חדש

p o l i

New member
חדש

טוב... אז זה היתחיל ככה הייתי אמורה ללכת ללמוד למגן בתנך- כן אני יודעת איכס אבל אני.. לילמוד..כאילו not אז במקום זה לקחתי את הדף שהיה הכי קרוב אלי והתחלתי לעשות כתמים עם עפרון וחשבתי לעצמי "אה, אולי אני כבר אצייר משהו שאני יוכל להראות לפורום היקר והאהוב שלי" אז לקחתי מראה, עשיתי פוזה והתחלתילצייר דיוקן עצמי (אם אפשר לקרוא לזה ככה) בסופו של דבר, הוא- הרישומון המקומט שלי לא ממש יצא דומה לי(נראה לי, אני עדיין מתלבטת) אבל חשבתי טוב נו חבל על העבודה אז... בכל זאת אני אשים את העבודה שלי בפורום ויאללה. אז אחרי כל זיבולי השכל האלה קבלו את העבודה שלי אה ו אני מחכה לתגובות

p o l i

New member
אופס

הציור קצת נמתח לי תדמינו שהעיניים והמצח יותר למטה ובהרבה יותר פרופורציה

TheDUKE

New member
הנה הסתיים המבחן

ומסתבר שכל המבחן היה קש"ן כי לא למדתי בכלל... ושכחתי להביא ספר תנ"ך, בסוף יצאתי ראשון מהכיתה (כרגיל), עם רמיזות מוזרות של המורה שהשגיח על הנבחנים - אני בטוח שהוא מעעשן...

למדתי כמו חמור

אחרי שכל השנה לא למדתי יצאתי ראשון (כהרגלי) וכמה מוזר, התחלפו לפחות שלושה מורים שהשגיחו עלינו בכיתה

p o l i

New member
תודה

אבל הגעתי למסקנה שזה לא דומה לי כאילו יש לי את אותם העיניים, אותו אף ואותו פה אבל זאת לא אני

המממ

אז הפיתרון היחיד הוא ניתוח פלסטי, לא? נו, הציור הוא לא הכי פרופורציונאלי שבעולם צריך למרכז את כל האובייקטים בשביל לראות את זה נורמלי את לא יכולה לצייר עוד דיוקן עצמי?

Y A E LY

New member
יש לי הרבה מה להעיר

כי מה שנראה זה שחסר- או לא יושמו דבריםם בסיסיים שנוגעים בציור פנים. אני אצרף סכימה שיש לי על המחשב לא ברור מאיפה של הצירים המרכזיים של הפנים, ושל קו גדילת השיער!!! חשוב לשים לב שהציר המרכזי האופקי הוא אמצע הפה, אמצע האף, ואמצע המרחק בין היניים. המרחק בין עין לעין גודלו עין, והמרחק בין עין לקצה הראש הוא חצי עין (כל רוחב הראש= ארבע עיניים) גודל האוזן הוא המרחק בין סוף האף לבין העין. והכי חשוב- שלא ישמת- העין נמצאת בדיוק באמצע הפרצוף. אם יש ל עוד שאלות אחרי שהתבוננת בסכימות תשאלי ועל פי הסכימות תנסי לצייר אותך שוב! נקודות הדימיות שאםם את עושה אותן זהות אז זהדומה לך: קצוות הפה- יש לשים לב בדיוק איפה האם הן עולות או יורדות איך הן מצוירות וכ´ו. הכנפיים של האף ומיקומם. צורת העינייים.

p o l i

New member
וואו

תודה אותי למדו משהו על זה שהפרצוף מחולק לשלושה חלקים שווים ואת כל מה שאמרת לגבי העיניים והאף והקו המרכזי אבל אני בד"כ לא משתמשת בזה ואני מציירת סתם לפי מה שאני רואה אני אנסה לצייר לפי הסכמות שהוספת ניראה איך זה ייצא פולי

eranoz

New member
יעלי מה לדעתך תפקיד הסכמות האלו?

אין ספק שהן מאפשרות ליצור דמויות עם פרופורציות נעימות לעין. מעבר לזה קחי סרגל תבדקי ותגלי שאין בנאדם שעונה על הסכמות אחד לאחד. מדובר פה בהכללה, וכשמדובר בנסיון להכליל על כל אוכלוסית העולם בכללה, זו ההכללה הכי מכלילה שיכולה להיות. :)

SC

New member
את הפרצוף אמנם מחלקים לשלושה

חלקים אבל לא בהכרח הם שווים, זה שונה מאדם לאדם. לרוב, שמציירים פורטרט והעיניים יוצאות אותן העיניים וכו´ אבל המראה הכללי כלל לא דומה זה נובע מחוסר פרופורציה, חשוב למדוד ולמקם כל איבר במקום המתאים לו. סה"כ העבודה יפה, יש לך יכולת טובה. תתרגלי את הנושא ואין סיבה שלא יצא לך אחלה.

למעלה