חדש על המדף?!

avivs

New member
תן לזה לדמם

של האבנים המתגלגלות. זה אלבום ממש ממש טוב

pasteran

New member
החזרה מהכפור

לתוך השמש התלאביבית המקפחת הביאה לקנייה כמעט חסרת תקדים. פשוט הייתי צריך לפצות את עצמי לאחר חודשיים מדוללי רכישה עקב חוסר זמן וכסף (השקעה בשבוע הספר). 8 דיסקים ומספר דומה של תקליטים נרכש אתמול: the best of rare earth המלצתי על התקליט שלהם get ready - בלוז רוק משובח. מקווה שהאוסף יהיה לא פחות טוב the nice - the thoughts of... מכיר רק שירים בודדים שלהם אבל אני סומך עלנועת הסכינים פופיק ארנון וגרוניך - למה לא סיפרת לי? שני אלבומי מפתח בכמעט פסיכדליה שהייתה פה. להתחשב בזה שגרוניך עבד גם עם פופיק מצפה לי המון טירוף. tilt - arti & mestieri אחרי הקנייה התנגן בקצת אחרת האלבום הזה והוא פשוט היה טוב מדי. היה לי 50 שקל במזומן. למי שלא מכיר (=עם הארץ!!) רוק מתקדם איטלקי משנות השבעים עד כאן בנושאי הפורום חוץ מזה secret life של גיטריסט הג'ז הענק פט מת'ני. 2 אוספים של אגדות רוק לעתיד - של סטינג ושל הפוליס באגף התקליטים בעיקר מוזיקה קלאסית ואייטיז- אלבום של הווטרבויז, של טנגו הישראלים ושל אחד ישראלי בשם אריק רודיך ונקרא סטאללה- השם הזה צלצל לי בפעמונים ואני לא יודע למה - מישהו מכיר?

melancholy man

New member
אריק רודיך

רודיך הוא מין סוג של מיק אולדפילד מקומי, רק בהבדל קטן שמדגים את כל הבעיתיות של הרוק המקומי, בעוד אולדפילד יכול להתעסק עם האובססיות המוסיקאליות שלו, ולהגיע למקומות מגוחחים כמו טיובלר בלז 4 (הפעמון מכה שנית?) לצד יצירות אומנות מרגשות, רודיך נאלץ ליצור בעיקר םסי קול דיי משמימים לסרטים ישראלים שאף אחד לא רואה ולעבד, להלחין ולהפיק שירי פופ מקומיים סוג ג'. סטאללה, היא יצירה רוחנית שמשלבת אווירה מדברים מקומית, funk ומבני הלחנה קלאסיים, רודיך עצמו (וזה מהזכרון יתכן ואני טועה) מנגן על כל הכלים באלבום, שרובם הם סוגים שונים של קלידים וסינטיסיזרים. לעיקר פרסומו זכה האלבום הזה בכך שחלק ניכר מהקטעים בו הפכו לפתיחים לתוכניות רדיו וטלוויזיה בשנות השמונים, אומנם לא שמעתי את האלבום הזה כבר 15 שנה אבל אם אני צריך לתת איזושהי ביקורת, אז הייתי אומר שזו יצירה מעניינת ובוסרית לקרירה שלא התפתחה מעולם. בסך הכל לא אלבום רע שיהיה לך בתקליטיה, אבל גם לא מאסט מטורף

מורנא007

New member
רודיך

ידוע לך עם השיר תות אנך אמון נמצא באלבום סטאללה, או באלבום אחר? האם האלבום יצא בדיסק, או שרק בווניל?

melancholy man

New member
השיר נמצא שם

ואני לא יודע על דיסק לדעתי ניתן להשיג רק בוניל (נדמה לי שזה מה שערן קנה בסופו של דבר)

מורנא007

New member
OK, תודה

אז אני מכיר את האלבום הנ"ל, וקצת מתגעגע להאזין לו שוב.

melancholy man

New member
בצדק

בהחלט תקליט מבטיח, חבל שהכישרון שיש לרודיך נעלם ככה, יש די הרבה יוצרים ישראלים שנעלמו רק כי אין תרבות רוק בארץ ומלחינים מוכשרים צריכים להתפרנס מלכתוב ג'ינגלים במסווה של שירי פופ ושטויות במסווה של פס קול לסרט

giba70

New member
איזה דיסק של פט מתיני?

לפי ידיעתי (וגם בדיקה ב-AMG) אין לו דיסק בשם Secret Life. יש לו Secret Story ו-(Still Life (Talking. (יש לי את שניהם)

pasteran

New member
Zה אוונגרד

האלבומים שהזכרת הוקלטו בשנת 2002 אחד על השני ויצאו במהדורה מאוחדת. secret story

לבוא לאילת אין בעיה ...

אבל לפחות תגיד שלום גם אני במקרה "מפתיע מאוד" הייתי באילת
הייתי צריך לקנות נעליים אז הלכתי לקנות דיסקים וחזרתי עם (תופים)..... תעמוד של איאן והחברה מיראז' של הגמל ומי בתור של מי? (אני לא זוכר)

melancholy man

New member
סוף סוף גם לי יש חדשות

אחרי כמעט חודשיים בלי שקניתי כלום (כבר התחיל הקריז...) הגעתי היום לת"א לרכוש כמה אלבומים קינקיים: the kink kontrevrsy אלבום סיקסטיס קסום של גדול כותבי השירים של הסקסטיס ואולי בכלל (ריי דיוויס מה זאת אומרת מי?) עוד אלבום שמוכיח שלקינקס לא היה חסר כלום לעומת הלהקות הגדולות התקופה ואולי ההפיך. the kinks live at kelvin hall הקינקס היו להקת הופעות משונה, ריי דיוויס אהב ותעב את ההופעות באותה מידה והגיב בהתאם, האלבום הזה הוא דווקא תיעוד מוצלח של אחת הלהקות הכי מיוחדות של התקופה. ולסיום, משהו אחר (או שלא) the yerdbirds- the BBC sessions אלבומי ההופעה ב BBC הם תמיד חוויה, הפעם לא מדובר בהפקה מושקעת במיוחד של איחוד השידור הברטי, אבל כשמדובר בקפסולת זמן כל כך איכותית ומקסימה למי איכפת, אחלה אלבום

למעלה