חדש כאן

fibroman

New member
חדש כאן

צהרים טובים
לאחר מסכת ארוכה של רופאים ובדיקות רפואיות אני כמעט נמצא בתהליך סופי כמאובחן כסובל מפיברומיאלגיה ע"י רמטולוג שקבע כך למעט מס מצומצם של בדיקות שעוד נותרו לשלילה מחלות ראומטולוגיות אחרות אך הוא די היה סמוך ובטוח שיש לי פיברו.
כרגע מטופל באיקסל במינון 25 מ"ג פעמים ביום , ואמור לעלות עד למינון מקסימלי של 50 מ"ג פעמים ביום - בוקר וערב , מאמין שאגיע לשם בשבועיים הקרובים. כדור זה ניתן לי בהמלצתו של הפסיכאטר מכיוון שגם אני סובל מסתמיני גוף כגון: דקירות, נימולים, זרמים , תפיסות שרירים, חוסר נוחות במע עיכול, מתן שתן דחוף אך גם מתסמיני חרדה שהחלו במקביל לפיברומיאלגיה ולא כתוצאה (אין קשר כאן לדיכאון). בינתים יש הקלה בתסמיני החרדה אבל טרם נצפתה הקלה משמעותית בתסמיני הגוף. עשיתי מספר טיפולים ברפלקסולוגיה, דיקור ולחיצות בטריגר פוינט שהקלו במעט ולמשך אותו יום ולמחרת אך לא נצפתה הקלה משמעותית.
הפעילות שהכי עוזרת לי כעת היא הליכה בקצב מהיר שמקלה בצורה משמעותית על הכאבים לפחות באותו יום ולמחרת.
אני מטופל גם פעמים בשבוע אצל כירופרקטור בשיטת NSA להקלה על מתח וסטרס כאשר העבודה על רקמות רכות באזור עמוד השדרה , גם כאן לא נצפה שינוי כביר , הגישה כאן היא די הוליסטית.
יש לי מס שאלות ואשמח עם תוכלו כאן לייעץ לעזור ולהכווין למרות שאני יודע כי כל מקרה כאן שונה מאחד/אחת לשני/שניה :
1. האם משהו חווה טיפולים מסוג NSA אצל כירופרקטור, אשמל לשמוע פידבקים ?
2. מה בנוגע לפיזיותרפיה , הבנתי שבהמלצות של איגוד הראמטולוגים הם די השאירו את הטיפול הזה לשיקול דעת , לא לשלילה ולא לחיוב, אשמח גם כאן לשמוע פידבקים
3. האם הידרותרפיה עדיפה על פיזותרפיה ?
4. כאחד שהיה פעיל לפני 4 חודשים ספורטיבית והקפיד על אורך חיים ותזונה בריאים, כולל פעילות אירובית והרמת משקולות והיום מתקשה ומתעייף לעשות מתיחות מסוימות עם הידים וחגורת כתפים חלשה, שלא לדבר על משקלים - זה אכן מכה קשה עבורי - האם משהו מכיר על רופא שיקומי או פיזותרפיסט שיקומי טובים וקשובים שניתן איתם לעבוד על תוכנית לשמור על גמישות וטונוס שרירים כולל מתיחות ואפילו אימוני התנגדות קלין שניתם אולי לעלות בהדרגה, אשמח גם כאן להמלצות , אני גר בתא, רצוי מאזור המרכז/שפלה ?
5. מה בנוגע ליוגה טיפולית / פלנדקרייז / שיטת אלכסנדר / צי קונג (טאי צי) לחולי פיברו מנסיונכם/ן האישי ?
תודה מראש
עופר

ו אולי

New member
האם עברת גם בירור נוירולוגי, וספציפית ל SFN?

