חדש כאן

חדש כאן

שלום לכם! אני בן 21 בחור ישיבה לשעבר, אני נהנה כבר זמן רב להציץ מפעם לפעם (כשיש לי גישה לאינטרנט) בפורום זה ולהעשיר את עולמי הרוחני בתוכן. רציתי לשאול כיון שהבנתי שיש כאן הרבה שנישאו לפני ש"זה" קרה ואח"כ מתחרטים על כך אך ללא הועיל, ולכן כל פעם ששואלים כאן האם להתחתן אתם מזהירים שלא לעשות זאת בשום פנים ואופן ואני מבין זאת, אך שאלתי היא האם אולי יש לאחד או אחת מכם עצה איך כן אפשר להתחתן, אני ובודאי עוד הרבה במצבי רוצים זוגיות ולא מעוניינים לשבת בבית עד ששער ראשנו ילבין. חשבתי אולי ואני מדבר כעת למנהלי האתר, אפשר לפתוח שלוחה של הכרויות לפורום זה או משהו דומה לשפר את מצבנו, אשמח לתגובות.

חחח הכרויות לאנוסים..

וואו זה כבר נשמע כמו מחתרת אמיתית...
אבל לעניינינו אתה לא חייב להכיר בחורה דווקא מהאתר כדי לדעת אם היא אנוסה.. תקח סמינר פושר יותר, בפגישות תדבר על מחשב ואינטרנט בקיצור תגשש על הדיעות שלה.. ואז תוכל לדעת . וגם אם היא לא אנוסה אם היא עם ראש פתוח זה יהיה לך יותר קל לחיות את חייך...
אבל בדיוק כמו שאמרת בהודעתך זה לא שווה את זה!! לא מצידך וודאי לא מצד הבחורה המסכנה שרק רצתה להתחתן ואז מצאה את עצמה עם משהו שהיא לא רצתה...
דבר אחרון, לא כלכך הבנתי אתה אנוס?

nini132

New member
תנשום עמוק

רוצים זוגיות זה דבר אחד, רוצים להתחתן זה דבר אחר. כי ישנה זוגיות ללא חתונה, בני זוג.
היכרויות לאנוסים זה בעצם למסד את זה, להיתקע במצב שבו אתה.
ואחרי מספר שנים תמצא את עצמך במצב של לא מעט זוגות פה- נשוי עם 8 ילדים, רוצה לעזוב אבל.... משפחה שידוכים כסף להתחיל מאפס ועוד מגוון תירוצים שאחרים מכירים יותר טוב.
והתירוצים אמיתיים, אני לא מזלזל בקושי, אבל להכניס את עצמך למצב הזה? בשביל מה לך?
איך כן להתחתן, עם חילונית. אחרי שיצאת.

האמת

אתה צודק, לא חשבתי על כך, חשבתי שזה מצב סטטי, אבל אתה יודע, לוקח הרבה מאוד זמן מאז שאתה מגדיר את עצמך אנוס עד שאתה יוצא אם בכלל, הרי זה כל העניין של אנוס, שזה קשה עד בלתי אפשרי לצאת...

nini132

New member
כשאתה רווק

אתה חופשי
אנוס רווק זה קשה, אבל אפשרי לצאת מהמצב - לחופשי.
פורום יוצאים בשאלה יוכיח זאת.

לעומת זאת הפורום פה מוכיח שהרבה יותר קשה לצאת שאתה נשוי

מה מונע ממך לצאת בגדול?
צער ההורים
כסף
השכלה כללית
פחד מהשינוי הגדול
מה יגידו

על הכל אפשר להתגבר.

mister xy

New member
אני קורא את דבריך ומחייך להנאתי

ולא שזה רעיון גרוע, בכלל לא, אלא שאני נזכר שהרעיון הזה עלה לדיון לפני שנות דור ומהכרות שלי עם חלק מהרווקים/ות שהתלהבו מהרעיון הזה כולם בסוף יצאו בשאלה למרות שהיו בטוחים שלעולם לא יהיה להם אומץ לעשות את זה. (וכמובן שאני רומז לך משהו
)

וחשוב להדגיש שאין שום בעיה בחתונה, ומי שחשקה נפשו/ה להתחתן בחתונה חרדית (ועל הדרך אולי לקבל דירה) שיערב לו, זה רק טבעת ותו לא . הבעיה היא רק אם מביאים ילדים שאז זה בלתי הפיך ועלול להיות מעוות לא יכול לתקון.

