חד הוריות

חד הוריות

רציתי לשאול את גרא .אני אם חד הורית לילד בן שנתיים,האב לא ממש בתמונה .הוא לא משלם מזונות ולא נוטל שום חלק בגידול הילד .מיד יפעם הוא מתקשר וטוען שהוא מעוניין בקשר עם הילד,אך בעצם מנסה להחזיר אותי אליו הוא לא מוכן להתחייב להדר פגישות קבוע עם הילד ,ובעצם טיפוס לא יציב מהי טובת הילד בעצם לאפשר לאבא לראות את הילד כשמתחשק לו בלי לשאת בשום נטל ועם הסיכון שיעלם מפעם לפעם או בעצם לגדל אותו בלי שיכיר את אביו כמו כן מה לומר לו כשישאל איפא אבא מחכה לתשובה

גרא.

New member
שלי המקורית,חשוב שבנך יפגש עם

אביו,אבל לא בפגישות מזדמנות,חפוזות מתי שמתחשק לו.במידה והייתם נשואים, והתגרשתם,קל יותר להגיע להסכם ביקורים קבוע ויציב בעזרת עו"ס,ובאישור בית המשפט.במקרה כזה,הטוב במיותר הוא הסדר כזה בו האב "המאושר",יפגש עם בנכם בימים קבועים,באותן השעות.מצב בו האב בא,כשבא לו,עלול ליצור צפייה מתמדת אצל הילד לבואו של האב,ואכזבה מתמשכת,כיוון שאינו בא.הבעייה,אם הבנתי נכון שאת אם חד הורית,ללא נשואין ,אני טועה? גם במקרה כזה,להבנתי את חייבת להגיע איתו להסכם על ביקורים קבועים.כפי שציינתי,ביקורים מקריים,אינם בריאים להתפתחותו הנפשית של הילד.יש אמהות חד הוריות,שהקשר עם האב,נותק,עפ"ר ביוזמתו.ילד בן שנתיים,עדיין אינו מסוגל להבין את האמת, ואת ההסבר למה אין לו אבא כשאר הילדים.ולכן בגיל כזה מסתפקים במה שמכונה שקר לבן..כלומר חצי אמת.במידה ותגדלי את בנך לבד, ברגע שאת באינסטינקטים האמהיים שלך,תחושי שהוא מסוגל להבין.יהיה עלייך לספר לו את אמת.איך לספר, תוכלי לקבל הדרכה קצרה מכל איש מקצוע.היום יותר ויותר נשים מגדלות ילדים ללא אב,ואין שום הוכחות מחקריות שאני מכיר הקובעות כי לטווח הארוך זה פוגע במשהוא בהתפתחותו הרגשית והאינטלקטואלית של הילד.מה גם שאת כאשה צעירה,עשוייה די בהקדם לפתוח פרק ב´,הלא כן??

למעלה