חדש כאן

b l u e 2 5

New member
חדש כאן

היי, קצת מוזר לי לכתוב כאן. קוראים לי ארי, אני בן 26. הסיפור שלי מתמקד בעצם בכך שבזמן השירות הצבאי נפגעתי בשמיעה. קשה לי להשלים עם המצב-כלומר, אני מתבייש ללכת עם מכשיר באוזן, יש לי הרבה חברים שאפילו לא מודעים לכך מכיוון שאני מסתיר את העובדה הזו. אבל מה? נמאס לי מהמצב, קשה לי להכיר אנשים חדשים( אפילו בנות....) והחלטתי לעשות מעשה-אני חושב שהכי נכון בשבילי יהיה להכיר אנשים כמוני, שבסביבתם לא אתבייש ואוכל להיות אמיתי ולא להתחבא כל הזמן. אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מועדון, מפגשים ופעילויות שונות שאוכל ליטול בהן חלק. עד היום הייתי מנותק מחברת אנשים כבדי שמיעה אבל זו הייתה טעות מצידי. חשבתי שבכך שאתרחק בעצם לא אהיה "כמוהם" אבל עכשיו אני מבין שאין שום דבר גרוע בלהיות מי שאני. אני גר באשדוד. אתם מוזמנים להגיב כאן או במייל- [email protected] תודה

ORTAL84

New member
שלום ארי ../images/Emo24.gif

ראשית,
על האומץ להודות במגבלה שלך. אני אישית זוכרת את עצמי חירשת מגיל צעיר מאד, כך שאני לא יודעת מה בדיוק "הפסדתי", אבל אני כן יודעת שההתמודדות עם ליקוי בשמיעה קשה מאד חברתית. קשה להבין אנשים ולפעמים יש קצרים בתקשורת. אני גם יודעת שלהכחיש את הבעיה זה לא הפתרון, ולכן הצעד שלך מאד מאד מבורך
אני הייתי מציעה לך לספר לחברים שלך ולמי מסביבך על הבעיה שלך, אני פוגשת כל יום אנשים (שומעים) חדשים, ולפעמים קל לי להסתיר את הבעיה כי אני מדברת היטב ואם אני עם שיער פזור אז לא שמים לב למכשיר שיש לי, אבל למדתי שעדיף להבהיר ולהגיד שיש בעיה בשמיעה ומ א ד יעזור אם ידברו יותר ברור ועם הפנים אליי, בד"כ האנשים לא עושים מזה סיפור, ומכאן הרבה יותר קל להיות בקשר. לעניין מועדון, אני הייתי ממליצה לך להתקשר ל"בקול" שהוא ארגון שתומך במתחרשים - כלומר אנשים שומעים שהתחרשו במהלך החיים. הם עושים מפגשים ולפעמים מסיבות (www.bekol.org.il) אם אתה סטודנט, יש את תא הסטודנטים שגם מארגן כל מיני מפגשים ומסיבות. לאחרונה הוא ארגן ערב סטנד אפ !
לעניין בנות.. אוף
, אני אישית מכירה זוגות שמורכבים מבן זוג חירש/כבד שמיעה ומבן זוג שומע, כך שהכל זה שאלה של למצוא את האדם המתאים, בין אם הוא שומע או כבד שמיעה, שיראה אותך מעבר לבעיה שיש לך
אל תתייאש ובסופו של דבר תפגוש את האדם המתאים. מי יודע אולי בפורום הזה
אורטל

b l u e 2 5

New member
היי אורטל

תודה רבה על העידוד... באמת הגיע הזמן לאזור אומץ ו-"לצאת אל העולם". האמת שבדרכי שלי אני מסתדר : עובד בעבודה לא רעה בכלל (אפילו קודמתי לאחראי לאחרונה), יש לי רכב משלי, המון תחביבים מעניינים בזמן הפנוי ועוד ועוד. אבל אני חייב לצאת מהבועה הזו שסגרתי את עצמי בה. עד היום הכחשתי את הבעיה וזה באמת לא פיתרון. גם לי קל יחסית להסתיר את הבעיה מכיוון שהליקוי שלי לא חמור במיוחד ורוב האנשים לא שמים לב. אבל עדיין יש קצרים בתקשורת מדי פעם שמעמידים אותי במצבים לא נעימים ואני לא רוצה שזה יימשך. אני אשתדל להיות פעיל בפורום ולהתקדם כך צעד צעד.

בכבוד!!

הגיע הזמן להגיד כוסססומו, וזהו, לחיות את החיים במלואם, עם מה שיש, ולחפש את הדברים הטובים שמסתתרים להם שם ומחכים שתגלה אותם.אתה תופתע לטובה, אני יודעת! אתה תתחיל עכשיו , ורק טוב ייצא לך מזה

המלצה על סרט

תראה את הסרט "its all gone pitt tong" משהו כזה, בעברית קוראים לו " סיפורו של דיג'יי. סרט מעולה על דיג'יי שהתחרש. מעולה!!!. כדאי

חחחחח זה הסרט הכי הכי הכי דפוק שראיתי

סיפרו לי עליו ופיתחתי ציפיות בסוף נותרתי עם פה פעור למראה הטימטום וההגזמות של הסרט סרט דפוק ברמות הכול שם מוגזם ותת רמה כל כך שזה מזעזע וכל כך הרבה דברים שלא מציאותיים בקשר לבעיית השמיעה...

