מסכים איתך, אבל בפירוט
מה שאני מנסה לראות כעת וזה אפור (לא שחור\לבן), זה האם הוא פשוט מעסיק שלא מוכן לשלם יותר מדי או אחד שמסתיר דברים. (כמובן שיכול להיות שניהם).
כשאני מסתכל על ההתכתבויות והטלפונים, אני רואה שהוא שם הדברים כמעט כולם על השולחן.
הדבר היחיד שהיה נסתר הוא -
אני ציפיתי (בדיעבד) שהמעסיק יגיד -
אתה מקבל Y ברוטו ועם קבלת ההטבה תקבל X נטו, כאשר בעצם אתה תהנה מ 30% ממנה והחברה מ 70%.
הוא לא אמר את זה והסתפק בלהגיד שהוא רואה את ההטבה כעזרה לחברה ולא בהכרח לי ובוא נסכם על נטו מסויים.
אני במהלך המשא ומתן לא כל כך ראיתי את זה וגם, לקחתי את הזמן וניסיתי לברר (גם עם אנשי מקצוע) ורק אחרי כן נפל לי האסימון לגמרי (יכול להיות חוסר נסיון, תמימות או פשוט התמודדות עם חוקים ותנאים חדשים), איך זה יעבוד בפועל.
הוא הציג את הדברים כמו שהם (גם אם השאיר כמה קלפים אצלו) והציג שנסגור על נטו והוא יוסיף 30% מההטבה בנטו במידה ונקבל אותה (כמובן גם רטרואקטיבית).
קיבלתי Relocation benefits ואפילו אם זה מתקזז במידה מסויימת עם ההטבה (במידה והייתי מקבל אותה במלואה), אני מנסה להסתכל על התמונה במלואה.
כאמור, גם אם הרבה אנשים קיבלו את ההטבה של ה 30%, בפירוש המעסיק לא מחוייב להפריש לעובד את זה.
כמו שאמרת, אני הרי לא צריך לשכנע אף אחד, רק את עצמי ולהאמין שאני עושה בחירה נכונה.
יש תנאים בתחילת העסקה ובכל משא ומתן
שכר (לצורך העניין - ברוטו)
הטבות כמו (במקרה של הולנד) -
holiday allowance
Pension (מעסיק יכול לשלם את הכל כולל החלק של העובד)
ביטוח בריאות (120-160 יורו בחודש)
בונוסים
relocation policy (אם שמים את 30% ruling בצד) - כרטיסי טיסה לארץ, עזרה בשכר דירה, תשלום חד פעמי בעת מעבר, משלוח מכולה או חפצים, עזרה לבן\בת זוג.
30% ruling - במקרה של קבלת ההטבה
יכול להיות שיש עוד כמה וכמה דברים שאפשר להוסיף כמובן.
מהשיחה הראשונה לפני כמה חודשים (עוד לפני שידעתי על ה 30%) כשדיברנו על השכר ביקשתי X והוא אמר שהוא מוכן לשלם את זה, אבל הטבות כוללות בפנים.
עכשיו מתחיל משא ומתן - האם אני מקבל את זה? אילו מההטבות אני יכול לבקש? האם אני צריך לראות כאילו "הפסדתי" את ההטבה של ה 30%?
קיבלתי חלק מההטבות וחלק לא. השכר נטו נמוך בערך ב 15-20% ממה שהייתי יכול אילו הייתי מקבל את ה 30% במלואה.
אני בכוונה מפרט הכל (כמעט) כדי שאנשים שעוברים את תהליך דומה ייראו האם הם יכולים להיעזר בזה, וגם כדי לנקות מעצמי את החששות הנותרים.
על מה אני מוכן להתפשר? אני יודע בערך את הגבולות שלי.
יש מעסיק שיילך לקראתך בצורה יוצאת מן הכלל, יש מעסיק שלא, יש כאלו שבאמצע. יש עובד שיסכים על הכל ללא פשרות (ויש לי כמה חברים, שבכלל אמרו לי עזוב הרבה דברים, תיקח ותראה אח"כ - אני חושב שהלכתי באמצע בסופו של דבר), יש כזה שיילחם את הפירור האחרון תוך סיכון לא לקבל את המשרה. יש עובד שמחפש עבודה כשהוא עובד, יש כזה שלא.
יש הרבה תנאים, ואני בטוח לא מחדש כאן שום דבר להרבה אנשים.
אלו הדילמות שאנחנו ניצבים איתם לפחות פעם-פעמיים בשנה אם לא יותר.
אני לא עובד כבר שנה+, מבחירה (טיול, הודו, נפאל, אירופה, חיפוש דרכים אחרות, ועוד ועוד), ולכן אני יודע שנוספו לי עוד פרמטרים למשא ומתן.
לגבי הלהיטות - מודה שזה היה קיים, אבל אם אשים לרגע בצד את ההטבה של ה 30% שלא הבנתי אותה במלואה עד לאחרונה, די הצלחתי במשא ומתן לקבל את הדברים שרציתי. רק ההטבה שינתה מבחינתי קצת את המאזניים וניסיתי להשיג ממנה את המירב. קיבלתי 30% ממנה בסוף.
כאמור, כתיבת הפוסט הזו גם עוזרת לי להפיג חששות ולראות את המציאות כמו שהיא.
יכולתי לקבל יותר. אני יודע את זה. זאת גם שאלה של "הפסד" מול "לא להרוויח". אני לא הפסדתי. אני פשוט "לא הרווחתי" חלק מסויים. יש הבדל מהותי בעיני.
ותודה על ההזדמנות לכתוב את כל זה כאן מעל דפי הפורום.
נתראה בהולנד
שבת שלום,
ואם למישהו יש שאלות, תהיות, תמיד אשמח לעזור, כמו שעזרתם לי כאן. (אל תדאגו עוד אצטרך עזרה
)