חדש פה

חדש פה

גם גברים יכולים לפרוק פה?

אמא היקרה שליוותה ותמכה בי כבר 29 שנים, דועכת לנגד עיניי. עם סרטן שחלה ארור וסופני, היום אנחנו בהוספיס בתל השומר, ואם איכשהו סחבתי את שלושת החודשים האחרונים בהן הייתה ההתדרדרות, כשאני מסתכל אל עבר הזמן המועט שעוד נותר אני לא יכול שלא להתפרק.

העברתי איתה לילה קשה, עם הפרעות שינה, עם סוג של דילריום, בו היא מדברת במשפטים לא קשורים, וזה כל כך קשה לראות את העוגן המשפחתי מחליד ודועך.

אנחנו עוטפים אותה באהבה מכל המשפחה הגדולה, אבל בלילות אני לבד, ובבקרים זה נופל על אבא, גם הוא נפש עדינה, עם האישה היחידה שאהב עוד מהילדות שלהם ביחד.

אין לי, באמת שאין לי מושג מה לעשות ומה לחשוב, אני מדקלם נאומים לקרובי המשפחה על כמה שלא צריך לבכות עלייה ולדבר עלייה בלשון עבר כי היא עוד פה, אבל ככל שהזמן עוברים חלק ממנה כבר מתחיל לעבור למעלה.

מה שמפחיד אותי יותר מכל זה לא ההווה כי אם העתיד, מה עושים עם אבא, אחי הקטן והבית הגדול עם החלל העצום שהיא תשאיר בו.

מיואש.

mykal

New member
קודם כל קבל
לחיזוק.

אתה יודע זה הזמן להפרד,
לומר לה כמה אתה אוהב אותה, כמה היא לימדה אותך, כמה אתה רוצה
לבקש סליחה, על שטויות שעשית (אולי) ולומר תודה על הכל.
תגיד לה שאתה/אתם איתה, שאתם תשארו אוהבים , ותבקש ששם ממרומים תשגיח ותבקש עליכם.
נצל את הזמן הזה לטיפול מסור, זה אח"כ מרגיע שתדע שעשית מה שהיה בכחך וביכולתיך לעשות.
לפרידה הזו בעיני יש הרבה כח לתמוך את שלה האבל הראשון שיגיע.
אל תגיד על תבכו עליה, זו דרך להביע דאגה.
תן לאנשים כניסה למקום הכואב שלך, התהליך הזה עמוס רגשות ופחדים.
מאחלת לך הרבה כח התמודדות. כן זו רק ההתחלה,
אנחנו כאן כדי להקשיב, להשתתף,
ואנחנו כבר עברנו את הניתוק הפיזי.
חוץ מלחזק אותך, ושתדע שיש כאן כתף תומכת, אין לי אלא לבקש שלא תסבול.
ולכם הרבה כח.

לרזיאל

לא מכירה אותך כמו את שאר השותפים כאן- אתה לא הבן היחיד. אין מילים לנחם אותך נחמץ לי הלב לדמיין מה עובר עליך. ההזיות... ההזיות נובעות מהרעלים שבכבד כך הסביר לי רופא ההוספיס בית שעשיתי לאמא שלי לפני שנה... היא מלמלה משהו שדמה לשירים.. זה עדיין מהדהד ורודף אותי לפעמים. אבל- השלב שאתה שרוי בו כעת הוא הקשה ביותר לדעתי. אמא חיה-לא חיה. פחד מהמוות. אל תפחד. אחוז בידה. דבר אליה גם אם נדמה שהיא לא שומעת. חיה את היום בפיסות קטנות. בוקר עד צהריים צהריים עד ערב, אל תחשוב על מחר ומחרתיים. ברגע האמת תדע להתמודד. כמו שתקרא בשוורת הרבות שבמקום הזה האבל הוא תהליך ממושך ומטלטל, אי אפשר להקדים אותו . אמא היא עמוד התווך של החיים ולאבד אותה כמו שאמרת זה חלל עצום ונורא אבל החיים ימשיכו. התפקידים ישתנו. כרגע לך עם הרגשות שלך- תבכה אם בא לך, תשאב כח מכל מקום שאפשר- אנחנו נהיה כאן ללוות אותך, וירטואלי אבל כן ואמיתי. ממי שהייתה שם לפני שנה וחודש. יכולה להבטיח לך רק שהפצע ישאר אבל ישנה צורה. פנה אלי מתי שרק תרצה.

ומה עושים

כשבמקרה מגלים בתיקייה עזובה במחשב ווידאו קצת לפני המחלה, בו היא הייתה המגדלור של כולנו...

לרזיאל

אני מתמודדת בזמן הווה. עדיין. מצאתי לפני שבוע קלטת וידאו מהתקופה שהבנות שלי היו קטנות. אמא מככבת בכולן עם השירה המתגרת שלה הצחוק ההשתתפות בכל מסיבות הגן של הבנות. הרגשתי מוזר. לפעמים במצבים כאלה זה נראה לי טבעי כיאלו זה היה סיוט. לפעמים מחייגת את הנייד שלה עדיין. ובמיטה בעיקר כשמנסה לישון חוזרות התמונותשל הסוף המהיר והנורא. קטעי תמונות. אני מרגישה שהמוח מעכל לאט כל כך. יש את האני בשפוי. זה שיודע ומבין ויש את המודחק שמסרב. אבל- למרות שבדיעבד אני כל כך מצטערת על כל שבת שלא הייתי אתה ועוד חמצות כאלה בלתי נמנעות כי אין לזה סוף לתחושת ההחמצהף אני יודעת שבמחלה הארורה הזאת הייתי לידה עד הנשימה האחרונה. בבית שלה. במיטה שלה. זה שאתה מסור לאמא בחולייה גם אם היא הוזה היא עדיין כאן. תעשה כל מה שאתה יכול. תחזיק את היד. אל תקדים את המאוחר. בת כמה אמא לא ציינת אני מניחה שצעירה לפי הגיל שלך ולפי האח הצעיר. תקשיב למוסיקה ף לך לשאוף אוויר, דבר עם חברים ואתנו שכאן. היאחז בכל מה שניתן. תקופה איומה אבל מבטיחה שתעבור אותה.

