חדש כאן - שאלת מס 30% ruling

ynvgi

New member
חדש כאן - שאלת מס 30% ruling

שלום לכולם :)
בקרוב אולי גם אבצע את המעבר הזה... ישראל --> הולנד...

בינתיים, שאלה קטנה -
לגבי ה 30% tax ruling (או Highly Skilled Migrant), האם זה מקובל שמעסיק נותן את זה?
קראתי על זה לאחרונה ועדיין לא חתמתי על החוזה, אך המעסיק די נמנע מלהכניס את זה בחוזה.
לפי מה שאני מבין זה גם חוסך לו כסף (פחות מיסים והפרשות לשלם עבורי), מעבר לתוספת די משמעותית עבורי.

מישהו יודע מה מקובל? או שזה מאוד אינדיבידואלי?

FalseFlat

New member
ברוכים הבאים לפורום

לצערי אני לא יכול לענות לך על השאלה, אלא רק לברך אותך על שהצטרפת, ואם יש לך עוד שאלות לבטים סיפורים זה בהחלט המקום :)

ynvgi

New member
תודה :) - בעיקר דירה חסרה

בוודאי שיש שאלות, אבל אני חושש להציף את הפורום :)

אם מישהו יודע על דירה במקום נחמד באמסטרדם עד 800 יורו (אפשרות לחרוג ל 1000 יורו).
אני בא לבד ולא צריך משהו גדול.
וכן, אני מודע לקושי לחפש דירות במחיר סביר באמסטרדם.

תודה ויום נפלא!

AshkA_

New member
לגבי ה30%, אני לא יודעת אם זה מקובל

המעסיק בעצמו צריך לעשות את כל הפרוצדורה,
אך לבסוף ההחלטה אם תקבלי את זה או לא, היא לא בידיו- היא בידי רשות המיסים כמדומני.
התהליך בוודאות עולה כסף למעסיק (עצם הגשת הבקשה עולה כסף), אך איני יודעת את המשמעות מבחינת העלות הכספית למעסיק בשוטף.

ההטבה הזו שווה ה-מ-ו-ן כסף בשבילך לטווח הקרוב והרחוק, כי היא נמשכת 8 שנים.
אני הייתי מנסה להתעקש על הנושא, אך לא ציינת הרבה פרטים אז קצת קשה לפרט יותר מזה.
.
יש לציין שיש כל מיני תנאים להטבה שאת חייבת לעמוד בהם לפני שיש טעם להגיש את הבקשה (כמו רף שכר מסוים, הוכחת המעסיק שלא הצליח למצוא מישהו מקומי ועוד)

ynvgi

New member
לגבי כל ההיבטים

ראשית, תודה על התשובה. אולי אנחנו בדור "מירב מיכאלי" ופונים לזכר ולנקבה בלשון נקבה, אבל אני זכר (למיטב ידיעתי)...
... בקטנה.
שנית, את הדברים הטובים של ההטבה אני יודע.

פרטים נוספים -
אני יודע שיש תנאי קבלה, ולדעתי אני עומד בהם.
אני יועץ תכנה בתחום מאוד ספציפי, כך שאני יודע שאני שיש מחסור מסויים. המעסיק אמר לי שהוא רואה את זה כהטבה לטובת החברה והוא מתכנן לגשת לרשויות בהולנד לבקש Highlly Skilled Migrant.
יחד עם זאת, מקריאה באינטרנט בלבד -
הבנתי שאנחנו צריכים לסכם על שכר ברוטו ומזה מורידים 30%. בחוזה יהיה רשום שכר ברוטו (אשר נמוך ב 30% ממה שסיכמנו) וסעיף אשר יעיד כי סיכמנו על הפחתה של 30% לצורך 30% tax ruling (הטבת המס הנ"ל).

אני מנסה להבין, מעבר להתעקשות כי זה טוב לי, כיצד זה משתלם למעסיק? כמו שזה נראה לי, הוא משלם לי פחות (גם ישירות וגם במיסים) ולכן מרוויח מזה.
אני עוד לא הבנתי איך אני מקבל את ההטבה הזו? ישירות ממנו? ממס הכנסה (החזר מס)?

כמו כן, אני יודע שזה עולה כסף למעסיק (כמה? אני בוודאי לא יודע) - רואה חשבון, הגשת הבקשה וכו'.

מישהו ביצע את זה כבר?
אם לא, האם מישהו יכול להפנות אותי לרואה חשבון המתמצא בנושא? (נראה לי עדיף רואה חשבון מהולנד, למרות שאני עדיין בארץ).

