חדש על המדף

חדש על המדף

טוב השירשור הישן כבר לא יקפוץ אז אני מתחיל אחד חדש לפני שבועיים היתה לי יומהולדת ובעקבות המאורע קיבלתי כמה דיסקים חדשים: אחרית הימים -אחרית הימים יצירת המופת של הרוק הישראלי, לחנים ועיבודים נפלאים של זהר לוי, לצד מילים נפלאות של טובי המשוררים, ובעיקר חנוך לוין. כמעט כל הדיסק מצויין אבל בעיקר אהבתי את "תחת עץ האקליפטוס" ואת "פתחי לי את הדלת" הסיבה היחידה שאני לא מגדיר אותו כדיסק הישראלי הטוב בכל הזמנים היא "יש לי יום הולדת" (לא איכפת לי שהוא מחווה לביטלס, אני פשוט לא סובל אותו. מילא אם הוא היה תקוע באמצע הדיסק עוד הייתי יכול להבין. אבל שיר סיום?!) CSNY - deja vu אך איזה אלבום נפלא, אני לא יכול לשים את האצבע בדיוק למה אבל אני ממש אוהב את הדיסק הזה, ובשבוע האחרון הוא פשוט לא יצא לי מהדיסקמן. בעיקר אהבתי את country girl, helpless. cream - disraeli gears הכל כבר נאמר על הדיסק הזה. בלוז רוק פסיכדלי במיטבו. eric clapton - one more car one more rider בדיסק הופעה כפול של האדמו"ר שהוקלט ב2001. הוא נותן כאן ביצועים די רגילים ללהיטים הגדולים שלו ולעוד כמה פחות מוכרים, אבל הופעה של קלפטון זה תמיד טוב למרות שהיא לא טובה כמו E.C. was here האלמותי.

The Raver1

New member
דווקא אהבתי את יש לי יומולדת

אחרי עץ האקליפטוס המתקדם עם הסולו המעלף ואחרי חייו ומות של מר גוסקין והמתקדם והמאוד מאוד עצוב צריכים משהו שיסיים את הדיסק עם הרגשה טובה וקלילה ויש לי יומולדת הוא בדיוק טוב וקליל והוא גם מתאים לזה שקיבלת את הדיסק ליומולדת... אצלי אין דיסקים חדשים. בספטמבר אני אקנה איזה 4

FloyDviR

New member
סחטיין על הקניות!

גם אני מת על האלבום של CSN&Y... ואם אני צריך לשים את האצבע על למה בדיוק אני אוהב אותו זה בכמה מילים: Almost Cut My Hair. איזה קול יש לקרוסבי ! מהפנט אותי! (ושאלה לפורום: קרוסבי היה בלהקת הByrds מספר שנים, נכון? אז באלבומים שלהם בשנים האלה יש שירים שקרוסבי שר גם או שהוא רק על הגיטרה?) ולי יש שני חדשים, והפעם 2 תקליטים (אני מחייה את הפטיפון שלי.. הגיע הזמן!) Fleetwood Mac - Rumours Mike Oldfield - Ommadawn

לא רק שהוא שר, הוא גם כתב שירים

וחלקם די מוצלחים, אפילו. הטוב שבהם, לטעמי, הוא Everybody's Been Burnt.

Miss CB

New member
תתחדש ומזל"ט

אני מצאתי לי העתק זול מהרגיל של The Song Remains The Same, הסרט כלומר; אז המשחק מטופש קצת, וקטעי המעבר משעממים, אבל ההופעה ממש טובה לטעמי.. (כן, כן, HTWWW יותר טוב) הופהע שבזכותה המרתי את דתי (פייג' אלוהים, קלפטון הסגן
)

ThePiper

New member
חחח, גם את הצטרפת לכת הפייג'יזם?

מממ אצלי אין חדש, אבל כמה מילים על הסרט: משעשע ביותר!!

תתחדש, חביבי

לא תצטער על cream. מישהו כאן מכיר את איזבו, הם מסתמנים כלהקה הישראלית הגדולה ביותר, ואולי בקרוב גם אראה קנייה, בעזרת השם.

איזבו!