M r s S m i t h

New member
באת למקום הנכון:)

פורומים זו דרך מצויינת להכיר אנשים לקויי שמיעה.. יש פה לפעמים מודעות למסיבות ללקויי שמיעה במסגרות שונות כמו שמע ואני ממליצה על מסיבות אלה כדי להבין פחות או יותר במה מדובר ואילו אנשים תרצה להכיר. ואגב, אני גם מאשדוד
והשאר במסרים... גם כן רציתי להוסיף שלא כדאי להתבייש בלקות שמיעה שלך גם בפני אנשים רגילים, ושעדיף להיות שלם עם זה. רק כך הסביבה תקבל אותך בהשלמה. והמשך שהות נעים בפורום!

b l u e 2 5

New member
תודה.

וכן, אני מניח שיותר ממה שהסביבה תקבל אותי כמו שאני- חשוב מאוד שקודם כל אני אקבל את עצמי.

bettersweet

New member
ברוך הבא :)

אני מניח שיותר ממה שהסביבה תקבל אותי כמו שאני- חשוב מאוד שקודם כל אני אקבל את עצמי. אהבתי את המשפט הזה. אתה בהחלט צודק.קודם כל עליך לקבל את עצמך כפי שאתה. :) אני גרה באשדוד.

שלום לך

אין לי כ"כ מה להוסיף על מה שהשאר כבר אמרו. אני מבינה שקשה לך עם זה כי זה בא לך בהפתעה ככה בשירות הצבאי שלך וקשה להתמודד עם אובדן השמיעה אפילו אם זה חלקי. אצלי זה מלידה ככה שאני לא יודעת מה אני "מפסידה".. בתור התחלה כדאי להגיד לחברים שלך שיש לך בעית שמיעה.. זה כבר תהיה התחלה טובה. החברים שלך יקבלו אותך כמו שאתה אני בטוחה בזה. דווקא אין אנטי כלפי אנשים עם בעיות שמיעה. לעניות דעתי אתה יכול להשתלב גם בעולם של כבדי שמיעה או אפילו חרשים (למרות שצריך גם ידיעת שפת סימנים..) אבל אל תשכח גם את עולם השומעים. זה חלק ממך למרות שאיבדת חלק מהשמיעה. וגם אני מאשדוד
יש פה כמה אשדודים לידיעתך.. אגב נכון שאנו גרים בעיר הכי נפלאה בארץ ?

שכחתי עוד משהו

בנוגע לבחורות, אתה לא חייב להכיר רק בנות כבדות שמיעה/חרשות רק בגלל שגם לך יש אותה בעיה. גם בנות שומעות יקבלו את זה בהבנה וחוץ מזה יש לך כבר רקע כאדם שומע וזה לא משהו שבא מלידה.. אצלי זה מלידה אבל יש לי בנזוג שומע , כן שומע לגמרי ולא חסרים עוד זוגות כאלה. רק צריך פתיחות :)

b l u e 2 5

New member
עוד משהו גם ממני

אני לא מגביל את עצמי להכיר רק בנות עם ליקויי שמיעה. אני בכלל רוצה להכיר אנשים כמוני כיוון שאני מאמין שזה יעזור לי לשפר את הביטחון העצמי שלי בנושא הזה. אם תהיה גם מישהי חמודה בדרך...אז למה לא...

M r s S m i t h

New member
מסכימה איתך לחלוטין

כמו שמישו אמר לי פעם: "אומנם אשדוד הרבה יותר חדשה ויפה מאשר תל אביב, אבל היא חסרת תוכן ולא מעניינת כמו תל אביב..."

המלאכיות תל אביביות חרשות של דון חרש סקוטי

תמונות חיקויים דומים בסביבה תל אביב יש כאלה דומות תמצא תרדוף למי דומה בתמונה שומעת יפיפיה מסתובבת בכיכר מדינה למי ידמה כזאת בתמונה יזכה לך חיבה אח שומע אבוד או גנטי שמיעה אבודה אבידה משפחה בחורות שומעות מוזמנות אליך לשעשע איתך בקולות לא בידיים אולי תזמין חרש אליך לבחורות אשדוריות 8 בחורות חרשות אשדודיות עם ידיים בתמורה בחורה שומעת דומה לתמונה בתל אביב עשירה בת למנתח שמיעה יחזיר לך את שמיעה לא בידיים בתמורה משא מתן חילופי נשים עם ידיים לאישה בתמונה עם עם סכין חד תלויה בצווואר יחזיר לך שמיעה בחורות בתמונה חותכות שמיעה במקום להסתבך עם מילים קשים בחורות שומעות בתמונה יחזירו לך שמיעה הראתי לך תמונות בחורות שומעות..תעשה מסיבה קטנה באשדוד נבוא להכיר אותך עם מכשיר שמיעה החוף טיילת נשחק משחק לא שומע ברחוב נשעשע בידיים יש אפשריריות לשעשע איתך תלוי באיזה שלב של כיתה שעשועים למתחילם למתקדמים קח לך קורסים מפגשים אודשנים שפת סמנים תלוי איך אתה משחק איתנו פעם שומע פעם חרש נגלה דרך בחורות בתמונות שומעות בתמורה 8 בחורות חרשות אשדודיות אם תצליח לגייס יברך לך תמונה שומעת לך

למעלה