חדש קטן או ישן גדול???????

dov gal yam

New member
חדש קטן או ישן גדול???????

אני נמצא כרגע בשלב מאד מכריע של רכישת כלי שייט. במקור חיפשתי כלי שייט מיד שנייה בתקציב של כ- 60K$,. מכל הכלים שראיתי פה בישראל. לא ממש מצאתי כלי מתאים. או שהם ישנים מידי (ולא כל כך מתוחזקים) או שהם חדישים אבל במחירים ממש לא מציאותיים. באחד מביקורי האחרונים אצל יבואן יאכטות מהגדולים, התחלנו לגלגל את הרעיון של ללכת על כלי שייט קטן יותר אבל חדש. פה אני תקוע. מצד אחד קוסם לי הראיון של כלי שייט חדש, מצד שני חלומי על כלי שייט שמתחיל ב-40 פיט - לא ממש מרפה ממני (ומצד זוגתי). בינתיים קיבלתי עוד הצעת מחיר מיבואן אחר, גם כן על כלי שייט חדש אבל קטן ואני עובד עצות. אני יודע שכלי שייט חדש לא ייגמר ב- 60 או 70 אלף דולר (פה מדברים איתי כבר על איירו). אבל מנסים לשכנע אותי שבכלי ישן, אני אצטרך להשקיע כסף רב עד שאני יביא אותו למצב עבודה -...(הנאה). אני התכוונתי לטוס ליוון לחפש שם כלי ישן, אבל אני יודע שסיבוב כזה יעלה לי כסף רב, ואף אחד לא מבטיח שהישועה תבוא מסיבוב אחד. בקיצור אני אשמח לשמוע אתכם. דובי

lizard

New member
אני אומר לך מה אני רוצה לעשות...

לנסוע לסוף שבוע בטורקיה באיזור המספנות שם (יש כמה מקומות ממש גדולים - לא מבחינת גודל מספנה אלא מבחינת היצע) ופשוט לחפש שם. אם זה כ"ש הראשון שלך, חושב שכדאי לך לרדת מ40 פיט, תחזוקה של כלי כזה מאוד יקרה יחסית. בקשר לכלי שייט חדש אולי באמת כדאי לך לקנות משהו משומש בתור התחלה, לא ידר להכנס לעלויות ותחזוקה של כלי שייט חדש דנדש. בכלי שייט ישן יותר, אם יש לך דפיקה בריילינג אתה לא ישר תלך להחליף, בכלי שייט חדש זה ממש דורש לא
? השיקול בסופו של דבר שלך. לדעתי, תקנה משהו משומש, לא גדול ביותר ותלמד עליו. בהצלחה ומקווה לשמוע מה החלטת. מיכה

arik2000

New member
תיצור איתי קשר יש לי פתרון מצויין

בדיוק במידה של הפרטים שסיפרת עליהם.

