חדש על המדף

חדש על המדף

השבוע ירדתי לאילת לכבוד החופש הקצר מהלימודים והייתי חייב לנצל את ההזדמנות כשאני נמצא בעיר ללא המע"מ ולקנות כמה דיסקים. החלטתי לנצל את מבצע ה"שלוש במאה" שאחד מחברי הפורום מרבה לדבר בשבחו, אך כמובן שלא יכולתי לעמוד בפיתוי, וכמו בכל קניה יצאתי עם יותר דיסקים ממה שתיכננתי לקנות, כך שמהחנות יצאתי עם ארבעה דיסקים. אז אמנם כעת חשבון הבנק שלי מרגיש קצת ריקני ומוזנח, אבל הדיסקמן שלי מודה לו על כך, ובעיקר האזניים שלי ששומעות מוזיקה נפלאה. ועכשיו לשלל שלי gentle giant - octopus את האלבום הזה הכרתי כבר די טוב לפני הקניה אבל החלטתי שיצירת מופת כזאת חייבת להיות ברשותי, אני עדיין נדהם מחדש כל פעם שאני שומע אותו, מהצליל הכל כך מיוחד של הלהקה הזאת. אמנם בפעם פעמיים הראשונות ששמעתי את האלבום לא כל כך התחברתי אליו והוא נשמע לי מוזר מדי, אך לאחר כמה שמיעות פשוט התאהבתי בו, זהו המקרה היחיד בו התאהבתי כך באלבום רק אחרי שמיעה שלישית או רביעית, ואין ספק שזה שווה את זה. genesis - foxtrot את האלבום הזה לא הכרתי בכלל. מלבד שמיעה אחת של "supper's ready" בהופעה של אגרול. אבל בעקבות הסקירה שהתפרסמה כאן לא מזמן ובעקבות האהבה הרבה שלי ל"selling england" החלטתי לקנות את האלבום הזה. בינתיים הספקתי לשמוע אותו פעמיים ואני ממש אוהב אותו. בעיקר אני אוהב בו את השירה המדהימה של גבריאל, הקול שלו ממש משמש כאן ככלי נגינה נוסף. blind faith - blind faith כבר הרבה זמן רציתי אלבום מהתקופה המוקדמת של האדמו"ר, ומכיוון שזה היה היחיד בחנות מהתקופה הנ"ל, נחסכה ממני ההתלבטות הקשה. בנתיים לא הספקתי להתרשם ממנו מספיק, אך אני בטוח שאני לא אתאכזב. מאיר אריאל - שיריר חג מועד ונופל ולבסוף אלבום ישראלי אחד. אלבום הבכורה של אחד מגדולי המשוררים שלנו. הבן אדם היה פשוט גאון, הוא כתב מילים מבריקות ומלאות בהומור. ולנו נותר רק להצטער שהוא נפטר בטרם עת. ושאני לא הספקתי לראות אותו בהופעה. בקיצור גם את האלבום הזה מאוד אהבתי.

ThE RhythM

New member
ותודה ליקי

Colosseum - The Valentyne Suite קניתי ממש לפני כמה שעות וכבר הספקתי להריץ עליו שמיעה אחת. השמיעה הזו הספיקה לי בשביל לדעת שאני הולך לאהוב את זה

giloni

New member
בבקשה! איפה מצאת אותו?

כמה שילמת עבורו? האם זו מהדורת רימסטר והאם יש בו קטעי בונוס? איך נשמע לך האלבום, בלוז-רוק סטנדרטי או משהו חדש שאתה לא יודע איפה למקם אותו? יש לי עוד כמה שאלות אבל נסתפק באלה, בשלב זה יקי

oded 19

New member
אני אשמח לענות על השאלות.

למרות שאני לא רית'ם. אני מצאתי אותו בטאואר רקורדס בת"א (עזריאלי) והוא עלה לי 60 ש"ח. (קניתי אותו ואיזה אלבום הופעה של יס באותה קנייה, יותר אהבתי את קולוסיאום). כשקניתי אותו ניסינו להגדיר את הסגנון שלו כאן בפורום. נראה לי שהגדרנו אותו בסוף כבלוז-רוק עם יציאות פרוגרסיביות.

