חד הורית עם ילדה בת 13

• פותח הנושא priz
  • פורסם בתאריך

priz

New member
חד הורית עם ילדה בת 13

אני בת 55 שנים , יש לי ילדה בת 13 שנים ואנחנו מתקיימות מקצבה של 1.700 ש"ח. אני לא עובדת כמה שנים עקב מצב בריאותי... המצב הכלכלי שלנו קשה,, האם קיים גוף או אירגון שיכול לעזור לנו? אודה מאוד לכל תגובה שתעזור לי

priz

New member
תוספת להודעה קודמת:

אבי הילדה שלי נפטר לפני כמה שנים.. לא היינו נשואים ולכן אין לנו קצבת אלמנה ויתומה.

m i c h a l i

New member
בוקר טוב לך ../images/Emo140.gif

האם העובדת הסוציאלית או לשכת הרווחה במקום מגורייך מודעים למצב שבו את נמצאת? ממליצה לך לפנות אליהם והם יוכלו להפנות אותך לגורמים שיוכלו לעזור לך. גם בסיוע חומרי וגם אולי במציאת משרה חלקית. היתקשרי אליהם מייד כשתסתיים השביתה. דבר שני האם אבי בתך רשום כאביה של הילדה בתעודת הלידה שלה? אם כן ייתכן ובתך זכאית לקבל קיצבת יתומים. אם תתני עוד כמה פרטים אוכל לנסות לברר לך את העיניין. בינתיים מחזקת את ידייך ומקווה לימים טובים יותר

priz

New member
michail בוקר טוב

לצערי הרב אבי הילדה אינו רשום בתעודת הלידה. היו סיבות לכך שהיום אני מצטערת עליהם.. לא חשבתי על אפשרות של מחלה ומוות פתאומי! יש לי אישור שחתום אצל עורך דין על אבהות. במל"ל אישור זה אינו תקף ואינו מקנה לי זכויות כאלמנה. כנ"ל לגבי הבת.

נירה63

New member
מהיכן את? אשמח לעזור לך.

כתבי לי מסר, דרך פורום למען הקהילה נעזור לך. אם את מאיזור הצפון אעזור לך באופן אישי, ואם את מאיזור אחר אדאג שרכז אחר יעזור לך. עליך לכתוב מה בדיוק את זקוקה כעת ממש בימים אילו, אעשה כמייטב יכולתי לעזור לך.

סיוולה

New member
כל כך לא רוצה לייאש אותך, אבל

במצב שלנו בימינו, כל מה שצריך לעשות, זה למצוא איזו עבודה שמכניסה קצת יותר כסף.... או אם את מתקיימת הבטחת הכנסה, לנסות להגיש - במקום - קצבת נכות (למרות שקצבת נכות עד 75% זה 1,700 ש"ח), אז אם כבר יש לך קצבת נכות, אולי תנסי להעלות את אחוזי הנכות, כי בכל זאת המצב הבריאותי גרם לך לאבד את כושר ההשתכרות. תנסי לפנות ל"ידיד" או תנסי לפנות לסיוע משפטי - דרך המדינה. או תנסי כל דרך אחרת שתוכל לסייע לך להגיש בקשה לביטוח לאומי, שיועלו לך אחוזי נכות - לפחות מעל 75%, ואז קצת, קצת יוטב לך. שתהיה לך שנה נהדרת - מורד

סיוולה

New member
אבל, קצת עידוד אולי יש שמה...

האם הדירה שלך או את גרה בשכירות? כי שכירות את זכאית לסיוע בשכ"ד, לא מליונים - אבל משהו כמו 500 ש"ח לחודש. ואם את מאותן בנות מזל שמתקיימות מ- 1,700 ש"ח מלפני שנת 2003 (חוק ההסדרים של ביבי ה.... מתוק), אז מגיע לך 70% הנחה בארנונה, זה גם משהו. אני למזלי - הטוב והמבורך - מאלה שהפסיקו לעבוד אחרי 2003, אז אני לא זכאית להנחה של 70% אלא רק של 20%, ואני מתקיימת עם 2 ילדות, מקצבת נכות של 2,100 ש"ח. איך שומרים על השפיות? מתפללים ליום, שמישהי תקום ותעשה משהו למען החד הוריות, באשר הן. שתהיה השנה הזו - שנה של שפע. ורד

