חדש כאן

papal

New member
חדש כאן

תמיד אני קורא אבל לא כתבתי כאן עד עכשיו אני סטודנט בן 23 סבלתי כל חיי מבעיות לימודים וחבעיות חברתיות- בבית הספר איבחנו שיש לי דיסקלקוליה- (כך כותבים זאת?) אבל לא מעבר- שירתתי בקרבי- משך שלוש שנים- ואז כשעמדתי להתחיל ללמוד והיה צורך לחדש את האיבחון שהתיישן- ניגשתי לאיבחון חדש במכון אחר- שבו בפעם הראשונה איבחנו את הבעיה היותר רצינית בעיית קשב וריכוז בשיעור של 90% (כמדומני זה מכונה בשפה המקצועית ADHD או משהוא דומה? ) זה הסביר לי הרבה דברים על עצמי והיה לי חבל שרק עתה בגיל 22 מוצאים שיש לי בעיה כזו שליוותה אותי כל חיי אני חי עם המודעות לבעיה כבר שנה וחצי- ואפילו שהמליצו לי לעשות את מבחן טובה ולנסות ריטלין לא עשיתי זאת- בעיקר מהחשש- וגם בגלל שאיכשהוא הסתדרתי עד עכשיו סיימתי את התיכון עם ממוצע 85 בבגרות ואת שנת הלימודים האקדמית הראשונה עם ממוצע 85- וזאת ללא הריטלין (כשבזמן הלימודים האקדמיים כבר הייתי מודע לנושא) התשובה לשאלה המתבקשת איך התמודדתי היא מוזיקה זה משהוא שלמדתי על עצמי אני מנגן בכל מיני כלים ובזמן בית הספר גם ניגנתי בתזמורת- ולדעתי עניין הנגינה כנראה השפיעה לטובה על יכולת הריכוז וההקשבה שלי למרות הבעיה- וכך- בכל פעם שלמדתי - קצת נגינה- מייד הכניסה אותי לפוקוס- כך זה היה בבית הספר- וכך זה קורה גם היום כאשר אני מקליט הרצאות וכו- וכשאני עושה חזרה אני מפסיק מדי פעם לנגן אבל- למרות זאת- לדאבוני הרב הבעיות החברתיות לא פסקו- ולצערי רובן נובעות מחוסר תשומת לב שלי לפרטים קטנים ולהבנת סיטואציות- אני לא קולט כל מיני דברים- שמובילים בסופו של דבר לכך שאני מנוצל או נגרם לי נזק ובמקרים קיצוניים- אני נעשה מאוס על אנשים- שלא באשמתי לכן החלטתי לשקול אולי לעבור את בוחן טובה- ולקחת ריטלין במחשבה שאולי הדבר ישפר את יכולות ההקשבה והריכוז שלי בחברה מה דעתכם? האם למצב חברתי יש קשר לבעיה שלי? האם העובדה שבסביבה מסויימת- נגרמת אליי עוינות שנבנית במשך תקופה- ואני לא שם לב אל זה עד לרגע הפיצוץ (קרה מסזפר פעמים) - אך מצד שני אנשים לא מביעים תיסכולים או מדברים על העניין- (שבד"כ להבנתי נובע מדברים שבעיני אחרים נראים כמובנים מאליו- ואז מתפרשים בעיני הצד האחר כזילזול מצידי אך אליי צריך להגיד כמה פעמים או לדבר איתי ישר לעיניים כדי שאקלוט) נובעת מהליקויים והאם כדי לי לנסות ריטלין? תודה רבה ואני שמח להיות חבר בפורום פפל

sharon84

New member
לפפל

מה שאתה מתאר בהחלט בהחלט עלול לנבוע מהליקויים בקשב ובריכוז ותיארת את זה יפה.לכן,אני חושבת שכן כדאי לך לנסות ריטלין כי הוא מאוד עוזר! הוא לא פוגע בבריאות ולא שום דבר אחר ושינה את החיים כבר להרבה מאוד אנשים.גם תופעות לוואי אין משהו רציני(לי למשל לא היו בכלל).נשמע לי שכדאי לך לתת לזה הזדמנות. ואם אתה רוצה להמשיך לשאול ו/או לדווח על התנסויותיך עם התרופה (או בלעדיה) אז בכיף...

נקודא

New member
../images/Emo142.gifשלום לחדש

ריטלין יוכל אולי לעזור לשפר את רמת החיים, לא הייתי מסתמכת עליו כמשפר כישורים חברתיים. כדי לשפר כישורים בגילך כדאי לפנות להדרכה מאיש מקצוע (אולי מה שנקרא קואוצ'ינג) באופן אישי הייתי מתאמצת בתחום החברתי, מכניס הרבה כיף לחיים. המון הצלחה נקודה - דא

דליה.ד

New member
שלום לך וברוך הבא../images/Emo140.gif

אני מאמינה שמודעות לקשיים זה כבר חצי הדרך לפתרון... אז חזק ואמץ! adhd גורר בעקבותיו קשיים חברתיים, שההפרעה משפיעה לא רק על התחומים האקדמיים אלא בכלל על כל תחומי החיים, אלה הבשורות הרעות. הבשורות הטובות הן שניתן לחיות חיים טובים ומלאים עם adhd למצוא בת (או בן) זוג, ללמוד, לעבוד, לעשות קריירה ולהקים משפחה (אני חיה כבר 25 שנה עם adhd כזה, שעשה לי חמישה ילדים - באושר רב!). הקונץ הוא כמובן הטיפול וההחלטות אותן אתה לוקח בחייך, אתה נראה מהדברים שכתבת כבחור חכם, מוטיבציוני וחמוד אז מכאן הדרך תהיה קלה. חשוב באמת להגיע לטיפול נכון, הריטלין יוכל לשפר את חייך במובנים שכאשר תזדקק לריכוז וקשב הוא יספק לך את זה, גם מבחינה חברתית אולי תצליח יותר להקשיב לאנשים ולהבין קודים חברתיים. כמה הצעות: פנה לפורום המקביל לנו, יש שם אנשים צעירים, כמוך המתמודדים עם adhd נסיונם באוניברסיטה ובכלל בהתמודדות עם adhd כבוגרים יועיל לך. אני מצרפת קישור. ובהצלחה!

zivadina

New member
ועוד הצעה

בנוסף להצעתה של דליה, להשתתף בפורום המקביל לנו, אשר יכול לגרום לך הנאה רבה, אני מציעה לך לקרוא את מדור הקישורים שלמטה. לידיעתך, אנחנו פורום אשר מתמקד בהורים לילדים ADHD, והפורום המקביל מתמקד במבוגרים ADHD. בכל אופן, אתה תרוויח הכי הרבה אם תגלוש בשני הפורומים.

למעלה