בת ים

New member
אני לא פוסלת כלי משומש ותקין

ובגודל הרצוי לך. אבל, קודם כל ולפני הכל ,אני חושבת שאתם צריכים להגיד לעצמכם את שימוש בכלי. האם הכוונה להחזיק סירה, קודם כל לשייט חופי כאן בארץ ועם גיחות למדינות קרובות יחסית, או לחילופין, אתם מחפשים סירה שתקח אותם לפחות כמה פעמים בשנה לחו"ל ושיהיה בה מספיק מקום לאכלס משפחה בתנאי מגורים נאותים. סירה חדשה וקטנה, אני מניחה שמדובר על 32-34 פיט? נראה לי פתרון נפלא לשייט חופי, בהחלט מתאים גם לזוג+2 נוספים לשייט ארוך יותר. כמובן שיש לקחת גם בחשבון התקנת ציוד מתאים-הוצאה נוספת. אבל בנינו-אין כמו חדש. אבל, אם אתם לא רוצים להתפשר על גודל מהסיבות שמניתי למעלה, הרי כלי, ישן וטוב יכול להוות פתרון טוב מאד וזאת גם משום שסביר להניח שכלי כזה כבר מאובזר היטב. אני לא אומרת שיש מציאות ללא סוף, ממש לא. אבל פה ושם כן אפשר למצוא סירות במחירים סבירים. אני לא מצדדת בדבריו של היבואן, אני לא חושבת שכלי מתוחזק (אפילו אם נדרשת לו השקעה נוספת מינימלית) יגרום למצב שבו כל שתעשו יהיה להשקיע ולא להנות. רוב האנשים שמחזיקים סירות (טוב תמיד יש יוצאים מן הכלל) מתחזקים אותן לפחות באופן מינימלי ורובן כן מפליגות וגורמות הנאה רבה לבעליהן. להשקיע, תמיד יש במה. יעידו בעלי הסירות כאן בפורום, תמיד יש מה לעשות, להוסיף או לשפץ. פשוט ככה זה עם סירה. אז בסופו של דבר, ההחלטה לדעתי, צריכה להיות-איך אתם מתכוונים להתיחס לסירה שלכם, היכן וכמה אתם מכוונים לשוט ופועל יוצא מכך היא ההחלטה חדש או ישן במצב תקין. בכל מה שתחליטו-המון הצלה!!!! ותדווחו.

Alex33

New member
תלוי בתקציב וסוג השימוש...

אכן מסכים איתך ששוק המשומשות במצב טוב,בארץ,קטן עד מאד.. לעניות דעתי ,לצרכי הפלגה בחופי הארץ מספיק 30-32 רגל.. להפלגות חו'ל 34 כבר סביר ,36-38 רגל מספיק לים התיכון. למי שהפרוטה מצוייה בידיו.. the sky is the limit אחזקה של 30-32 רגל מול 38-40 , משמעותית יקרה יותר...בעיקר בסירות בנות 8-10 פלוס,כשמדברים על החלפת וונטות,או/ו מפרשים או/ו שיפוץ מנוע..להערכתי 50-80% יותר..גם ביטוח ועגינה יעלו לפחות 50%- יותר.(32-30 מול 40 רגל ) אין-לא בארץ ולא בחו'ל -40 רגל בגיל "ממוצע" 5-8 שנים בפחות -80 -70 אלף דולר..כולל סירות מ CHARTER ,אלא אם יש שם "סיפור"..חדש כזה מסוג "פס ייצור" (לא וולוו, יותר רנו או פיאט..)יעלה 120+(יורו..) אלף,לפני מעם,הובלה/הבאה,ו"מסביב". חדשה 32 רגל תתחיל בסביבות 60 -65 אלף.. אלה-לערך- המספרים... תחשוב טוב לא מה החלום שלך ( שהוא חשוב בעניין שלנו עד מאד..אבל לא קשור לאורך..)אלא מה השימוש שלך בסירה יהיה בפועל ( אלא אם אתה מבעלי המזל והממון,שיכול להוציא באותה קלות 60 אלף או 160 אלף..). תיזהר מכל מיני "קומבינות" בארץ ובעיקר בחו'ל ,של סירות בסטטוס לא ברור,בעלים לא נוכחים,רישום מסובך להעברה, או כאלה שיתכן ועברו תאונה ( בפיברגלס לא קשה לבצע תיקון חיצוני יפה , אך לעתים הנזק הפנימי-והלא תמיד ניראה לעין-של סדקים ועיוותים בחלקים מיבניים שיראו רק בבדיקת רנטגן מקצועית..).בעיניין זה אין מנוס - בעיקר בחו'ל ( בעיקר ביוון ותורכיה ,שם רוב הסירות עבדו בפועל במידה זו או אחרת ב CHARTER ללא תלות בבעלות הרשומה) אלא להשתמש בDEALER .. בהצלחה .

