חדש פה

alon711

New member
חדש פה

(בטעות פירסמתי הודעה זו גם בפורום סטודנטים) הלן. נורא שמחתי לגלות את קיומו של הפורום המועיל הזה ונורא קורץ לי להצטרף אליכם וללמוד מניסיונכם בנושא החשוב הזה של עזיבת קן ההורים, בכלל ושכירת דירה, בפרט. הסיפור שלי הוא כזה: אני אוטו מסיים תואר ראשון באוניברסיטת ת"א , אני בן 23.5. החל מתקופת הצבא ובמשך כל תקופת הלימודים שלי באוניברסיטה הרגשתי כמו בכלא בבית. למרות שההורים שלי מעולם לא חיטטו לי בחיים/פגעו לי בפרטיות וכו', הרגשתי די מתוסכל מהמגורים שלי איתם. אני לא יודע איך להסביר זאת, אבל עצם העובדה שאני גר עם ההורים מנעה ממני לארח אנשים באופן חופשי וכו'. נוסיף לזה את העובדה, שלהורים שלי אין חדר משל עצמם, אלא הם ישנים בסלון (שאומנם נסגר עם דלת, אבל גם זה בעירבון מוגבל. הם משאירים פתח קטן כדי שהחתול,שישן במיטתם, יוכל לצאת לשירותים בלילה...). כמו כן, הסלון, בו הם, כאמור, ישנים מצוי בסמיכות למטבח ולדלת היציאה וכל כניסה/יציאה שלי למטבח, כל פתיחת ארון וכל יציאה שלי מהבית מורגשת על ידם. לי אין פרטיות ולהם אין. ההורים שלי בכלל לא לוחצים עליי לעזוב את הבית וגם אני לא שקלתי לעשות זאת,היות וברמה העקרונית, לא עבדתי כל שנות התואר (למעט בתקופת החופשים, וגם אז לזמן מוגבל). בכל מקרה, החלטתי לשים קץ למצב הנוכחי! אני חש שהמגורים בבית ההורים חוסמים את ההתפתחות שלי ואפילו, במידה מסוימת, מפריעים לי ליצור קשר עם אנשים, לארח וכו' (ושוב, כל זה למרות העובדה שההורים שלי די גמישים איתי, לא חטטניים וכו'...אבל הסיבה טמונה בי ובחוסר הרצון שלי להמשיך להתגורר בהם ולהיות תלוי בהם). הקטע הוא שאני מסיים את התואר הראשון לקראת אמצע יולי והחלטתי שנכון לעכשיו לא אמשיך לתואר שני (אני לומד ביולוגיה). אני רוצה לחפש עבודה עם תואר ראשון ואם לא-אז אתפשר על כל עבודה שהיא...לבינתיים. העיקר שאוכל להחזיק את עצמי מבחינה כלכלית. קראתי את מאמרי הפורום ועיינתי גם בשירשורים שקושרו אליהם וכן בדיונים בעמודים הנוכחיים ואין ספק שלמדתי שלשכור דירה זה לא רק לשלם את שכר הדירה, אלא יש עוד ים של הוצאות שוטפות וגם בלתי צפויות ובנוסף-טיבו של בעל הבית משחק תפקיד מפתח בכל העיניין. הקטע הוא שאני די נואש ואני, מצד אחד רוצה כבר לקום ולעזוב את הבית, כי אני מרגיש שנמאס לי, מצד שני, אני לא יודע מתי יהיה העיתוי הטוב ביותר לעשות זאת? אני רוצה לקבל את ההחלטה וללכת על זה ולמעשה במהלך כל התואר שיננתי ביני לבין עצמי שהיום שבו אסיים עם המבחן האחרון לתואר יהיה גם היום שבו אעזוב את הבית...האם יהיה חכם לעשות כך? האם לא רצוי קודם למצוא עבודה? ואם חיפוש העבודה יקח לי זמן רב, האם אני צריך להמשיך להירקב בבית? יש לי חיסכון של כ-6000 ש"ח בסה"כ...אולי כדאי לי לקחת את החיסכון הזה (שלימטב הבנתי, יספיק לי לתקופה של כ-3 חודשים שכירות באזור גוש דן, בדירה עם שותפים, בשכונה צדדית ולא יוקרתית ובינתיים לחפש עבודה). כמו כן, הבנתי שבמעמד חתימת החוזה יש צורך בערבים. האם הדבר נכון גם אם אני מצטרף רק בתור שוטף שני או שלישי לדירה שכבר הושכרה? ומה לעשות אם ההורים לא מסכימים לחתום על שטר הערבות (ואין לי קרובי משפחה אחרים שיכולים לחתום)? ובכלל, האם לא עדיף למצוא עבודה ורק אז לעשות את הצעד של שכירת דירה ואז "ללכת על בטוח"? או שעדיף כבר לקבל החלטה ולהפסיק לחפש תירוצים, ללכת עם זה, יהיה מה שיהיה ולהמשיך בחיפוש עבודה אחרי שכבר שכרתי דירה?ראוי לציין שאינני מכיר חבר או מכר שמחפש לשכור דירה ולכן, לצערי, אאלץ לשכור עם אנשים זרים ויש לזה גם יתרונות, כל עוד מדובר ב"זרים" ידידותיים....אבל השאלה היא כיצד ניתן להכיר "זרים" כאלה ואולי לחפש ביחד דירה, במקום שאני אחפש דירה שכבר מושכרת ומחפשים בה רק שותף שני/שלישי? טוב, יש לי עוד ים של שאלות ותהיות ואני באמת נורא אשמח לשמוע תגובות ועיצות ואולי גם קצת הזדהות וטיפים יועילו לי.