priz

New member
לסיוולה

ההודעה שכתבתי לא על מנת לשאול מה לעשות עם קצבה קטנה שאני מקבלת בקשתי לשאול אם זה הסכום שמשלמים בהבטחת הכנסה לחד הוריות עד כמה שידוע לי לגיל 55 הקצבה אמורה להיות 2.770 ש"ח.. נכנסתי לאתר מל"ל ובפרוש כתוב כך לגבי נשים בגילי. אגב, אני מקבלת הבטחת הכנסה ולא קצבת נכות.. כמובן שאני מחפשת עבודה אולם כידוע יש אבטלה. נשים צעירות יותר לא מוצאות עבודה - מדוע שיקבלו זקנה כמוני לעבוד? במקצוע שלי אין סיכוי למצוא עבודה, לכן ביני לבין עצמי אני מוכנה להתפשר ולעבוד בכל תחום... פשוט אין עבודה כל כך קשה להתקיים בסכום פעוט שמשלמים כאשר יש ילדה עם דרישות וצרכים שאיני יכולה להגשים לה.. תודה לתגובתך ממני סטלה (שם אמיתי)

m i c h a l i

New member
מדוע את לא מבררת בביטוח לאומי?

אם מגיע לך סכום גבוה יותר לכי ודירשי אותו. בררי לפני כן בטלפון 08-9369696 ( מוקד מידע) האם עליך להמציא אישורים כלשהם וגשי לקבל את מה שמגיע לך

סיוולה

New member
כמוני כמוך, אני רק בת 39

שנה, אבל כמו בנישואין "לא כל כך שידוך מוצלח". כך גם לגבי עבודה. ואני די "מציאס" בשוק העבודה, אך או שפשוט אין, או שהשעות לא נורמליות, או שהדרישות לא נורמליות, על משכורת עלובה אני כבר לא מדברת (משהו בסביבות ה- 3,500 ש"ח), אבל בעיקר אני מתארת לעצמי שכשרואים את ה"נדוניה" שאני באה איתה (חד הורית + 2) מעדיפים מישהי שאפשר יותר להשתמש בה. בקשר להבטחת הכנסה, אם זה הסכום תגישי את כל המסמכים שהם מבקשים ואז אולי תקבלי, רק תבדקי טוב באתר של מל"ל לגבי איזה תקופה זה מתייחס עד 2002 או עד 2003, כי מידיעה אישית של חברה טובה שמקבלת בערך 100 שנה מזונות דרך מל"ל עכשיו הבת שלה התגייסה לצבא והקטינו לה את המזונות מ- 2,400 לערך- ל- 1,700 ש"ח (דרך אגב היא בת 52), כך שאני יודעת שכל מה שצריך לעשות זה לכתת הרבה פעמים רגלים למל"ל, וכן להביא את כל המסמכים שמתבקשים, ואולי מתרחש הנס והדברים מתממשים. סטלה יקירתי את לא מאמינה עד כמה אני מזדהה איתך, בגלל זה חשוב שיקום איזה ארגון איכפתי שירכז וייצג את החד הוריות על אמת, ולא קוריוז תקשורתי כמו ויקי כנפו. רק בשורות טובות. בקשר לזה שאין עבודה,

jesie12

New member
עם כל הכבוד

המצב שתיארת לא נשמע הגיוני נשים בגילך מתייצבות בלישכת עבודה ומקבלות השלמת הכנסה גשי לביטוח לאומי, שם תוכלי לברר את זכויותייך

אiסי

New member
מצטרפת להערה של ג'סי

גשי בחיפות לביטוח הלאומי במקום מגורייך ובידקי את זכויותיך

m i c h a l i

New member
כסף מיידי שמגיע לך - שימי לב

מענק לימודים אם עדיין לא קיבלת מכיוון שהילדה בת 13 זוהי השנה האחרונה בה את זכאית לקבל עבורה מענק לימודים. מדובר בסכום של כ 600 ש"ח אבל גם זה משהו לא? ושוב- מיד בתום השביתה לגשת לביטוח הלאומי אם את שוכרת דירה אז כמו שאמרה לך ורד- את זכאית לסיוע בשכר דירה והנחה בארנונה

נירה63

New member
מיכלי יקרה.

אם יש כאן אמהות /אבות שמתקשות אנא מימך הפני אותם גם לפורום למען הקהילה, את יודעת שאנחנו עוזרים עד כמה שאנחנו יכולים אז בין כל ההצעות הנהדרות ואני משוכנעת שזה בא מהלב , אנא הפני אותם לפורום השכן, עזרה בטוח הן תקבלנה גם שם.

למעלה