הי עופר,
מצטערת לשמוע שהצטרפת למועדון..
לא מכירה את רב הטיפולים ששאלת עליהם. היו הרבה אנשים בפורום שהידרותרפיה עזרה להם, תוכל לחפש דיונים קודמים במנוע החיפוש של הפורום (צד שמאל למעלה).
&nbsp
לפי הסמפטומים שתארת לדעתי כדאי שתעבור בירור ל Small fiber neuropathy (SFN) זאת נוירופתיה הפוגעת בסיבי העצב הדקים ברחבי הגוף, סיבים אלו מעבירים את התחושה מהגוף למוח ולכן פגיעה בהם יכולה לגרום לעודף/חוסר בתחושה ולסמפטומים של דקירות, נימול, כאב, פגיעה בתפיסת טמפ' ועוד.
הסיבים האלו גם מעצבבים את האברים הפנימיים ולכן סימפטומים נפוצים יהיו בעיות במערכת העיכול, במתן שתן, בויסות ל"ד ודופק, הזעה וכו'.
לכמחצית מהאנשים שקיבלו אבחנת פיברו יש SFN ולפחות אצל חלקם האבחנה היא SFN ולא פיברו.
חשוב לבדוק את זה כי בפיברו הטיפול הוא סימפטומטי בלבד. ב SFN בחלק מהמקרים אפשר לאתר את הגורם למחלה ולטפל בו.
הרב הגדול של הראומטולוגים שעוסקים בפיברו לא מכירים את הנושא. הבירור של SFN הוא אצל נוירולוגים שמתמחים בזה, רב הנוירולוגים עוסקים במחלות של מערכת העצבים המרכזית (מוח וחוט שדרה) ופחות במערכת העצבים הפריפריאלית ולכן חשוב ללכת לנוירולוג שמתמחה בנוירופתיה.
שמעתי כמה המלצות על ד"ר אמיר דורי משיבא.
לי ולכמה חברי פורום נוספים היה נסיון פחות טוב עם פרופ' רון דבי.
&nbsp

fibroman

New member
לגבי בירור נוירולוגי עם דגש על SFN

הייתי אצל שלושה נוירולוגים, המקרה הראשוני שלי קרא בחדכ לאחר סחרחורות (תחושה שלפני עילפון) וחולשה די מיידית ברגלים וידים וקוצר נשימה וחרדה נלווית, ולפחות באבחנה הראשונית התעקשו איתי על התקפי חרדה , תסמיני הגוף מה שתיארת הגיעו בשלב מאוחר יותר. נשלחתי ל-CT עש צווארי שיצא תקין, עשיתי עח ביטוח פרטי MRI ראש שיצא גם תקין, בדיקת EMG לרגלים וידים היו תקינות כמו כן בדיקת SEPP למעבר מראש/עש לידים ורגלים נמצאה תקינה.
לאור כל התוצאות שיצאו תקינות הנוירולוג הראשון של הקופה קבע שזה על רקע נפשי ושאלך לקבל טיפול פסיכאטרי.
הלכתי באופן פרטי לפרופ בכירה בנוירולוגיה ששלחה אותי גם ל-MRI/MRA עש צווארי - גם שם הכל היה תקין , כמו כן בבדיקות הרגילות גם של הנוירולוג של הקופה וגם של הנוירולגית הכל נמצא תקין, היא שללה טרשת נפוצה, מיסטאניה גרביס וNMO, היא בכלל חשדה בבעיה של עש צווארי שהביאה לחולשה ונימול בידים אבל זה לא הסביר את החולשה ברגלים, את הכאבים המופשטים ותלחושות השריפה בגוף , לאחר מכן עלה ענין הנוירופתיה ופניתי לפני חודשיים לדר רון דבי
שגם הוא שלל נוירפתיה, וגם אמר שאם זה SFN ויש בדיקת ביופסיה שמאשרת זאת , אין הרבה מה לעשות עם זאת כי הרקע הוא אידיופטי, יש לאמר שהוא לא טרח בכלל להסתכל על הבדיקות הרפואיות רק שאל עם ויטמין B12, D, ו-TSH תקינים, והם כולם בגדר הנורמה. וטען שנוירופתיה היא תסמין שנמשך לאורך זמן ועלול להחריף וממה שסיפרתי לו מדובר על התקפים שמתאים יותר לתופעה סומטופורמיתשל כאבי גוף על בסיס נפשי.
ההתמחות של דר אמיר דורי היא ב-SFN? הבנתי שרק בוולפסון אצל דר דבי עושים את הבדיקות אבל כמו שאמרתי לך הוא לא נתן לי אפילו פתח לאשר נוירופתיה, התעקש שאין לי נוירפתתיה ותו לא.
עם B12 וD תקינים לפי בדיקות דם וגם TSH איזו גורם מחלה יכול לגרום ל-SFN ממה שידוע לך?
תודה

כאבה

New member
הזדהות

מצירה על התלאות שבדרך. . 15 שנים אני מרגישה כמוך. כיום מחכה לתור לבדיקת SFN/ אחרי שבמשך שנים גם המטפלים בפיברומיאלגיה, כולל ד"ר אבליןן מצאו לנכון רק לדבוק בישן. מקווה שלא תצטרך לעבור מסלול יסורים עד למציאת העזרה.