ThE RhythM

New member
פחות או יותר מה שעודד אמר

רק שבמקרה שלי זה היה בטוואר ברחובות (אפילו היתה עליו מדבקה "מומלץ!!!
) ולא קניתי יחד איתו שומדבר. המחיר היה אותו מחיר... ואני גם מסכים עם עודד בקשר לעניין ה"בלוז-רוק עם יציאות פרוגרסיביות" כי לפחות חצי מהאלבום הוא בלוז-רוק די סטנדרטי (אבל בכל זאת יש בו משהו קצת יותר..ג'אזי הייתי אומר)

Abbe Faria

New member
עד כמה שאני יודע

המוכרים בטאוור רחובות מצויינים... יש להם טעם טוב והבנה של מוסיקה טובה...

GingerBread Man

New member
הם אחלה.

למרות שפעם באתי לשם עם רשימה של אלבומים, לא נדירים בעליל, ולא היה להם אף לא אחד. לעומת זאת בענק הוידיאו בקניון רחובות היה להם את הכל.

האירי

New member
חן חן על ההתיחסות והפירגון

חבל לי שלא מצאת את מה שחיפשת.פוליטיקה ,פוליטיקה ופוליטיקה, גם ובעיקר של חברות מוסיקה מסוימות הן הגורם לחסך הזמני בחומר טריוויאלי וחשוב.בהרבה מיקרים לצרכנים כמוך אין אלטרנטיבה בחנות מתחרה ופונים לרשת מה שכמובן מעציב ומדאיג מאד,בעיקר כי אף אחד שם מעלינו לא מפנים את העובדה הסופנית הזאת.על כל פנים,אני מקווה שהחומר המיוחד שאני מביא לחנות יפצה קצת על חסרונם של מיינסטרימים מסוימים.המשיכו לקנות מקורי!

GingerBread Man

New member
ככה חשבתי

אמרו לי שזו איזו בעיה עם הליקון, נדמה לי. חוץ מזה אני מאוד אוהב את הטאוואר ברחובות, רק לפני כמה ימים יצאתי משם עם Forever Changes, שירי חג ומועד ונופל וצליל מכוון. בנחנות השניה שלא אזכיר את שמה שוב קניתי את הבננה של מחתרת הקטיפה

מורנא007

New member
חוץ מזה

בקשתי את הקבלה, כדי שאם אכנס לחנות השניה הם לא יגידו שלא שילמתי. כאשר המוכר נתן לי אותה בשמחה, הוא אמר "נראה לך שבמקום אחר בקניון רחובות מישהו מוכר את גריפון?"

ThE RhythM

New member
המוכרים היו בסדר גמור...

למרת שאמנון הבוס לא היה שם בכל מקרה, לא הזדקקתי למוכרים יותר מדי, רק בשביל העודף

MajorWinters

New member
אני כועס עלייך ../images/Emo46.gif../images/Emo19.gif

היית באילת ולא סיפרת? תמוז - סוף עונת התפוזים אני ופיור אליס הלכנו היום לפני בית ספר (התבטלו שעתיים) - לסיבוב קצר. שנינו מרוששים והחלטנו שרק אם ממש. התחייבתי שאם יהיה משהו ישראלי בזול (20-30) אני אקנה. השמיעה בקרוב!

גמלי יש.

לו ריד- ברלין איזה אלבום מופלא! קצרה היריעה מכדי לתאר ועוד לא הקשבתי מספיק כדי לעשות זאתף אבל זה פשוט נתפס בעיני כמשהו מדהים בנתיים. [עוד רכשתי את עיוור בלב ים של ערנצור, ואת הקופסטא של אבי בללי, אבלזה לא לפה ממש..] אנפי- נוודי האוכף- רוק דה קסבה.

Abbe Faria

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אלבום מבריק, נהדר, מצויין ו(תוסיפו לפה את כל המלים הטובות שאפשר להגיד על אלבום)... אלבום שכל פעם שאני שומע אני נהנה ממנו יותר...

HelterSkelter1

New member
הקופסטא של בללי

שמעתי ש"כח האיזון" הוא אלבום משובח. יש סיכוי שתשלח לי דגימונת?

מורנא007

New member
Tangerine Dream

Live in Montreal, Canada אלבום כפול של הופעה חיה, נחמד, לא יותר מזה. לדעתי הוא לא מומלץ לקהל הרחב בעיקר לאספנים. אני ממליץ על Force Majeure למי שרוצה להתרשם מהם.

TheFly

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

מצטרף בחום להמלצה של מורנא ומוסיף את Phaedra אחד מאלבומי המופת למי שחוטא לעיתים וזורם עם הצלילים האלקטרוניים.

Rubycon

New member
../images/Emo45.gif

Phaedra... one of the very best records I've ever heard... totally recommended.

למעלה