בטח שמכיר את איזבו הם להקה ענקית. נחשפתי לשם שלהם לראשונה כששמעתי שהם מחממים את רוקפור, ושבוע אחרי זה כשהייתי בחנות דיסקים, ראיתי את הדיסק שלהם במומלצים ליד הקופה אז שמעתי אותו התאהבתי וישר קניתי (אחת הפעמים היחידות שקניתי דיסק איך שהוא יצא, ולא שלושים שנה אחרי). בגדול הם משלבים רוק פסיכדלי עם מוזיקה ערבית, והם עושים את זה ממש טוב המוזיקה שלהם ממש שמחה ומקפיצה. לרן שם טוב הסולן והגיטריסט יש קול צפצפני ממש מגניב, וגם בגיטרה הוא עושה ממש טוב את העבודה. בנוסף הבסיסט שלהם שכרגע שכחתי את שמו ממש טוב. מאז שקניתי את הדיסק כבר הספקתי להיות בשלוש הופעות שלהם וגם בהופעה הם לא מאכזבים, ומבצעים מצויין את השירים. רוצו לראות הופעה שלהם עוד החודש, כי בסוף החודש הם טסים ללונדון להופעות והקלטת דיסק אחרי שהם חתמו שם באיזה לייבל.

IZABO

נקלעתי להופעה של איזבו לראשונה לפני בערך שנתיים בעקבות המלצת חברים, ומאותו רגע התאהבתי. אני זוכרת שאז הם הגדירו את עצמם "רוק מצרי", זה בעצם מין רוק-פאנק (ב-f) עם מוטיבים ערביים ואום כולתומים מבוצעים בנגינה משובחת של חטיבת הקצב (יונתן לוי וניר מנצור אקס "צ'קלקה") והגיטריסט (שהוא גם הסולן, רן שם טוב, שידוע בעיקר מעבודות הפקה כמו "אהבה מוסיקה" של דיקלה, האחרון של יהודית רביץ ביחד עם יובל שפריר וכו') ושירה במבטא הזוי וצפצפני באנגלית. וכמובן יש גם את שירי הדר, שמעבר לקלידים-סימפולים מתפקדת כאתנחתא הקומית של ההופעה... הדיסק Funmakers יצא בדצמבר האחרון אחרי 14 שנות פעילות (חלקן בהרכב מעט שונה עם תמיר מוסקט) ושני תקליטים גנוזים. אלבום מאוד מומלץ, על אף שביצועי ההופעות אף מתעלים עליו שבעתיים. לאחרונה הוחתמה הלהקה ע"י חברת BMG ובקרוב תצא למספר הופעות בבריטניה.

meindelbium

New member
Izabo Izabo..

יש לי קשרי משפחה שם הייתי במסיבת השקת אלבום שלהם בג'ה פן זה אכן כמו שכתבו מעלי מעין רוק עם פאנק והרבה מוטיבים אתנים מהדברים הכי הזויים ששמעתי בחיי.. "בשל אותי" "אתה גיבור הבוקר שלי" שרים באנגלית שירים בלי הרבה משמעות, רואים אותם מדי פעם בין שרית חדד לשרית חדד ב-24

yokei

New member
תיקון חשוב

משיחה בארבע עיניים עם יצחק קלפטר נודע לי שהוא טוען שאמנם זוהר לוי חתום על הלחנים אבל מי שבאמת הלחין את האלבום המופת הנ"ל הוא קלפטר עצמו. והוא חשב בעבר לתבוע את זהר לוי אבל בסוף ירד מעניין. למען הצדק ההסטורי.

melancholy man

New member
לא הייתי ממהר לתקן

יצחק קלפטר גיטריסט ענק, הוא גם איש מאוד טוב ואחד מהאנשים היחידים ברוק הישראלי שבאמת מחויב למוסיקה ולאומנות שלו, אבל, בהקשר הזה, לא הייתי כ"כ סומך על המילה שלו, לאיש יש בעיות. בכל מקרה, הלחנים נשמעים של זוהר לוי, אבל אני בטוח שקלפטר שהוא מוסיקאי מוכשר תרם איזה צליל מקורי אחד או שניים (או הרבה יותר),עם זאת, אני לא בטוח שאם הייתה תביעה היא הייתה נגמרת במשהו שהוא יותר ממבוכה לאוהביו של האיש היקר הזה.

Tomer 123

New member
מסכים

למרות שאני חושב שלקלפטר היתה יד נכבדה מאוד בעיבודים, ובטח ובטח על הסולואים המופלאים שלו, אין ספק שעל הלחנים ראוי וצריך לתת את הקרדיט לזוהר לוי, שהיה מלחין מוכשר מאוד, ואפשר לראות את זה לא רק באחרית הימים (מלכת האמבטיה, כיף התקווה הטובה). תביעה מצידו של קלפטר היתה עושה לו רק רע

The Raver1

New member
כל פעם שיש שירשור כזה אני קונה דיסק

בגללכם יגמר לי הכסף! הפעם קניתי את la woman של הדלתות שמעתי בינתיים פעמיים והוא די מאכזב הסלפ טייטלד יותר טוב נראה מה אני אחשוב עליו עוד כמה השמעות

למעלה