כאבה

New member
שם הרופא

רופא המשפחה שלי היה הראשון שהעלה את המידע. שלח אותי להתייעצות עם נוירולוג.
פניתי לפרופ' למפל יאיר. ( מקבל גם כרופא יועץ , כללית מושלם )

כאבה

New member
קנאביס

האם למישהו קנאביס אושר, עזר , הפחית את ה'שריפה ' הכאבים?

fibroman

New member
תודה רבה לך

מקווה שתמצאי גם את הגאולה במהרה מאותם ייסורים וכאבים

ו אולי

New member
SFN

האם עברת בדיקות ל POTS ול NHM?
כשאדם בריא נעמד, הדם יורד לרגליים, ומערכת העצבים האוטונומית אחראית על כיווץ כלי דם וויסות הדופק והל"ד על מנת לדאוג שהדם יגיע גם למעלה אל לראש. כשיש בעיות במערכת האוטונומית ולא מגיע מספיק דם לראש זה יבוא לידי ביטוי בסחרחורת, טשטוש, קוצר נשימה, לראות שחור בעיניים, הרגשה קרובה להתעלפות ולפעמים אפילו התעלפות וכו' (לאו דווקא כל הנ"ל).
ב POTS זה יתבטא בדופק מהיר יותר בעמידה מאשר בשכיבה, האבחנה ניתנת כאשר הדופק בעמידה הוא מעל 120, או שהפרש הדופק בין עמידה לשכיבה הוא לפחות 30.
ב NMH מדובר על ירידת ל"ד בעמידה.
למעט רופאים בודדים שעוסקים בנושא הזה, רב הרופאים לא מכירים POTS. האבחנה של NMH מוכרת יותר אבל גם זה בד"כ לא נבדק.
בתחילת הדרך רופא אמר לי שהדופק שלי מהיר בגלל לחץ מזה שאני אצלו... כן... בטח... לקח כמה שנים עד שהגעתי לאבחנה ולטיפול ב POTS.
&nbsp
נסה ביום שאתה מרגיש בו פחות טוב, מבחינת סחרחורת, קוצר נשימה וכו' למדוד בבית דופק ול"ד אחרי כמה דקות בעמידה במנוחה וכמה דקות של שכיבה במנוחה. אם יש לך עליה משמעותית בדופק בעמידה ו/או ירידת ל"ד כדאי לפנות לבירור בנושא.
ממליצה מאד על פרופ' יהונתן שרעבי, מנהל מרפאת ל"ד בשיבא, הוא מקבל גם באופן פרטי דרך ההסדר המוזל של קופח כללית.
&nbsp
מערכת העצבים מתחלקת ל
1. מערכת העצבים המרכזית - מוח וחוט השדרה
2. מערכת העצבים הפריפריאלית (נקראת גם ההיקפית) – כל שאר העצבים בגוף. במערכת הזאת יש 2 סוגי סיבי עצב –
a2. עבים – בעיקר עצבוב מוטורי, ז"א הפעלת השרירים, וחלק מהעצבוב הסנסורי, ז"א העברת תחושה מהגוף אל המוח.
b2. דקים (90% מהסיבים הפריפריאלים הם דקים) – אלו אחראים על העצבוב האוטונומי (כל התפקודים האוטומטיים בגוף, עצבוב האברים הפנימיים, כלי הדם, הזעה וכו'). ועל העברת תחושה מהעור, מהשרירים וכו'
&nbsp
MRI ראש וצוואר אלו בדיקות של מערכת העצבים המרכזית (מוח וחוט השדרה).
EMG זאת בדיקה של סיבי העצב הפריפריאלים העבים. הבדיקה הזאת לא מספיק רגישה כדי לבחון את סיבי העצב הדקים.
ב SFN בד"כ כמעט ואין ממצאים קלינים בבדיקות נוירולוגיות והדרך היחידה לאבחון היא ביופסיית עור. בביופסיה הזאת לוקחים דגימת עור קטנה של כ 3ממ ובוחנים את כמות ומבנה העצבים הדקים המגיעים אל העור, ואת העצבוב האוטונומי של בלוטות הזיעה, כלי הדם והשיער.
&nbsp
עברתי לפחות 3 נוירולוגים בכירים ששלחו אותי לבדיקות דומות לאלו שאתה עברת, שכמובן כולן היו תקינות והם כולם אמרו שאין לי שום דבר נוירולוגי למעט POTS. רק כשהגעתי לנוירולוג שהפנה אותי לביופסיית עור נמצא נזק קשה לסיבי העצב ונאמר לי שנזק ברמה הזאת מתפתח במשך תקופה ארוכה, ז"א שהוא כבר היה גם כשהייתי אצל חלק מהנוירולוגים הקודמים.
&nbsp
לגבי ד"ר רון דבי, מה שאתה כותב דומה מאד לנסיון שלי ושל אחרים מהפורום. הוא מחפף ולא מנסה לעזור. לי יש SFN במצב מתקדם, כנראה על רקע אוטואימוני, וטיפול אימונולוגי מאד עוזר לי. אם הייתי מסתמכת רק על ד"ר רון דבי הייתי נשארת ללא אבחנה וטיפול.
&nbsp
יש הרבה סיבות אפשריות ל SFN ולא רק סכרת (או פגיעות אחרות במטבוליזם של סוכר) אלא גם חוסרים תזונתיים ביניהם B12, נזקים מתרופות ביניהן אנטיביוטיקות, סטטינים וחיסונים, נזקים בעקבות זיהומים למיניהם, פגיעות אוטואימוניות (כמו סיוגרן, לופוס, צליאק) ועוד.
אם נעשה בירור מעמיק אפשר לאתר את הגורם בכמחצית מהמקרים אם לא יותר.
&nbsp
בעבר עשו את הביופסיה ל SFN רק בוולפסון (במרפאת עור), בשנתיים האחרונות אפשר לעשות את הבדיקה גם בשיבא.
לדעתי חשוב שתעשה את הביופסיה, כי אם היא תהיה חיובית, גם אם לא ימצאו אצלך את הסיבה תוכל לדעת שהמקור לסימפטומים הוא פיזיולוגי ולא נפשי. ותוכל לקבל בקלות יותר תרופות לכאב שנמצאות בסל לנוירופתיה ולא לפיברו.
&nbsp
עד כמה שידוע לי ד"ר אמיר דורי עוסק בנוירופתיה (לאו דווקא SFN). לא הייתי אצלו אלא אצל רופאים שעובדים איתו, והם כולם מתייחסים שם ברצינות ל SFN ולקשר בין SFN, POTS, פיברו'
&nbsp

