חדש כאן

• פותח הנושא mork7
  • פורסם בתאריך

mork7

New member
חדש כאן

שלום לכולם עד עכשיו הייתי מידי פעם צופה מן הצד בפורום, אבל החלטתי להצטרף.
רציתי לשאול - איך החלטתם חד משמעית שאתם הומואים? האם הגעתם לתובנה הזו רק לאחר סקס עם בנים או עוד לפני כן? אני רוצה לשתף אתכם שאני אישית ממש מבולבל, ובייחוד בזמן האחרון. אני כבר בשנות ה-20 לחיי, אבל עד עכשיו ניסיתי להדחיק ולהימנע מכל מגע עם גברים. מצד שני גם אין לי בכלל ניסיון עם בנות. לפעמים המחשבה על אנשים שהם מאותו המין, מקיימים יחסי מין - נראית לי לא הגיונית ומגעילה אותי. מצד שני גם לא ממש נרשמה הימשכות לבנות. אז מה אני בעצם? נראה לכם שעצת נפש תועיל במצב שלי? (אני מודע היטב להסתיייגות הכללית מהארגון הזה, אבל אולי ספציפית במצב שלי ובנסיבות שלי - זה יועיל) מישהו היה שם בטיפול ויכול לספר לי על שיטת הטיפול? אשמח לשמוע גם ממה שאתם עברתם בכל הנוגע להתלבטויות ולהכרה אם אתם הומואים או לא.

אממ...

אני חושב שמבינים את זה הרבה לפני ששוכבים עם גבר. איך נער סטרייט מבין כבר בגיל 13 להימשך לבנות, אם הוא מעולם לא שכב עם בנות? מעדיף שלא להגיב בעניין עצתנפש.

הנה התשובה ל"עצת נפש"...

איגוד הפסיכולוגים האמריקני: לא ניתן לשנות נטיה מאת: יפעת גדות סקר 87 מחקרים ופסק: אין די ראיות התומכות בשימוש בהתערבות פסיכולוגית לשינוי הנטייה. ההתערבות גורמת נזק רגשי.

orbinin

New member
היי

אתה שואל איך אנשים אחרים הבינו שהם הומואים. אז זהו שלגביי, אני פשוט הבנתי את זה מגיל צעיר מאוד. נמשכתי לבנים ואף פעם לא לבנות. בהמשך גם ידעתי שזה נקרא הומוסקסואליות. לא הייתי צריך לחקור את זה, כי משיכה זה איזשהו אינסטינקט - הוא לא נובע ממחשבה מעמיקה. אבל אין לזה שום קשר לסקס, לדעתי, לא צריך לשכב עם אף אחד כדי להוכיח נטיה. אני לעולם לא שכבתי עם גבר ואני עדיין מבין שאני הומוסקסואל. לגביך, אתה כותב רק מה אתה לא. אתה לא נמשך לבנות, ומדי פעם המחשבה על יחסי מין עם גבר מגעילה אותך. אבל כשאתה כן נמשך, כשאתה רואה גבר שנראה טוב, שאתה חושב בלילה על מה אתה חושב? האם אתה חושב לפעמים על בנים ולפעמים על בנות? האם אתה חושב רק על בנים? האם אתה חושב רק על בנות? תראה, זה שאתה מבולבל זה יכול להצביע על שני דברים: או שאתה באמת לא סגור על הנטיה המינית שלך - ואז יכול להיות (ואין לי שום ניסיון או היכרות עם אירגון כזה או אחר) שטיפול מקצועי יכול לכוון אותך למה אתה. המלצה שלי שבמקרה הזה - תנסה לכוונן לכיוון של בנות. כי אז החיים שלך יהיו הרבה יותר פשוטים! או שאתה פשוט לא מודע לעצמך, ולא קשוב לעצמך. כלומר הנטיה המינית שלך היא מגובשת, ואתה בגלל פחד, משפחה או סתם בגלל חוסר הכרות עם עצמך - אתה לא מצליח להבין את נטיות הלב שלך. לסיכומו של דבר, נדמה לי שכן כדאי לך לפנות לפחות לפגישה או שתיים לאדם מקצועי שיעזור לך בהתלבטות.. ובנימה אישית, קח את זה כתמרור אזהרה, אל תיכנס לעולם ההומוסקסואלי אם אתה עדיין בהתלבטות. קח לך את הזמן, אתה צעיר ותכיר את עצמך.. כי החיים של הומו ובמיוחד דתי הם לא פשוטים. בהצלחה!!!