olahav

New member
מי שישמע יכול לפרש לא ממש נכון

ולא ממש להבים על מה אתם מדברים. דוב חולם על "גדולה" ויכול להרשות לעצמו רק "משומשת" - אבל אולי "קטנה" ו"צעירה" זה רעיון לא נורא בכלל. בתיה מתעקשת ש- "משומשות" גם אם הם "קטנות" "גורמות הנאה רבה לבעליהן". אלכס - רוצה להזכיר לכולנו ש"שוק המשומשות במצב טוב,בארץ,קטן עד מאד". פיספסתי משהו? זה פורום שיט וימאות?
אורי

סקיפר1

New member
כמו כל החלטה כלכלית צריך להתחשב

באילוצים, 3 במקרה הזה: 1. סכום הכסף המירבי שאתם מקציבים לנושא לקניה ולתחזוקה. (בקניה אל תשכח: טיסות ולינות, בדיקות, שמאי, ואם תקבלו החלטה: מע"מ, הצטיידות נוספת, ותקציב הבאה לישראל אם היא תהיה כאן). 2. אורך הספינה והיצרן (עיצוב) משפיעים כמובן על מחיר. 3. גיל הספינה לרישום בדגל ישראל קטן מ-10 שנים וזה כבר מכתיב כמה ישנה יכולה הספינה להיות, וזה אילוץ יחסית קשיח. בחו"ל (יוון ותורכיה) תמצא מבחר גדול וזמין של ספינות וגם לאחר תשלום מע"מ המחיר יהיה נמוך מספינה דומה בישראל. לפני שתצא לסיור בחו"ל מומלץ לבצע חיפושים באינטרנט כי יש שם מידע רב על ספינות. דילרים - בניגוד למתווכי דירות ישראלים דילר/מתווך ספינות בחו"ל מקבל את עמלתו רק מהמוכר ואם תדעו איך לעבוד איתם, הם יכולים לחסוך לכם הרבה מאוד זמן בכך שיפנו אתכם לאותן ספינות שהגדרתם ויתאמו סיור בכל אחת. אכן זה פרוייקט ואני מכיר אנשים שלקח להם כשנה למצוא ספינה מתאימה. אם תצטרך עזרה אשמח להפנות אותך לכל האנשים הרלוונטיים. בהצלחה.

shark100

New member
תמיד עדיף כלי שייט חדיש על פני זקן

במיוחד אם אתה סקיפר חסר נסיון וזהו כלי השייט הראשון שלך. ישנם כמה כלים מעניינים בהרצליה ובתל אביב ממליץ לך להיות בקשר עם אחד המשרדים העוסקים בתיווך כלי שייט. חדש חדש זה כבר עניין של תקציב - אבל היום שהיורו בעננים לא בטוח שזה נכון. אולי כדאי להמתין. בכל מקרה אני ממליץ לך שכלי השייט שתרכוש לא יהיה זקן מידי מקסימום 15 שנים. ( אבל זה כמובן תלוי במצבו )

dov gal yam

New member
אני באמת מודה לכולכם על התגובות

אני כנראה אצא ליוון לסיבוב. בשלב זה לבד על מנת להתרשם ממה שיש לשוק היווני להציע. הוצעו לי כמה כלים שעשויים להתאים לי. אין ספק שהייתי הולך על חדש אבל..... כשמחברים את המספרים, זה אולי מתחיל ב- 70.000 יורו אבל נמתח הרבה מעבר לכך. בכל מקרה אני מגובש על גודל של 33-35 רגל ובתקציב שלי כ- 60K יורו, אפשר למצוא כלים בני כ- 5 שנים. אני יעדכן אתכם כשאחזור. ושוב תודה על כל התגובות. דובי

סקיפר1

New member
עדיין ממליץ לחקור באינטרנט, ולקבוע

עם דילרים כדי לא למצוא ספינות סגורות שבעליהם אינם נמצאים.

למעלה