חדש פה..

חדש פה..

האמת שמאוד מתחבר לכותרת "חרדים בעל כרחם" בדווקא, דהיינו: לא "מאמינים בעל כרחם" או "דתיים בעל כרחם".

אני מרגיש מאמין. אוהב את החכמה האלוקית שבתורה והמצוות (נעש\זוב לרגע את הפן המעשי) וכו'

יש לי בעיה עם הדת הזו שנקראת חרדיות. זו שהגביהה סביבנו חומות ענק מבלי יכולת קצת להשתזף מהאור, או סתם להשתזף :)

אני חרדי ממש, מלידה, וממש בחזותי. אבל עובד עם חילונים וחילוניות ומרגיש סבבה עם כולם וזה חוזר אליי כפידבק.

יש לי ידידים וידידות מכל המגזרים. ואני מוצא עם כולם שפה בראש פתוח.

בקהילה אני נאלץ לחזור לקוד האתי. אני משתדל להתפלל (לא תמיד מצליח) וללמוד קצת. לא יכול לחלוק את עולמותיי הפנימיים.

הילדים מתחנכים בטופ של המגזר, ועייני רואות ומרגישות שזה לא זה. יש לי בטן מלאה על הצביעות של החרדיות, המממסד , הרבנים, "האברכים" ובכלל..

לא מרגיש שייך לגמרי באמת, אבל גם אוהב פה ושם ניואנסים ולא יכול להתנתק.

חי בעולמות חצויים. גם פה וגם שם.

אני לא איזה מחליק בגלל משבר חברתי, ריגשי או משהו. אני בטוח ויציב בדרכי ובהופעתי ,מעורה ומוערך בכל מקום שאני בו.

זה משהו שמתחולל בתוכי ומתוכי.

נראה לי מספיק לבינתיים , לא :)

צחי165

New member
מזדהה אתך

אני בדעה שצריך באופן יזום להכניס נורמות חדשות בציבור החרדי ולהפסיק את השחור לבן.. למה שלא נוכל ללבוש גם טריקו וגינ'ס קצר ולהרגיש סבבה... נמאס מהסגירות המטופשת הזו!!

moshe010

New member
מי צריך ליזום

ולמה אתה חושב שהוא יצליח
בכל מקרה חרדי כיום מוגדר בעיקר לפי הלבוש
כך שמי שלובש טריקו וגינ'ס אוטמטית לא נחשב לחרדי

אזמה שאצה ציע זה פשוט למחוק את החרדיות

ממליצה לך

לקרוא את התקנון ואת התשובה לשאלה מהם חרדים בעל כרחם שמופיעים בראש העמוד

בדיוק חשבתי לכתוב הודעה בנושא

למעשה, יותר נכון שאלה. שאלה לי למנהלי הפורום והחברים הפעילים: האם לזה התכוון המשורר בניסוח שם הפורום? :) גם אני מאלו שמרגישים רע עם החברה שמסביב, אבל עם אמונה ר

הפורום מיועד

להוות בית לאנשים המנהלים אורח חיים חרדי אך בתוככי ליבם אינם מאמינים - או מפקפקים עמוקות - בשאלת קיומו של האלוהים ו/או בתורתו.
למאמינים שמואסים בשלטון הרבנים או העסקנים יש עשרות אם לא מאות פורומים אחרים ברחבי האינטרנט (בעצם כל שימוש באינטרנט הוא סוג של קריאת תיגר על שלטון העסקנים, לא?)

ע"פ כללי תפוז כולם מוזמנים לכתוב כל עוד נשמרים תקנוני תפוז והפורום והאווירה הטובה.

asafbarron

New member
הלוואי שכולם היו יכולים לחיות ככה

היי מאושר בחיים.
שמח לשמוע שזאת דרכך, הלוואי שכל אחד היה יכול לחיות באמת את חייו באופן שמתאים לו ורק לו באמת!
אז מה בעצם אתה רוצה להעביר כאן? להסביר שאפשר לחיות כמו שרוצים באמת? או שצריך לצאת החוצה מהעדה החרדית ואז לחיות כפי שמתאים לך?

זה מסקרן מאוד...

שלום לך

מקוה שתמצא מקום ועניין.

כתבת מי כתב את התנ"ך, אני חושב שביטאת קושי שהרבה מאיתנו חווים אותו כשאנחנו מאבדים את האמונה בעוד שזה הכרח וחלק עיקרי של הטקסים שאנחנו משתתפים בהם חדשים לבקרים.

למעלה