חדש כאן.....

adimos6

New member
חדש כאן.....

אנשי הפורום שלו רב! בימים אלה אני במסע אל בחירת התחום בו אני רוצה לעסוק בחיי. והכיוון של תקשורת מאז ומתמיד עניין אותי - בדגש על פרסום ותחום יחסי הציבור. שאלתי אליכם ( בעיקר לעוסקים לתחום , אבל לא רק ) - האם כדאי ללמוד באוניברסיטה, מכללה ( תואר ראשון ) , לימודי תעודה ? אודה לכם על כל תשובה . אדימוס

ron ad

New member
אני חושב...

שלום, מכיוון שאתה לא יודע בדיוק מה מעניין אותך בתקשורת, אני חושב שעדיף לך ללמוד באוניברסיטה תואר ראשון בתקשורת. כל תיחשף למגוון הנושאים בתחום (פרסומות יחסי ציבור דוברות וכו'), וגם יהיה לך תואר ראשון ביד למקרה שתגלה שהתחום לא מתאים לך. חג שמח, רון

adimos6

New member
תודה רבה..... שאלות נוספות

צהריים טובים!! קודם כל תודה רבה לכל העונים. אני בימים אלה עורך מחקר מעמיק ( כך אני מאמין ) לגבי כל נושא התקשורת והרוחות שלי נושבות ליותר מידי כיוונים ...... תואר ראשון - נראה לי שזה אכן הכיוון שאליו אלך , עכשיו השאלה הגדולה האם בתחום התקשרות תואר ראשון עדיף במכללה או באוניברסיטה? שאלה נוספת - בשנה הקרובה אני מעוניין לקחת קורס מקצועי בתחום התקשורת שיקנה לי תעודה כלשהי בתחום, האם יש לכם המלצות כטבילת אש בתחום ( כאשר הנושאים היותר מענינים אותי הם פרסום ויחסי ציבור . שאלה אחרונה ( בינתיים... ) היא לגבי האפי של אותו איש יחסי ציבור , אני ( לחיוב ולשלילה ) בעל אופי רגוע , יש אומרים רגוע מידי , שלא כמו אנשי יחסי ציבור שנודעים ( לפחות בעיני ) כאנשים שרוגע אינו הצד החזק שלהם והאסרטיביות נוזלת מהם..... האם זהו שיקול ראוי בעיניכם כמרכיב בתהליך קבלת ההחלטות בנושא הלימודים. לא ציינתי , אבל אני משוחרר טרי לאחר מספר שנות קבע כקצין, לכן הזמן אינו עימי בגילי המתקדם ( הכל יחסי ) של 24..... שוב תודה לכל העונים . אדימוס - אני הבוס?!

ron ad

New member
לא ציינת..

שלום, לא ציינת גורם משמעותי ביותר - תקציב. יש הבדלים עצומים בין לימודים באוניברסיטה למכללה, וגם הקורסים המקצועיים לא זולים בכלל (אלפי שקלים). רון

adimos6

New member
צודק....

ובכן, בנושא אוניברסיטה מול מכללה - אם המכללה עדיפה אני אסתדר עם התקציב....( איכשהו ) . כנ"ל לגבי קורס מקצועי - עד 10000 ש"ח אני שורד .... אך מי יודע מה יוליד יום ....... אדימוס

mythology

New member
תראה...

כמו רון, גם אני חושבת שכדאי ללמוד לתואר ראשון בתקשורת. אבל כדאי שתדע משהו - התואר הזה לא ילמד אותך (כמעט) שום דבר מעשי על המקצוע, ולא על מקצועות אחרים כמו עיתונות, פרסום וכו'. יחד עם זאת, כדי להיות יועץ תקשורת או דובר, אתה נדרש פעמים רבות להיות בעל תואר בתקשורת. אז תעשה לעצמך את השיקול - רוצה ללמוד מקצוע, או לימודים עיוניים שיתנו לך גם תואר ראשון וגם תעודה שאיתה תוכל להשתלב במקצוע? אגב, תואר ראשון בתקשורת זה דבר לא לגמרי בלתי שמיש גם אם תבחר במקצוע אחר, בסופו של דבר. אם אתה רוצה ללמוד ממש מקצוע, יש מקומות יותר מומלצים - כמו ה"בצפר", "כותרת" ועוד.

ron ad

New member
אולי קודם כדאי...

שלום, אולי בעצם כדאי להתחיל גישוש התחום. קרא כמה ספרים (נוכל להמליץ לך) בתחומי הפרסום, דוברות, יחצנות. כך תוכל להתרשם מהענפים השונים בתחום התקשורת. בנוסף אין לשכוח שבתחום התקשורת כולל המדיות: טלוויזיה, רדיו, עיתונות - ומקצועותיהם השונים, תחקיר כתיבה עריכה וכו'. רון

ואם אתה חושב לעתיד הקצת יותר רחוק

תואר ראשון (לפחות) הוא תנאי בסיסי להתקדם לתפקידים בכירים יותר בעתיד.

למעלה