mork7

New member
אני אסביר את עצמי

גדלתי בחברה נפרדת + חסך בדמות אב דומיננטית, ולכן אני מסיק שאלו גורמים שהשפיעו עליי לעניין הנטיה. בנוסף, אני מאמין שבגלל שאנחנו חיים בדור שבו ישנה תודעה לאורח חיים הומוסקסואלי ואף לגיטמציה מסויימת - אז זה "מעודד" (בצורה מסויימת) להחליט "אני הומו". אם היינו נולדים בתקופה שלפני 100 שנה, שאז לא היה הגיוני ולא מתקבל על הדעת שגברים בכלל יחיו במסגרת זוגית - ייתכן והיינו בוחרים אוטומטית במסגרת זוגית עם אישה, כי זו צורת החיים היחידה שקיימת. אני כן נמשך לגברים. לא מאמין במערכת זוגית עם גבר, לא רוצה מערכת זוגית עם גבר,אבל יודע שכרגע אני לא מרגיש משיכה לנשים. בגלל הנסיבות האישיות שלי, אני חושב שאולי אצלי זה "הכל בראש", וברגע שבאמת אנסה יחסי מין עם גברים - אני אגעל או לא אמצא את עצמי. ולעומת זאת, אם אנסה עם נשים - אולי כן אהנה וכן אמצא את עצמי.

אז אל תדחוף את עצמך למסגרת כזאת...

אתה לא מוכן לזה? אל תעשה את זה, אל תנסה יחסי מין עם גברים. אין צורך להילחץ ולהחליט...

אני חושב שאם אתה בטוח שאתה נמשך רק לגברים,

אל תאמלל את עצמך... משיכה מינית היא תמיד "הכל בראש"- כך שלא מדובר בשום טיעון נגד הנטייה המינית שלך או למחשבה שמדובר בגחמה חולפת... לדעתי, אם אתה בגיל 20 יודע שאתה נמשך לגברים, ומעולם לא נמשכת לנשים, אין יותר מדי מקום לתהייה... גם אם הנטייה המינית שלך נובעת מחסך בדמות אב דומיננטית ומחיים בחברה נפרדת, אין פירוש הדבר שזו אינה הנטייה המינית שלך. כולנו תוצרים של הסביבה בה נולדנו וגדלנו, וזו גם קובעת את נטייתנו המינית. כפי שנאמר לעיל, במצבך אין מקום לתלות תקוות בשינוי שינבע מטיפול פסיכולוגי, מאחר וזוהי נטייתך המינית, ולא ניתן לשנותה (כך עפ"י כל מחקר רציני שנערך בנושא). אם בכל זאת תרגיש צורך לפנות לטיפול ארגון כגון עצת נפש, זכור נא זאת- ראשית, הסיכויים ששינוי שכזה יצליח הינם אפסיים, אל תפתח ציפיות בנוגע לטיפול. שנית, נטייתך המינית אינה "אשמתך", כמו שגם אי התקדמות בטיפול לא תהיה באשמתך, אלא רק תנבע מכך שהטיפול נדון מראש לכשלון. אל תתן לשום ארגון לנטוע בך רגשות אשמה בנוגע לשום דבר הקשור לנטייתך המינית. מקווה שתשלים עם עצמך ונטייתך המינית במהרה בימינו
מושיקו

