ברוך הבא
עליי באמת להגיד לך -- כל הכבוד. כל הכבוד שהחלטת בעצמך מה שהחלטת ולא נתת לעצמך להסתגר לגמרי, שזה דבר קל מדי כשלא שומעים חלקים גדולים מהשיחה ואין כבר כוחות להגיד "מה?". מעבר לעניין החברתי, שנראה לי שהחלטת לגביו מה אתה רוצה לעשות (ונראה לי שבתל אביב תמצא כמה קבוצות חברתיות להכיר בהן אנשים עם דרגות שונות של אבדן שמיעה), נראה לי מאוד חשוב שתבדוק בארגון ֿבקולֿ שעליו כבר המליצו לך לא רק על קבוצות חברתיות אלא גם על אביזרי עזר שונים. אני מניחה שאם שמיעתך נפגעה בעת השירות הצבאי ייתכן שהיא לא נפגעה מאוד קשה ולכן מאוד ייתכן שיש מגוון אביזרי עזר שיכולים לתת לך שיפור מאוד משמעותי באיכות החיים - בהנחה שלא תתבייש להשתמש בהם. למשל, דיבורית לטלפון, שעון מעורר רוטט, מערכת FM לשמיעת הרצאות ודיונים ופגישות בעבודה, אמצעים שונים לשיפור שמיעה בטלויזיה, ועוד כל מיני. בארגון בקול הקימו מרכז הדגמה לאביזרי עזר, וזה אומר שאם תקפוץ לשם להכיר אנשים אתה יכול באותה הזדמנות לקבל מהאנשים משוב לגבי האביזרים השונים בתצוגה ולנסות בעצמך כמה מהם. אני יודעת שאמרת שכרגע אתה מתמקד בצד החברתי אבל לא מזיק לנסות ולראות מה ייתן לך שיפור משמעותי באיכות החיים. בהצלחה - אני מקווה שנמשיך לשמוע ממך בפורום ובכלל!