כאבה

New member
התייחסות לתשובה

ואולי יקרה,
אני עוקבת מס' שנים אחר תשובותיך בפורום ותמיד הן מאירות עיניים.
הן תמיד עם מידע עדכני ונכונות לעזור.
אני מזדהה עם המלחמה בנוירולוגים, ראומטולוגים ועוד במטרה להגיע לאבחון נכון.
מקווה שלצעירים שבדרך יקח פחות זמן למצוא מזור לכאבם.
&nbsp

ו אולי

New member
תודה

חשוב לי לנסות לחסוך לאחרים משהו מהדרך הארוכה שעברתי.
ומקווה שנגיע כולנו לרופאים שהם שותפים לטיפול ולא כאלו שיש צורך להלחם בהם.

fibroman

New member
SFN

הי ו אולי
קודם כל תודה על ההשקעה בתשובות ובנכונות לעזור ולהכווין.
בסמוך או במקביל לתופעות הכאבים והחולשות והשריפות והזרמים, היו לי גם סיפטומים חרדתיים שכללו קוצר נשימה , סחרחורות, וגיהוקים בלתי פוסקים , נבדקתי כמה פעמים בלחץ דם בשכיבה, דופק וסטורציה ואקג שיצאו תקינים במהלך התקפי חרדה כולל התקף פאניקה אחד (הרגשה שאתה הולך למות) האם יש כאן היבט נפשי ולמה זה קשור לנוירפתיה, אני מבין שהיבט של נפש סטרס ומתח קשורים לפיברומאלגיה, האם לחץ נפשי או הפרעת חרדה קשורים גם לנוירפתיות או SFN או עלולים לגרום החמרתם או לחילופין האם יש קשר בין SFN לחרדות. הזכרת קודם בעיות בלחץ דם וסחרחורות וקוצר נשימה שיכולות להיות קשורות לNMH ו POTS, אבל אני לא בטוח שאצלי זה הקייס.
מנגד נבדקתי גם אצל קרדיולוג אחרי שנשללו מחלות מסכנות חיים בבדיקות הולטר לב, דופלר עורקי צוואר, ארגומטריה במאמץ, אקו לב ואקו לב במאמץ. בבדיקה בעמידה שם לב הקרדיולוג שלחץ הדם שלי ירד ולכן כדי לשלול כנראה את התופעה שהזכרת NMH שלח אותי לטיל טסט בתל השומר, גם בדיקה זו עברתי כשהיא תקינה, הנני סובל מסחרחורות או הרגשת עילפון ממעבר משכיבה לעמידה.
הסחרחורות הקוצר נשימה והגיהוקים פסקו כמעט לגמרי מאז שאני לוקח איקסל שהוא כדור שמיועד לטיפול בפיברומיאלגיה ושייך למשפחת ה-SNRI
השאלה היא האם בכל מקרה למרות כל הבדיקות שעברתי האם שווה ללכת למסלול נוסף לשלילת נוירופתיה SFN ? חוסרים של ויטמין B12 ו-D אין, אין סכרת, מחכה לבדיקות שהראמטולוג שלח אותי לשלילה של מחלות אוטואימוניות ראומטיות כגון זאבת, לופוס, דלקת פרקים שיגרונית וכו.
במידה ואעבור בדיקת צפיפות סיבי עצב מהביופסיה שתלקח, בשיבא עי דר אמיר דורי וצוותו , איזה בדיקות עוד ניתן לבדוק על מנת לתקוף את הבעיה ולא סיפטומים, בדיקות למחלות אוטואימוניות נוספות מעבר לאלה הראומטיות ?
