חד הורית או לא

onkake

New member
חד הורית או לא

אילולא אילוצי חוקיות בארה"ב לא היינו נישאים על הנייר אף פעם. מכיוון שרציתי לנסוע עם בן זוגי לתקופה של שנתיים, נישאנו שם והוצאנו לו גרין קארד. פה אף פעם לא הצהרנו על נישואינו ואיננו מעוניינים עקב סיבות דתיות ואידאולוגיות. השאלה - מה הסטטוס שלנו במידה ויהיה לנו ילד משותף? האם אני נחשבת כחד הורית? מה ההגדרה לכך?

m i c h a l i

New member
שלום לך ../images/Emo140.gif

ממליצה לך לשאול בפורום דיני משפחה וכמה שאלות לפני תשובות: 1. האם נישאתם בנישואים אזרחיים? 2. האם שניכם בני אותה דת? 3. האם הוא מתכוון לחתום על הצהרת אבהות כשיוולד הילד? 4. האם אתם גרים יחד? צריכה כמה תשובות לפני שאוכל לענות לך. בכל אופן, אם את נשארת בסטטוס של רווקה ויולדת ילד את נחשבת חד הורית אבל לא תקבלי את הזכויות של משפחות חד הוריות אם אתם מנהלים משק בית משותף.

onkake

New member
תודה ו...

אפשר להגיד שקיבלתי את התשובות ממה שרשמת בסוף ההודעה. נישאנו ע"י שופט בארה"ב, שניינו יהודים, אכן תיחתם הצהרת אבהות כי החלטנו ששם המשפחה יהיה של בן זוגי (של שנינו יחד יוצא די ארוך) וכן, אנו גרים יחד. מה שכן, אם את יודעת, מה כן הסטטוס שלנו? מתייחסים אלינו בנפרד כאשר מדובר במשכנתא אבל מתייחסים כזוג כאשר מדובר בתשלום לחינוך (אין זכויות חד הורי). על תשובתך אודה

m i c h a l i

New member
כמה תשובות

אם אתם מנהלים משק בית משותף - אתם נקראים ידועים בציבור (זה של זו ולהיפך) אם אתם גרים בנפרד (ןלפי הודעתך הבנתי שלא) אז תהיי זכאית לסיוע בדיור. מה לעשות שאי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. אפשר להירשם כנשואים במשרד הפנים בלי קשר לדת. הבעיה היא שבמידה ותרצו להתגרש חלילה וחס תצטרכו לעשות זאת דרך הרבנות. מקווה שעזרתי

מיכלי, היא כותבת שהם נישאו בארה"ב

וששניהם יהודים, גם אם אלו נישואין אזרחיים, היא נשואה. אני לא רואה איך היא יכולה להיות משהו אחר - פיקטיבי או לא... ולשואלת, בשורה התחתונה, אי אפשר להחזיק את המקל בשני קצותיו. "התחתנתי כדי שיכירו ב- X, אבל אני לא אוהבת אותו אז אני רוצה לקבל את הזכויות של Y". כדי להיות חד הורית, את צריכה להיות (במקרה זה) גרושה או אלמנה.

m i c h a l i

New member
נאוה היא נשואה - אבל במדינה שלנו

זה לא תמיד עובד ככה... נישואים אזרחיים לא מקבלים תוקף מיידי בארצנו. למה? נשגב מבינתי אבל בהחלט עברתי את זה על בשרי

onkake

New member
אני הכי אוהבת אותו בעולם

אני פשוט לא מאלה שמאמינים שנייר חתום יהיה ההוכחה לכך. אמנם עשינו הסכם ממון כי לא תמיד אנשים גודלים אחד לתוך השני אבל נישואים על נייר זו לא הדרך שלנו ואילולא היינו בארה"ב תקופה המצריכה חוקיות, לא היינו נישאים גם שם. אני טוענת שלכאן או לכאן: אי אפשר להתייחס אליך מצד אחד כרווקה ולתת פחות זכויות משכנתא ומצד שני להתייחס אליך כנשואה ולתת לך פחות עזרה בתשלומי חינוך ילדים וכד' אני לא אוהבת שמשחקים בחוקים ובשביל זה אני מנסה לברר את מעמדנו במדינה וע"י כך לדעת איך לנהוג - אי אפשר לצפות ממני להפסיד או לזכות משני הצדדים. הלא כך?

למעלה