alon711

New member
ועוד 2 שאלות נורא חשובות

ראיתי שבאתר HOMELESS יש הודעות של השכרת דירה לתקופות קצרות-מהי הכוונה? האם מדובר בד"כ במס' חודשים/מס שבועות? ואיך זה נבדל מהשכרת דירה רגילה? כלומר, שאני בא לשכור דירה לתקופה קצרה על איזה חוזה, אם בכלל, אני חותם וכיצד חוזה זה שונה מחוזה לטווח ארוך/רגיל? האם, בכל מקרה, יש צורך לתת את החוזה לעיון של עו"ד לוודא שאין "מלכודות"? וכמה בדיקה כזו של עו"ד עולה? האם יש מלכודות נפוצות בחוזים? תודה מראש ומצטער על מבול השאלות.

עוד תשובות

בקשר להשכרת דירה לתקופה קצרה - בדרך כלל הכוונה היא למספר חודשים. זה נח לאנשים שרוצים לשכור דירה לתקופה קצרה, כי רוב חוזי הדירה הם לתקופה של שנה. אם יש דירה כזו שנראית לך מתאימה, אתה יכול להתקשר ולברר אם יש אופציה לשכור אותה גם לתקופה ארוכה יותר, או אם יש אופציה להארכה בתום החוזה. בעיקרון החוזה לא אמור להיות שונה מחוזה רגיל. ובנוגע לעו"ד - אין לי מושג כמה בדיקה כזו עולה, אבל לדעתי זה לא חובה לעשות את זה. יש נוסח סטנדרטי לחוזה (נדמה לי שיש פה בקישורים. אם לא - יש באתר של המד"ס), ובכל מה שחורג מהנוסח הזה אתה יכול לשאול פה בפורום ויכול להיות שידעו לעזור לך ולהסביר לך מה זה אומר.

קודם כל ברוך הבא!

וואו, הרבה שאלות שאלת...
אז ככה - בנוגע לעבודה - לדעתי כדאי לך קודם כל למצוא עבודה ואז להתחיל לחפש דירה. בעיקר שתואר ראשון בביולוגיה זה לא תואר שמאוד מקל על מציאת עבודה וזה עלול לקחת קצת זמן (אני יודעת את זה בתור מישהי ששנה הבאה הולכת ללמוד ביולוגיה...
). אם הצלחת "לשרוד" בבית במשך כל שנות התואר, ובכלל - כל החיים, נראה לי שאתה יכול לסחוב עוד כמה חודשים בשביל לעבור בלב שקט ובידיעה שיש לך איך לפרנס את עצמך, ושלא תיתקע חס וחלילה בלי כסף לשכר דירה ולאוכל. 6000 שקל זה לא מעט אבל זה גם לא המון, וזה לא מספיק להרבה זמן, וחבל שתהיה עד כדי כך לחוץ שתגיע למצב שאתה חייב לקחת כל עבודה אפשרית. בקשר לערבות - צריך לחתום על זה בכל מקרה, גם אם אתה נכנס כשותף שני או שלישי (אלא אם כן אתה נכנס בלי חוזה, במקום מישהו אחר, וזה כמובן מאוד לא מומלץ). אתה תהיה חייב למצוא מישהו שיחתום לך, כדאי לך פשוט להסביר להורים שזה משהו רשמי בלבד, והם יצטרכו לשלם את זה רק במקרה של הפרת חוזה מצדך, ולהרגיע אותם שזה לא יקרה... ובקשר לשותפים - יש לך בעיקרון שתי אופציות - או ללכת לראות דירות שכבר גרים בהם אנשים, ולנסות לשפוט אותם על פי התרשמות ראשונית, ולראות אם הם נראים לך בסדר או לא, או לחפש שותף ולחפש איתו ביחד דירה. הבעייתיות באופציה הזו היא שבדרך כלל יותר קשה למצוא דירות ריקות לגמרי, מאשר דירות שמחפשים רק שותף אחד. אתה יכול לנסות את שתי האפשרויות ולראות מה הכי מתאים לך. יש בקישורי הפורום המון קישורים לאתרים שאפשר למצוא בהם גם דירות וגם שותפים.
ותעדכן אותנו בהמשך.

alon711

New member
הדס -שלחתי לך מסר../images/Emo30.gif

תודה רבה על התגובה המעמיקה והמפורטת.

NightElf

New member
שלום וברוך הבא../images/Emo70.gif ../images/Emo140.gif

ראיתי שרשמת שכבר עיינת במאמרי הפורום ובשרשורים השונים, וכבר ענו לך כאן תשובות מפורטות חברי הפורום. אז כל מה שנותר לי לומר זה ברוך הבא לפורומינו הקט
אני מקווה שתמצא אותו מעניין ופרודקטיבי, ואם יהיו לך שאלות נוספות, רגשות שתרצה לחלוק איתנו או כל דבר אחר, תרגיש חופשי להעלות אותם על גבי הפורום. שיהיה לך

כמעט25

New member
וואו..מבינה אותך לגמרי!!!

למרות שלעומתך...לי יש פרטיות והורים ממש ליברליים והכל. אבל...טעמתי את העצמאות בטיולים הארוכים שלי לחו"ל ואני מתה!! לעזוב את הבית. אבל..אני מתחילה ללמוד באוקטובר ואני בספק אם עבודה במשמרות תכסה לי את כל ההוצאות. איך אתה מתכנן להתגבר על מכשול הכסף? אולי תתן לי רעיון--מי יודע המון בהצלחה בכ"א נתי.

למעלה