וכמעט שכחתי -

חולקת עליך

* זו רק טבעת ותו לא.
זו לא רק טבעת. זו חתונה, זו ילדה שנישאת לו, ו'מגשימה חלום' (נישואין זו חלומה של כל ילדה חרדית כמעט) ומי שמתייחס לזה כאל טבעת ותו לא עוד לפני שהתחתן, מוטב לו שלא ינשא.
*הבעיה היא "רק" אם מביאים ילדים.
רק? ומה אם הבחורה הנ"ל? היא סתם ילדה שלא התחייבו לשמח אותה ולפרנס אותה?
וזה ממש ממש לא "רק".

mister xy

New member
הוא מדבר על חתונה עם בחורה כמוהו

כזאת שרוצה להמשיך להתחבא עמוק בארון ולצרף אליה גם בן זוג, ואם יש ידיעה והסכמה של שני הצדדים הנישואים לא שונים מכל זוגיות אחרת, חוץ מהטבעת כמובן.

חח מיסטר אבל יש פה משו נכון

עיין ערך אני.. כמה הייתי בטוחה שאני אתחתן עם אנוס...
מי היה מאמין שהיופ אני יוצאת עם חילונים.
אבל אני מוכרחה להגיד שגם היום קשה לי עם חילונים אני מסתדרת רק עם יוצאים או אנוסים אז צריך לחשוב על הכרויות ליוצאים.

מזגזגת2

New member
מה פתאום? הוא דיבר עליה כנסתר, לא אליה כנוכח.

מודה ועוזב ירוחם...

כמו שכתב מיסטר

אם היה לי שקל על כל רווק שחשב שאין סיכוי שיצא בשאלה...

אם אתה מרגיש שאינך בשל/ אין לך אומץ/ אתה מדי חלש בשביל לצאת בשאלה, תשאל את עצמך בכל לילה מה אתה מעדיף - להתחתן עם מישהי קצת "מקולקלת" ולמצוא את עצמך עוד שנתיים כאן מנסה לשכנע בחורים לא לעשות את הטעות הזו, או לאונן קצת בלילה כדי לפרוק את התסכול ולחכות עד שתדע מה אתה רוצה לעשות עם עצמך.

נ.ב. יש אופציה שלישית, לא חייבים גם לאונן אם לא רוצים. אבל אנשים שמסוגלים לא לאונן במשך שנים עד שידעו מה הם רוצים לעשות, מסוגלים גם לצאת בשאלה ברגע שהם מחליטים שזה הדבר הנכון.

מזגזגת2

New member
ברוך הבא

וכמו שרבים וטובים אמרו אומרים ויאמרו
לא לא לא להתחתן!
גם לא עם מישהי "מודרנית".
חכה קצת בסבלנות, אתה סה"כ בן 21.
תחליט על דרך החיים שלך.
תיישם.
ואז תחפש חברה וזוגיות .

סורי אבל זו העצה היחידה שאני יכולה לתת לך.
ואל תדאג, אתה באמת בר מזל יחסית (גם צעיר, גם רווק), יש כאן אנשים שתקועים עמוק עמוק. אז תנצל את זה שהגורל שיחק לך...

ברוך הבא

אל תבלבל בין זוגיות לנישואין, אלו שני דברים שונים לחלוטין ואין שום ספק שעדיף שתעשה את צעדיך החוצה ותמצא לך זוגיות שמתאימה למקום לזמן ולגיל.
אל תהרוס לעצמך את החיים שיכולים להיות לך ולא את של המשודכת שהוכרזה לך 40 יום קודם יצירתך.

למעלה