חד-הורית

חד-הורית

שלום לכולם, ברצוני לקבל חוות דעתכם לגבי המצב שאני נתונה בו: אני אם חד הורית אמא לבן בן 28 העומד להתחתן השבוע. התקשורת בינינו גרועה, הוא הכיר בחורה ממשפחה מאוד חמה.היחסים בינינו לא טובים,הוא מאשים אותי בגירושין ובאומללות שלו (אותי ואת אבא שלו) אבא שלו גר בחו"ל , אני גידלתי אותו לבד כל השנים. לפני 3 שבועות הזוג הגיע אלי הביתה, דברנו על החתונה, אז כלתי לעתיד אמרה שהיא תישן אצל הוריה והבן שלי ישן בדירה שלהם, תכננה לו את בוקר החתונה לבילוי עם אחיה, אז אמרתי שעם כל הכבוד אני אמו ומבקשת שילון אצלי ויצא מביתי. זו היתה הפעם הראשונה שחלקתי על דבריה וזה לא מצא כן בעיניה, יומיים לאחר ביקור זה היה יום שישי והם היו אמורים להגיע, בני הגיע לבד בטוענה שחברתו אינה חשה בטוב.במשך כל אותן ה-3 שבועות היא לא יצרה קשר, ואז אתמול בני הגיע לקחת את הכיבוד לבית הכנסת, אמרתי לו שהשאתי לה הודעות בטלפון באינה מחזירה צלצול, ואז ענה לי כי היא נעלבה כי רציתי כי ביום החתונה יצא מביתי. היום התקיים שבת חתן בבית הכנסת ליד בית הוריה,בהגיעי לבית הכנסת נגשתי אליה לתת לה נשיקה, היא קרבה את ראשה בלבד אולם לא נשקה אותי ולאחר התעלמה ממני לחלוטין, בתום הטקס כל המשפחה שלה + הבן שלי הלכו לבית הוריה לארוחת בוקר, אני לא קיבלתי הזמנה להצטרף, להיות עם הבן שלי, הרי היום היה שבת חתן, מחר החינה, אני אמורה לענוד לא תכשיטים ואני לא יודעת איך אעמוד בזה, נפגעתי מאוד,קודם כל כי הבן שלי לא התייחס אלי ושנית כי אני חושבת שאמא שלה היתה צריכה להזמין אותי את אבא שלו(שהגיע מחו"ל) לבלות איתם אתמול בערב או היום לארוחת בוקר. אנא בבקשה תעזרו לי

ווי זאת בהחלט בעיה

אבל אני הייתי הולכת הפוך על הפוך...הולכת מחר לחינה...מחייכת לכולם...מנשקת את הבן ונותנת לו את המתנות שקנית(הבנתי שזה תכשיטים)...בנוסף הייתי קונה משהו לכלה וכותבת לה שהיית רוצה שתתחילו ברגל ימין ושאת מתנצלת אם פגעת ברגשותיה... תראי היא בטח מאוד רגישה כרגע עקב כל הלחץ של החתונה ואני בטוחה שהבן שלך לא ממש צייר תמונה מחמיאה(אתם ביחסים לא טובים והוא הראה כמובן רק את הצד שלו בעניין)...חשוב לדעתי אם את רוצה שיהיה קשר טוב עם הבן והכלה ואחכ עם הנכדים שיבואו לבלוע את ה"צפרדע" להבליג על הכבוד ולצאת את הבוגרת והשקולה... בטווח הארוך לדעתי את רק תרויחי הרבה מזל טוב שיהיה

מצוקה

ליאת תודה על דבריך,אבל להתנצל על מה? מה כבר עשיתי, את מבינה שאם אעשה כדבריך ההמשך יהיה אותו הדבר, תבין שאני תמיד צריכה להתנצל.

לא מסכימה איתך

את יכולה לכתוב לה שאת מצטערת על אי ההבנה שקרתה ביניכן...לא חייבת להנצל...אבל למה לחשוב על העתיד ומה יהיה ואיך יהיה...תתרכזי בהווה ובזה שחשוב שתשמרי עם כלתך על יחסים תקינים עבורך ועבור הבן ועבור הנכדים העתידיים

s h o o s h a

New member
קודם כל - תירגעי

כך נפתח כל ספר הוראות או הדרכה מרוקאי
בהחלט מסכימה אתך ועם הרצון שלך שבנך יישן בביתך בלילה האחרון שלפני נישואיו וכי את יומו יתחיל יחד אתך. חברתו, זוגתו לעתיד, מבקשת ותכננה אחרת. מה רוצה בנך? מה יש לו לומר על התכניות ששתיכן מתכננות לו? מאחר ומדובר באירוע מאד מיוחד ושמח, הרי שהרצוי הוא כי כולם יהיו מרוצים ויגיעו שמחים ומחוייכים. אין שום סיבה בעולם ליצור מתיחות מיותרת. האם אפשר, על דרך הפשרה, שאת תלוני בבית בנך ערב ליל הכלולות? לדעתי כולם יצאו נשכרים. באשר להתנצלות- כרגע אין טעם להתנצל. לא את, לא היא. צריך למצוא דרך ביניים ו'לסגור' את העימות בדרכי נועם. הערב, מסיבת וטקס ה'חינה'- תלכי כאורחת הכבוד של האירוע. היי גאה בבנך ושדרי לו את הגאווה בו, עד כמה את אוהבת אותו וכי לא חשוב מי יגיד מה וינהג איך, לעולם תהיי שם איתו, לצידו, בשמחותיו ובכל אירוע אחר בחייו. על המסיבה הערב הודיעי גם לבן זוגך לשעבר. אל תמתיני להזמנה של אם הכלה המיועדת או להיות מוזמנת ע"י כל אחד אחר. מדובר בבנכם ומקומכם הטבעי הוא להיות לצידו. לא הוזמנתם ע"י הכלה או משפחתה, תזמינו את עצמכם. בגאווה ובראש מורם פשוט תהיו שם. שמחים בשמחת בנכם ובשמחתכם על שזכיתם להגיע למעמד זה. ולאחר שיתומו כל המסיבות ויידומו החצוצרות, הזמיני את בנך וזוגתו לארוחה משפחתית. ללא כל 'מטרה' מוצהרת ומוגדרת מראש. פשוט ארוחה. אולי ארוחת שבת (שישי בערב או שבת בצהרים). ארוחה משפחתית נעימה ונינוחה ואולי כך 'יישבר הקרח'. מאחלת לבני הזוג הצעיר אושר ולך את החוכמה והתבונה לנהוג בדרך שתזכיר תמיד לבנך כי אמא היא אמא היא אמא, תמיד. מזל - טוב

למעלה