שתי נק' ששכחתי בהודעתי-

ראשית, כמובן שאם אינך מרגיש רצון/ צורך במערכת יחסים עם גבר, אל תכניס את עצמך למערכת כזו.. לעולם אל תעשה דבר שאינך מרגיש מוכן אליו.. שנית, בנוגע למצב ההיסטורי אותו תיארת- לי אישית אין ספק כי אכן אם היינו נולדים לפני 100-200 שנה היינו כולנו חיים עם נשים משום הלחץ והמוסכמות החברתיות, או שהיינו "רווקים זקנים" ובודדים. על כל פנים, אין לי ספק שחיינו אז היו אומללים, מדוכאים, ונעדרי סיפוק וחדוות חיים. גם כיום ברור שתוכל להכריח את עצמך במסגרת משפחתית "נורמטיבית" שאינה מתאימה לך ותאמלל את חייך (ואת חיי אשתך, כמובן). אך השאלה הנשאלת היא מדוע לעשות זאת?! אם ברצונך לגזור על עצמך חיי אומללות, תוכל כמובן לעשות זאת ובכך להשקיט את רגשותיך הדתיים ולהמנע מההתמודדות החברתית הכרוכה בבחירה בדרך השנייה, הנכונה לך יותר. כמובן שגם אם תבחר להשלים עם נטייתך המינית לא מובטחים לך חיי אושר, אך הסיכוי לכך רב יותר, לדעתי.

MORK7 ישנו עוד מבחן שיעזור לך - מבחן הפנטזיות

כל גבר שמאונן משתמש בפנטזיה כדי להגיע לאורגזמה. שאל את עצמך מה הפנטזיה שלך. אם הדמות שמככבת בה היא אדם זכר, אז קרוב לוודאי שאתה הומו כמו רובינו פה בפורום.

גנימדס

New member
הי מורק.

אתה אומר הרבה דברים. כמו שאמרו חכמים לפני- אתה לא חייב להחליט אם אתה לא בטוח....מותר לך להתלבט , לחשוב, ולהתייעץ. היום יש עדוד להיות שלם אם עצמך, זה נכון. פעם ההכרח השמרני (שנהוג בחברה הדתית ובחברות מזרחיות) היה לנשא כמו"שציך". האם זה היה טוב? האם זה היה יעיל לכולם אך אינך יכול להאשים את התקופה. הומוסקסואלים תמיד היו. כמו לאנורדו דה וינצ'י והאנס כריסטיאן אנדרסן שבחרו לא להנשא למישהי שאינם נמשכים אליה. זו לא התקופה, כמו הצורך הפנימי לעשות מה שהכי מתאים לך. ומה הכי מתאים לך? זו נקודה ששוה לברר. אני חושב שכדאי לברר את זה עם איש מקצוע שדעתו לא מוטית לכאן או לכאן. כמו בעצת נ שמלכתחילה אינם אויביקטיבים-ולכן הפתרון שלהם לא מתאים לכולם . כדאי לשקול את האפשרויות לטפול אמיתי ומקצועי, שיכול לעזור לך להבין מי אתה, גם במובן ההומוסקסואלי, וגם במובנים אחרים. שבת שלום!

../images/Emo41.gif טוב, נראלי שכאן הכי מתאים ../images/Emo41.gif

לכתוב את ההודעה הזאת. אני מניחה שרובכם לפחות מבינים שהומוסקסואליות היא בעיה, לא דבר בריא ולכאורה "בניגוד לטבע". בעקבות עניין הפיגוע יצא לי לדבר עם אדם שלומד קבלה באופן רציני, והוא אמר לי שזו כמובן לא בעיה שאפשר לפתור ע"י טיפול גופני, אלא משהו יותר עמוק בנפש. ולכן הטיפול גם צריך להיות יותר עמוק. הוא אמר לי שיש דרך לתקן את זה, עפ"י הקבלה, ואני חשבתי לכתוב את זה כאן כי מן הסתם דתיים במצב כזה היו שמחים לשנות את עובדת היותם הומוסקסואלים. אפילו סתם מהסיבה שככה חייהם יהיו יותר פשוטים, כפי שכבר נכתב כאן.. אז אם מישהו מעוניין, הוא מוזמן לכתוב לי מסר או להגיב להודעה פשוט, או לפנות במייל- [email protected], ואני אפנה אותו לאותו אדם. אני ממש לא מתיימרת להגיד שאני יכולה לפתור לכם בעיות- אם אתם בכלל חושבים שזו בעיה. סתם אני מנסה לעזור למי שמעוניין, אני לא יודעת אם זה באמת יועיל במשו, אבל אני חושבת שלא יזיק לנסות.

