חדש כאן =]

TznoNN

New member
חדש כאן =]

מה קורה? :) אני עומר =] אם כבר הודעת פתיחה :] אז רציתי לשאול כאן שאלה והנה היא: דמבלדור מראה להארי את הזיכרון של גמדת הבית הזקנה של חפציבה והוא מראה לו בזיכרון את כל השיחה בין רידל לבין חפציבה,ואפילו את פרצופיהם, אך לפי מה הבנתי,גמדת הבית הזקנה בכלל הייתה עסוקה בהוצאת הפריטים מהכספת בחדר אחר,אז איך היא ראתה ושמעה את כל השיחה? :)

ברוח הבע. ../images/Emo140.gif

ואין לי תשובה עכשיו. הסתברות מזוגגת לקחה לי את כל המחשבות, אין לי כוח לחשוב. למרות שקיבלתי 100 בבוחן היום.
שבת שלום.

Pr0NgS

New member
אמ...

הזכרון מדמה את הסביבה, לא את מבט העיניים של בעל הזיכרון. זה בטוח שהכספת הייתה בסביבה ושווינקי קלטה את הנאמר, גם אם לא הייתה יכולה להגיד פרט בפרט. הרי זהו הקסם של ההגיגית - לבחון דברים מצורה אובייקטיבית.

אלאסטור

New member
ברוך המצטרף

א. אין צורך לקחת דברים לא מהותיים קשה. ב.רוב השיחה מתנהלת לפני שהגמדונת נשלחה ואחרי שהיא חזרה.

black robe

New member
וולקאם../images/Emo70.gif../images/Emo13.gif../images/Emo140.gif../images/Emo63.gif

אני נטלי
שהות נעימה

your avi

New member
ברוך הבא ../images/Emo9.gif

אביטל, 15, קליפורניה. השתלבות נעימה
הממ... תחשוב על הזכרון של סנייפ בחמישי. סנייפ היה עסוק סמבחן שלו כל הזמן, נכון? אז איך זה שהארי יכל היה לשמוע את השיחה של אבא שלו, או לראות את המבחנים האחרים? הרעיון של ההגיגית היא שאתה רואה מעבר למה שהבן אדם (או גמדונת הבית) זוכרת. אתה רואה את כל מה שמסביב, בצורה יותר אובייקטיבית מזכרון של מישהו. קפיש?

ברוך הבא../images/Emo13.gif../images/Emo210.gif

כנראה היא הייתה קרובה למקום ושמעה. לאו דווקא הקשיבה, אבל המוח שלה קלט את הקולות. והיא הרי ראתה איך נראה החדר וחפציבה וטום, אז היא רק השלימה לה במוח את כל הפרטים החסרים...

למעלה