מה הסיפור שלך אם את יכולה לשתף ? האם האצלך הצליחו לפתור לפחות חלקית את הבעיה של הSFN ?
תודה

fibroman

New member
תיקון קל

אינני (ולא הנני) סובל מהרגשת עילפון ממעבר משכיבה לעמידה , הפעם היחידה זה היה במהלך פעילות בחדכ ממצב שכיבה לעמידה במקרים ספורים (בתיחלת כל הלבאגן לפני4 חודשים) מאז לא פעיל בחדכ אז אין לי דרך לבדוק שזה חוזר על עצמו, בפעילות אירובית של שעה יש הקלה לא מעטה בסיפטומים ואין בעית לחץ דם, סחרחורות או קוצר נשימה.

ו אולי

New member
תשובות

Tilt test זאת הבדיקה לאבחנת NMH ו POTS, אז אם היא היתה תקינה כנראה שזה בסדר (פרופ' שרעבי בדק אותך שם?). למרות שהבעיות האלו יכולות להגיע בגלים ואז אם נבדקים ביום שמרגישים בו יחסית טוב לא תהיה אבחנה.
יש לך את התוצאות של הדופק והל"ד בשכיבה ובעמידה בטילט? הן היו לגמרי בסדר או גבוליות?
בכמה ירד הל"ד שלך בבדיקה אצל הקרדיולוג?
חלק מהסמפטומים שאתה מתאר יכולים לנבוע מחרדה אבל גם מבעיות פיזיות בעיקר במערכת האוטונומית, חשוב לאבחן את הגורם כדי להתאים טיפול.
כתבת שכמה פעמים בשכיבה בדקו לך ל"ד, דופק וכו', האבחנות של NMH ו POTS באות לידי ביטוי בעיקר בעמידה. בשכיבה הכל יכול להיות לגמרי תקין.
בכל אופן, נשמע שעברת בדיקות מקיפות, ואם אתה סובל מחרדה אז זה כנראה יכול להסביר את הסמפטומים.
קשה לשלול מחלות ראומטיות, יש דברים שבאים והולכים, יש בעיות שלא תמיד באות לידי ביטוי בבדיקות דם וכו'. בדיקות דם חיוביות יכולות לתת אבחנה, אבל בדיקות שליליות לא שוללות את האפשרות.
אם תעבור את הביופסיה ל SFN והיא תצא חיובית תהיה לך הוכחה כלשהי אובייקטיבית שמשהו פיזי לא בסדר, סביר שתוכל לקבל יחס יותר רציני מרופאים מאשר עם אבחנת פיברו. וכשיש אבחנת SFN קל יותר לקבל חלק מהתרופות. מעבר לזה נשמע שבאמת עברת בירור מקיף וזה לא יתן הרבה.
&nbsp
לגבי הסיפור שלי, קיבלתי בהתחלה אבחנה של CFS, יש לי POTS כבר הרבה שנים, לפני שנתיים עברתי את הביופסיה ל SFN שהיתה חיובית, הסיפור שלי מורכב והיו לי עוד הרבה בעיות רפואיות במשך השנים. בדיקות הדם למחלות ראומטיות תקינות אצלי אבל ההנחה היא שהרקע למה שיש לי הוא אוטואימוני מכיוון שטיפולים אימונולוגים מאד עוזר לי.
&nbsp