Naor2x

New member
זה לא מדוייק. לא כולם "היו שמחים"

לשנות את עובדת היותם הומוסקסואלים, כפי שכתבת. יש אנשים שסבבה להם עם זה, שטוב להם - ולא רואים או מרגישים כל צורך לשנות את מצבם הנוכחי. עם זאת - אם כבר מחליטים על שינוי, אני בעד "להשתמש בכל הנשקים" - ואיני פוסל את הדרך שהצעת כאחד מהכלים להתמודדות עם המצב (למעשה, אני בעצמי התחלתי בכך בימים האחרונים). אבל היה לי חשוב להעמיד את הדברים על דיוקם!

הומוסקסואליות היא לא בעיה של ההומוסקסואל

אלא בעיה רצינית של הסובבים אותו ושחושבים שזאת בעיה ולכן מנסים לדכא את הצרכים והרצונות של ההומו. הדיכוי הזה חוזר כמו בומרנג ומכה באלה שחושבים שזאת בעיה. ההומו המדוכא על ידי אותם אנשים מתחתן ומרמה אישה , ואז היא סובלת וכל המשפחה שלו ושלה סובלים. תנו להומו לחיות את חייו בלי תסביכים ובלי לחצים וגם אתם תצאו נשכרים.

אני דוקא כן חושבת שזו בעיה,

מהסיבה הפשוטה שזו לא דרך הטבע. דרך הטבע היא הימשכות זכר לנקבה, לגבר יש זרע, לאישה יש רחם וכך נולדים ילדים וכך העולם מתקיים. זו הדרך היחידה. אז למה הטבע גרם לגבר מסויים להימשך דוקא לגברים? כי הטבע לפעמים עושה דברים מנוגדים, כי העולם הוא לא שחור לבן. הומו שרוצה להמשיך לחיות את חייו כהומו, שיהיה לו בכיף ואני האחרונה שאציק לו. אני אולי אצטער (צר לי שיש הומואים ולסביות..) אבל בטח שאני לא אתערב. ואם זה באמת דבר שאי אפשר לשנות, בכלל, ברור שלא כדאי שיתחתן עם אישה וכו'. אבל אם אפשר לשנות, ואם יש כאלה שרוצים לשנות, ואם יש בידי כלי שאולי יביא שינוי- אני אנסה.

דרך הטבע היא 8 אחוז מהגברים הם הומואים

בכל מקום. במקום שזה שונה, המצב לא נורמלי. הטבע נלמד לפי תצפיות ולא לפי דיעה אישית גם גבר הומו יכול לתת זרע ולהיות אבא לילדים וגם לגדל אותם תוך שהוא בקשר אהבה זוגי עם גבר. אז על איזו בעיה את מדברת? מסכים איתך שאם אדם בעל עיניים כחולות רוצה לשנות לעיניים חומות ומחפש עזרה בכך, אפשר לעזור לו, אבל אפשר גם לשכנע אותו שגם עם עיניים כחולות הוא בסדר ואין צורך לשנות.

"במקום שזה שונה המצב לא נורמלי"..?

מה זה נורמלי? שזו הנורמה? העולם היה בסדר גמור גם בלי ההומוסקסואליות. איך גבר יכול להביא ילד לעולם? רק ע"י ביצית של אישה. ראית בעולם החי 2 זכרים מזדווגים? זו לא דרך הטבע, זה אחד מתוך כמה עיוותים של הטבע.

לימדי נא זואולגיה ואז חזרי לכאן

שני זכרים מזדווגים קיימים הרבה בממלכת החי. דולפינים, קופים, גי'רפים... אנא, את ממציאה תאוריות בלי לבדוק אותן. הנורמה היא שבכל מקום 8 אחוז מהגברים הם הומואים. אין עיוותים בטבע,לצערינו יש רק מחשבות מעוותות ואנשים שרודפים מיעוטים. גם על היהודים באירופה אמרו שהם לא נורמלים - ותראי לאן זה הגיע.

יגאל63

New member
זהות מינית

אני מאד מעוניין לשנות את הזהות המינית. האם ניתן? מה סיכוי ה"שימור" לאורך זמן?

למעלה