אני לקראת חתימה על החוזה, ואני יודע שניתן להגיש את הבקשה עד 4 חודשים מחתימת החוזה. כרגע המעסיק מתעקש לא להכניס את זה - ואין לי יותר מדי כלים וידע כדי לשכנע אותו אחרת.

AshkA_

New member
אני מקווה שעוד אנשים יענו לך

סליחה על הבילבול במגדר :)

אתה שואל שאלות מצוינות, אך לצערי איני יודעת.
אצלי המעסיק ביצע את כל הניירת והפרוצדורות.
לקח כחודשיים לקבל תשובה, ואחרי שקיבלתי תשובה חיובית, קיבלתי שלאחר מכן החזר רטרואקטיבי של המיסים.
חשוב לציין שלא ידענו אם יאשרו או לא לפני שהגענו לכאן- כי זה לא בידי המעסיק.

ממה שאני רואה בתלוש, התהליך הסכמתי הוא-
* אני מקבלת ברוטו X,
* מאותו X מורידים 30%,
* מ X-30 מחשבים את מס ההכנסה
* מוסיפים לי חזרה את 30%
* מורידים לי את מס ההכנסה ושאר ההורדות.

לא נעזרתי עדיין ברואה חשבון כאן.
העזרה שלי בתחום יכולה להסתכל בגיגול קצר של "Expat + Netherlands + 30% rulling"
ואז מגיעים לכל מיני אתרים של חברות שעוזרות (בתשלום כמובן) למהגרים.

אני יכולה רק לציין שמההיכרות שלי עם ההולנדים (מזה כשנה) -
אם אתה לא סוגר את הסעיף הזה עוד לפני החתימה והתחלת העבודה,
הסיכוי שמשהו ישתנה אחרי שתגיע לכאן (כלומר שהסעיף של 30% ייצא לפועל) הוא קטן.
אם זה לא כתוב מראש, זה לא קורה.

אפשר להניח שיש יוצאי דופן, אבל צריך לקחת את העובדה הזו בחשבון.

ynvgi

New member
תודה על התשובה המפורטת

המעסיק שלי יבצע את הניירת והפרוצדורה.
האם הכנסת את הסעיף 30% ruling בתוך החוזה הראשוני? או שסיכמתם באי מייל \ בע"פ על כך?

אני סיכמתי עם המעסיק שהוא יתחיל את הפרוצדורה לאחר שאחתום על החוזה.
מקווה שאין בזה בעיה.
כך או כך, אחרי שיחות טלפון והרבה אי מיילים, אני לא רואה איך אני כבר יכול לשכנע אותו אחרת.

כמובן, ששני הצדדים אינם יודעים אם ה 30% יאושר בוודאות, מאחר וזה בידי הרשויות.

ynvgi

New member
בנוסף

לפי מה שאני מבין, את מקבלת את זה ישירות מהמעסיק. כלומר זה בתלוש ולא צריך לעבוד רשויות המס.
איך קיבלת את זה רטרואקטיבית? גם בתלוש השכר?

AshkA_

New member
אין ציון של 30% בחוזה הרשמי

אבל בהצעת החוזה הראשונית שקיבלתי (דף בודד) - כמעיין נספח ראשוני,
יש תיאור ההצעה עם מחיר ושאר ההטבות הנלוות (כמו תיאור ההפרשות לפנסיה, Bicycle Scheme של החברה, Holiday allowance, וכד').
ה-30% צוין שם, וגם נאמר שכל ההוצאות של הגשת התהליך יהיו על המעסיק.
המסמך הזה מחייב לכל דבר.

המעסיק יכול להתחיל את התהליך רק אחרי שהתחלת בפועל לעבוד אצלו בהולנד.
אצלי הכל נכנס לתוך המשכורת. לא התעסקתי עם רשות המיסים, כולל החזרי הרטרואקטיבי לאחר קבלת ההטבה..

idos2

New member
אכן מקבלים את זה בתלוש

זה לא ממש משנה איך קוראים לזה, שורה תחתונה אתה משלם מס על 70% מהמשכורת.
קח בחשבון שכל ההטבות חלות רק על המשכורת שאתה משלם עליה מס (לדוג' הפרשות לפנסיה, ביטוח אובדן כושר עבודה וכו')
מה שכן, לפחות בשנה הראשונה מומלץ מאוד להגיש תאום מס, מאחר ועבדת רק חלק מהשנה בהולנד תקבל החזר יפה מאוד

אכן לא יודעים אם זה יאושר, אבל ברוב המקרים (חריג למשל זה אם כבר עבדת בעבר בהולנד ולא היית זכאי ל30%) זה יאושר.

