודל למה לא באת שנוכל להכיר אותך ואת הסופר מודל שלך

lappe

New member
שבת באילת

מזל שלא צללנו עם הלנטיס, בטוח היית זוכר את כל המספר, בכל מקרה כולכם מתחת למים בעומק 65 מטר בהרעלת חנקן נראים כמו דוגמניות צמרת

helius

New member
תורנות צלילה - אילת

גם אני הייתי באילת לרגל יומיים חופש אחרי המבחנים. היינו בכפר הצוללים, שאין ספק שהבגטים שלו ראויים לחיקוי בכל מקום. צללתי באוניברסיטה ובשולחנות. טמפ´ מים 23 מעלות. מזג אוויר בחוץ - מדהים. יום שישי היו קצת זרמים חזקים מהרגיל וראות לא משהו. לצערי הרב ראינו הרבה אלמוגים מתים באוניברסיטה. יום שבת היה יום מצויין. הים רגוע וראות קצת יותר טובה. בשעה 13:30 בערך בדיוק כשהיינו בדרך למים, יצאו כמה חבר´ה מהמגדלור וטענו שראו צב. ישר רצנו לבדוק, אבל מצאנו רק כובע של הרלי דיווידסון. בדרך למטה ראינו שני צוללים תיירים (נראה לי מגרמניה) בעומק של כחמישה מטרים כשהאחד שכנראה לא יודע להתאזן משהו חובט במרץ עם הסנפירים באלמוג מסכן והשני מסמן לו לעלות. עברנו לידם והם המשיכו עזבו את האזור והמשיכו למקום אחר. נקווה שלא גרמו עוד נזק. סה"כ היה אחלה, עוד חמש צלילות ללוג. ד"א : שמעתי הרבה וגם ראיתי צוללים שקושרים משקולת מאחור על המיכל לאיזון טוב יותר. זה לא נראה לי הגיוני. מה יקרה במקרה חירום?

תלוי כמה

יש אנשים ששמים משקולת על המיכל, אך בד"כ אלה משקולות של 2 או 4 פאונד. אני לא חושב שיש אנשים ששמים את כל המשקל על המיכל, כי אז זה באמת מסוכן, טיפשי וגם לא כ"כ נוח. יותר מידי משקל על הגב יכול להפוך אותך כמו צב (הפוך)... בד"כ פשוט עושים את זה כדי להקל על העומס באיזור המתניים, ואם במקרה חירום צריך לזרוק את החגורה, המשקולת על המיכל לא תפריע לציפה חיובית. אז נתראה במרינספורט (אני יהיה המסכן על הקביים)

הקרפיון

New member
יש אפילו מצבים שזה בריא

במקרה של מאזן פרפר\ יש בעיה שהמאזן לא מציף אותך במים עם הראש בחוץ, לפחות כשאתה מחוסר הכרה. כדי לתפר לבבעיה הזו מוסיםפים חלק מהמשקולות באיזור תחתית המיכל, וזה פותר את הבעיה. בזיגל קונספט II יש מקום מיחד לשים חלק מהמשקולות ל"trimming" כלומר קיזוז מומנטים. אומרים שזה עוזר (אני את שלי עוד לא קניתי)

helius

New member
אני מתכוון שהמשקל העיקרי

במאזן/חגורה ועוד משקולת של עד 4 מאחורה. עדיין נראה לי מוזר.... הגיוני לכם?

למעלה