fibroman

New member
till test POTS NMH SFN

בוקר טוב
ביצעתי את הבדיקה של הטיל טסט בעמידה ב-70 מעלות ,חודש שעבר עי דר דוד בר-לב , מנהל המרכז להפרעות קצב וקוצבי לב , תוצאות הבדיקה היו תקינות - להלן התוצאות : ללא תסמין ללא שינוי משמעותי בלחץ דם, ללא שינוי בדופק בזמן הבדיקה. אין עדות לתסמונת וזוואגלית, דיסאוטונומיה או לאורטוסטאטיזם.
הם המליצו על המשך מעקב המשך בירור ע"י חיבור לRECORDER LOOP EXTERNAL, לדעת אם יש לי סחרחורות ואז לדווח למוקד כדי לבדוק אם זה נובע מהפרעת קצב. בינתיים הקרדיולוג שלי החליט לא לעשות את המעקב, כנראה שלא ראה בכך צורך דחוף.
הסיבה בגינה שלח אותי הקרדיולוג לבדיקת הטיל טסט זה ירידה בלחץ דם בישיבה מ-120/80 לעמידה 90/50 , אני לא חושב שבאותה עת היתה לי סחרחורות.
אבל אולי כמו שאמרת התופעות האלה לא קוראות על בסעס יומי או אחת לכמה שעות.

את ד"ר אמיר דורי וצוותו האם פגשת דרך ביטוח פרטי או בהפניה בטופס 17 מקופח ?, אני מניח שתורים אליו בפרטי(דרך מרכז שי תל השומר) יהיו קצרים בזמני המתנה, ידוע לך כמה עולה ביקור? מה עלות בדיקת הביופסיה של צפיפות סיבי עצב דקים - שמעתי שהיא בדיקה יקרה. לי בכל אופן יש ביטוח פרטי.

לגבי המלצות נוספות על הרופא לא מצאתי, מלבד המלצה לא סימפטית עליו , הוא מקבל גם בקופח מכבי , מפציינט שראה אותו החודש - באתר DOCTOR1,
בהנחה שאחליט ללכת מאוד לא בא לי להתאכזב שוב , כמו לאחר הביקור את ד"ר דבי.

שאת מדברת על יחס יותר רציני מרופאים במידה ויש אבחנת פיברו עם SFN הכוונה שהרופאים נותנים יחס אמפטי או מבין יותר כי אתה סובל ממשהו אורגני באמת ולא נפשי (כמו בפיברומיאלגיה) , ומה הכוונה יותר קל לקבל תרופות - למשל אילו - תרופות אוטואמוניות ?

רק מלחשוב על לעבור מסכת נוספת של בדיקות והערכות ושאולי מדובר ב-SFN שאולי טומנת בחלקה מחלה אוטואימונית זה העלה לי את רמת הסטרס וכתוצאה מכך את הכאבים ....
אבל ברצינות אולי שווה ללכת לבדוק !

שמח בשבילך שלמרות התלאות שעברת בדרך ואת גוררת גם בעיות רפואיות נוספות, לפחות אצלך יש רימסיה בחלק מהתסמינים ודרך טיפולים אימונולגיים יש לך הקלה

VanHalen2

New member
אפשר לשאול לאיזה סימפטומים עוזר לך הטיפול האימונולוגי?

למעלה