כי רוב השינה שלי בצבא הייתה שנת ישער(ישן+ער), שם לב למה שקורה סביבי ובכל זאת ישן טוב, ולאט לאט שמתי לב שאני חולם, ותוך כדי יכול לשלוט על מה שקורה שם, יש לזה קשר לחלומות הממש הזווים שלי?
שהייתי במיטה עייף וער (ראיתי את מה שסביבי) ובו זמנית חלמתי חלום. אני יודע שזה היה חלום ולא סתם מחשבות כי לא היה שום דבר שיוביל ל"מחשבות" הללו. ואז כביכול התעוררתי מהחלום בבהלה בעודי עדיין רואה את החדר שמסביבי.
זה שיתוק שינה - זהו שלב ביניים בין העירות לשינה, בו אתה נמצא במיטתך האמיתי אבל שומע ורואה דברים שאינם קיימים. צריך לציין שזה שלב טבעי בשינה שכל אחד עובר אותו, ואפשר לנצל אותו כדי להגיע לחצלול
לאורך כל השינה, רק שרוב הזמן אתה לא שם לב אליו. הוא זה שמונע ממך לבצע את התנועות שאתה מבצע בזמן החלום. לא סביר שתהיה מודע לשיתוק השינה במשך כמה שעות, זה בדרך כלל קורה לכמה דקות ואחרי זה חוזרים לחלום או מתעוררים. אבל הכמה דקות האלה יכולות להרגיש כמו הרבה יותר זמן
השלב שבין שינה וחלום מכונה השלב ההיפנגוגי. הוא מתאפיין בחשיבה לא רציונלית (אלא אם משתמשים בטכניקות מסויימות. ראה wild), הזיות ויזואליות וקוליות ולפעמים אפילו פיזיות (מרגיש שמישהו נוגע בך). בשלב הזה גם מתחיל שיתוק השינה, ומונע ממך לזוז תוך כדי חלומות. כל אחד עובר את השלב הזה כל לילה, אך רובנו לא זוכרים אותו אלא לעיתים רחוקות. הוא לא יכול להימשך שעות בכל אופן. יכול להיות שחלמת על החדר שלך. אפשרי מאוד אפילו. תפיסת הזמן שונה בחלום (רגיל. לא צלול) מאשר מבציאות לפעמים.
קודם כל, האם אתה מודע לעובדה שזה חלום? אם כן, זה חצלול לכל עניין. זה בכלל לא דבר רע, וכפי שאמרו לך הרבה אנשים כאן מאוד מאתמצים כדי להגיע ליכולת הזו. השליטה שיש לך בחצלול יכולה לאפשר לך לעשות כל מה שעולה על דעתך - לשנות את המציאות סביבך, לזמן או לסלק אנשים, וגם להגיע לרבדים עמוקים יותר בחקר העצמי. אני ממליץ לקרוא עוד באתר הבא שמפרט מהתחלה עד הסוף:http://www.planetnana.co.il/lucidity/ ואתה מוזמן להציג את עצמך בשרשור היכרות
לתקשר באופן ישיר עם התת מודע, אפשרות שלא תמצא כמעט באף מצב תודעתי אחר. מכאן והלאה האפשרויות אין סופיות - אפשר להשתמש בזה כדי להיפטר מפחדים ופוביות, להבין ולחקור את עצמך מבפנים וכו'. על זה יש פחות תיעוד, אבל אני יכול להמליץ על the king in yellow שהיו לו לאחרונה כמה חצלולים מעניינים. הנה הודעה עם אחד החצלולים המעניינים שלו: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=27&MessageId=157763106. אבל בשביל להגיע לרמות כאלה קודם כל צריך להשתפר ביכולות השליטה בחלום ולהיות בקיא בטכניקות השונות