חדש פה.

avivs

New member
חדש פה.

שלום, אנשים. מה קורה? התקבלתי ללימודים למדעי המדינה - תקשורת ציבורית. אני יודע שבעקרון הייתי צריך לשאול את השאלה הזו לפני שנרשמתי, אבל הייתי שמח לשמוע מאלה שלומדים את אותו הדבר מה הם חושבים על השילוב של שני המקצועות? ואם יש פה כאלה שלומדים גם את היחידה לתקשורת ועיתונאות (נראה לי שככה קוראים לזה) אשמח לשמוע ממכם פרטים גם על זה. בברכה, אביב.

zeevsch

New member
שלום לך ובהצלחה בלימודים

אני לומד מדעי המדינה ותקשורת, שנה ב'. בבר אילן, לימודי תקשורת מאוד קשורים ללימודים במדעי המדינה, יש הרבה מאוד השקות בין התחומים. אני מאוד נהנה מהלימודים ואוהב את שני התחומים. ביחידה למדתי בשנה א' והאמת שאני מאוד התאכזבתי ממנה, כמו רבים אחרים, אבל זה גם תלוי בקורסים שלוקחים.

avivs

New member
תודה../images/Emo13.gif

יש המלצה אולי לקורסים שכדאי להתרחק מהם ביחידה? (לפי הניסיון שלך).

אם אתה מצליב לימודים ביחידה ובמחלקה אז...

קודם כל, דע לך שמרבית הקורסים ביחידה לא רלוונטים לך כי תלמד אותם ממילא בתואר (ע"ע דיני תקשורת, מבוא לתקשורת המונים וכד'). עוד טיפ קטן - עדיף לקחת את קורס ה"כתיבה עיתונאית" של היחידה (עדיף עם אברהם תירוש ולא עם עמוס נבו) ולא את הקורס של המחלקה כי הדרישות של תיקי בלס תובעניות יותר (והמחלקה מכירה בקורס של היחידה אף על פי שהוא סמסטריאלי ולא שנתי). המלצה נוספת היא לנסות ולהשאיר חלונות במערכת (לפחות של סמסטר א') כדי שיהיה זמן להגיע לספריה לצלם חומרים ובשביל כל מיני סידורים אחרים. ולגבי המגיב שמעלי - אני נוטה לחלוק על דעתו הפסקנית. על אף שדר' כהן אביגדור אולי לא הייתה מוצלחת לטעמו כמרצה בקורסים שלמד (סביר להניח שרק מבוא לתקשורת המונים), בקבוצות קטנות של קורסי בחירה היא בד"כ מרצה מוצלחת מאוד. חוצמזה, השנה (ובשנה הבאה) אחראית על הקורס המרצה שבנתה אותו במקור דר' יעל בלוך-אלקון שידועה דווקא כקשוחה ותובענית יותר (אם כי מוצלחת יותר בקבוצות גדולות). בהצלחה,

zeevsch

New member
קודם כל, נאווה אביגדור היא לא ביחידה...

והיא כאדם, אחד האנשים היותר טובים, יש לה לב זהב. לגבי היחידה עצמה, שמעתי שדבוש מצויינת. אני ממש לא אהבתי את הקורס "פרסום מגזרי".

לימודי היחידה חשובים מאוד. אבל חשוב לדעת---

לימודי היחידה מעשירים מאוד ויפתחו לך יותר דלתות בתחום המקצועי בחיים. כמובן שישנם קורסים שלא כדאי לך לקחת. ישנם כאלו שאתה תהנה מהם מאוד. אם אתה מתעניין בדוברות למשל, תרשם לקורס של נורית דאבוש. אין מי שלא נהנה ומתלהב מהקורס שלה. תעשה בירור בפורום על תחומי העיניין שלך מתוך היחידה, ומתוך זה תברר לאיזה קורסים ללכת ולאיזו לא. בהצלחה!!

למעלה