חד הורית

מירב701

New member
חד הורית

אני אם חד הורית מבחירה (בנק זרע) יש לי ילדה בת 4 השאלה שלי היא אם כדאי לי לספר לה שאין לה אבא, למרות שהילדה יודעת שאין לה אבא כי שמעתי אותה כמה פעמים אומרת את זה לחברים שלה, שלה אין אבא שיש לה אמא סבתא וסבא וזה המשפחה שלה. האם זה הגיל הנכון לספר לה כאשר היא מדברת על זה? או שלחכות שהיא תשאל אותי אני ממש בדילמה בנושא הזה כי אני לא רוצה שהיא תדחיק את זה ושזה יתפוצץ לה יותר מאוחר. אודה לך על התשובה.

גרא.

New member
מירב701,זו בעייה המטרידה אמהות חד הוריות רבות

מה ,איך ומתי לספר לילדים שנולדו מתרומה של בנק הזרע.אין ספק ילדה בגיל 4 אינה מסוגלת להבין את האמת כפי שהיא,מדוע אין לה אבא.שעה שיש לילדים אחרים.אם לא ידעת,יש קבוצה גדולה של אמהות חד הוריות המשתתפות בפורום "אמהות חד הוריות מבחירה".ובין מכתב למכתב,מצאתי הסבר של אם כמוך שספרה כיצד היא הסבירה לבתה,כנראה בגיל דומה את הסבה.לדבריה,ההסבר המצ"ב התקבל והילדה נרגעה.מאד חשוב לדבר כבר עם הילדה לפני שהיא תשמע מילדים אחרים בגן,חצאי אמת,ולעיתים כמו שקורה לפעמים,גם תסבול מיחס לא הוגן מצד הילדים.את יכולה להכנס לפורום הזה,ולהציג את הבעייה שוב,יתכן שתשמעי עוד פתרונות.להבנתי,אין חכמה כבעלת נסיון,לעיתים הרבה יותר מתשובה של פסיכולוג ולכן כדאי מאד להקשיב להן.התוספת שלי לעניין,היא בהצעה להשתמש גם בביליוטראפיה,כלומר למצוא ספור,אם יש בכתביו של אדיר כהן,יתכן באנטלוגיה "להפליג עם כוכב".או לחפש בחנויות הספרים,ספור על ילד/ה חסר/אב,בגלל לידת מבחנה.כיצד זה נאמר לה,איך הגיבה,איך התמודדה.ילדים מגיבים היטב לספור ,במיוחד לכזה המתייחס לבעיות מוכרות להן.בדרך כלל מזדהים,מגלים אמפטיה לגבור/ת הספור ומסגלים את דרכי ההתמודדות שלהם.אם לא מצאת ספור,את יכולה לנסות לכתוב אותו,לפי הבנתך.

למעלה