Ayelet8998

New member
לוורדי רזיאל היקר

מצטערת כל כך לשמוע, מציעה לך כתף תומכת אצלי .אני מבינה את שאתה מרגיש , גם אני עברתי את זה,כמעט ככה.. אני בטוחה שהיא מרגישה אותך ואסירת תודה לך על הטיפול המסור,גם אם לא נראה לך וגם אם היא אינה יכולה להגיד לך. תשיר לה,תלטף,תחבק,תדבר איתה על זיכרונות שלכם.. אל תוותר על כלום,גם עכשיו שהכול מרגיש ונראה רע כל כך. תשאבו כוחות מהדמות החזקה,מהדמות של אימא..

Ayelet8998

New member
לוורדי רזיאל היקר

מצטערת כל כך לשמוע, מציעה לך כתף תומכת אצלי .אני מבינה את שאתה מרגיש , גם אני עברתי את זה,כמעט ככה.. אני בטוחה שהיא מרגישה אותך ואסירת תודה לך על הטיפול המסור,גם אם לא נראה לך וגם אם היא אינה יכולה להגיד לך. תשיר לה,תלטף,תחבק,תדבר איתה על זיכרונות שלכם.. אל תוותר על כלום,גם עכשיו שהכול מרגיש ונראה רע כל כך. תשאבו כוחות מהדמות החזקה,מהדמות של אימא..

ורדי היקר

מבינה אותך, עברתי ממש חוויה דומה עם אמי לפני שנה וקצת. אמרו לי בזמנו שזו התקופה הכי קשה, וזה אכן היה...אחר כך נשארת רק ההתמודדות, אבל המתח הזה שבין החיים למוות הוא קשה מנשוא.

אני חושבת שבשלב הזה גייסתי כוחות שלא ידעתי שקיימים בי...ומאז אני די מדחיקה את מה שחוויתי וראיתי.

אם תרצה כתף גם אני פה בשבילך

א ו ח נ ה

New member
אני ממש מבין אותך

אמנם אצלי הכל קרה מאוד מהר - אמא שלי היתה מאושפזת 5 ימים שבהם היינו צריכים לחכות לוועדה שתקבע
אם יש מוות מוחי, אלו היו הימים הכי נוראיים בחיים שלי, אבל ניצלתי אותם כדי להיות עם אמא כמה שיותר,
לדבר איתה (למרות שהיתה ללא הכרה) ובעיקר להחזיק ולנשק לה את היד.
אני 3 חודשים וחצי אחרי ועדיין הכאב מרגיש לי חד ועמוק.
אני מאחל לך המון כוחות נפשיים להתמודד עם הכל, זה באמת באמת קשה.

תודה רבה בנות...

מדהים כיצד מצב הרוח של המשפחה כולה (ואנחנו משפחה הודית גדולה מאוד), נע לפני מצבי הרוח של אמא. כשהיא רדומה מאוד כולם בדיכי, וכשהיא מתעוררת ומדברת (לעיתים רחוקות יש רגעים בהם היא נראית כאילו המחלה הארורה בכלל לא שם) כולם קורנים מאושר. שמחים מהדברים הכי אלמנטריים כמו הליכה מוצלחת לשירותים, אכילה של משהו שהוא יותר מכפית, גרעפס, וגם שינה טובה.

לצערי בשבוע האחרון אנחנו מקבלים יותר את הצד הישנוני יותר, חלק מזה בגלל שמפגיזים אותה במשככי כאבים ונוגדי דיכאון. השבוע דיברתי איתה הרבה, בניסיון להוציא החוצה מהלב שלה את הסיבות לאי השקט שלה, בגינו היא מתעוררת בלילות וסובלת משינה לא רציפה (אלא אם כן נותנים לה חומרי שינה).

היא אמרה שהיא מפחדת.

מפחדת על אבא ואח שלי. פחות מפחדת עליי, כי אני עם קריירה, ובת זוג בשלב של לפני החתונה, והיא רואה שמצב הטייס האוטומטי שאני נמצא בו כרגע עובד ומצליח להחזיק את המשפחה על כתפיי.

מפחדת שיהיו לה כאבים (למרות שהמקום בו היא נמצאת מיועד להעניק לה טיפול PAIN FREE).

מפחדת ללכת ככה סתם באמצע השינה.

אני נעזר בעובדת סוציאלית ומקווה שבהמשך גם בפסיכולוג. נאמר לנו על ידי העובדת שברגע שאבי ואחי יגידו לה מהלב שהם יסתדרו והיא לא צריכה לדאוג, זה יוריד לה מועקה מהלב. עכשיו צריך לטפל בחרדה הזאת, הטבעית כל כך להרגיז, מהמוות.

ואין לי מושג איך.

למעלה