ynvgi

New member
שאלה נוספת לגבי ההטבה

מישהו יכול לתת לי הסבר מתקבל על הדעת למה המעסיק מתעקש לא לספק את הטבת ה "30% tax rulling", למרות שהוא מגיש בקשה ל Highly Skilled Migrant וייתכן ונקבל את האישור?

ynvgi

New member
ירד לי האסימון

לצערי אני לא אזכה לפחות בשנה הראשונה מההטבה הזו.
המעסיק באמת הצליח להכניס את זה בחוזה כך שהוא זה שירוויח מזה. לא הצלחתי לראות את זה, אבל לא נורא. שאר התנאים בסדר ותמיד אחרי פרק זמן מסויים אפשר לפתוח את החוזה שוב :)

הבעיה שלי הייתה שהמעסיק הצליח להוביל אותי לחתום על חוזה נטו, תוך שהוא יודע שהוא ככל הנראה יקבל את ההטבה. זה חוסך לו ה-מ-ו-ן כסף.
אני חשבתי שהנושא נמצא מחוץ למשוואה של השכר (מסיבות כאלה ואחרות), למרות שהוא הבטיח לפצות אותי בנטו (בגובה של 30% משווי ההטבה).
בכל מקרה החלטתי להמשיך עם ההסכם שלנו בין כה וכה. אני לא יודע מה אחוז האנשים שמקבלים את ההטבה מבין אלו שזכאים, אבל אני גם יודע שהמעסיק לא מחוייב לספק אותה.

משא ומתן זה לא חיים קלים. בסוף הכל זה כסף שם.

בהצלחה לכולנו :)

דבר ראשון - עו"ד ויועץ מס

זה חוסך כסף.

דבר שני - אתה יכול לפנות ישירות ללשכת המס ולבקש הסברים לפני החתימה על החוזה והחזרי מס בדי-עבד.
הם מאד ידידותיים ועוזרים כמיטב יכולתם, אבל האנגלית שלהם לא משו.

www.belastingdienst.nl

אספרסו2

New member
מעבר לעצה שנעמה נתנה לך

אתה משלם שכר לימוד גבוה מידי לשיעור הראשון של "הולנד לתמימים",
קח אנשי מקצוע ואל תוותר על המגיע לך,לא עכשיו ולא בעתיד.

idos2

New member
הערה חשובה

אם תתחיל לעבוד בלי ה30% והמעסיק לא יגיש בכלל את הבקשה, הסיכוי שלך לקבל את ההטבה של ה30% בעתיד קטן בצורה מאוד משמעותית...

אם הוא מגיש את הבקשה ומאשרים אותה והוא פשוט לא מגלגל אותה אליך... זאת זכותו המלאה, ככה בעתיד תוכל להנות ממנה.

ynvgi

New member
המעסיק מגיש את הבקשה

זה מה שכתבתי לדעתי.
הוא פשוט לא מעביר אותה אליי. אני יודע שזו זכותו.
היו כמה דברים שהובילו לזה. החלטתי לקבל את זה. בתחילת שנה הבאה אחרי שנראה שאני מעוניין להשאר ואוכיח את עצמי גם אתמקח על שאר הדברים. זאת עבודה ראשונה באירופה, בשורה התחתונה אני מקבל את השכר שרציתי (רק ללא ההטבה).
תמיד יכול להיות יותר גרוע.

תודה על העצות.

אספרסו2

New member
מי שדופק אותך על ההתחלה

גם אם זאת זכותו,אינו הגון ואין סיבה שישתנה בעתיד.
עם כל הלהיטות שלך למקום העבודה הראשון,שאותה הוא קלט וניצל לתועלתו,
כדאי שתפנים שאיך שתשדר כך ייתיחסו אליך
ואני אומר זאת במטרה לעזור לך,כמובן שתעשה כרצונך .

ynvgi

New member
מסכים איתך, אבל בפירוט

מה שאני מנסה לראות כעת וזה אפור (לא שחור\לבן), זה האם הוא פשוט מעסיק שלא מוכן לשלם יותר מדי או אחד שמסתיר דברים. (כמובן שיכול להיות שניהם).
כשאני מסתכל על ההתכתבויות והטלפונים, אני רואה שהוא שם הדברים כמעט כולם על השולחן.

הדבר היחיד שהיה נסתר הוא -
אני ציפיתי (בדיעבד) שהמעסיק יגיד -
אתה מקבל Y ברוטו ועם קבלת ההטבה תקבל X נטו, כאשר בעצם אתה תהנה מ 30% ממנה והחברה מ 70%.
הוא לא אמר את זה והסתפק בלהגיד שהוא רואה את ההטבה כעזרה לחברה ולא בהכרח לי ובוא נסכם על נטו מסויים.

אני במהלך המשא ומתן לא כל כך ראיתי את זה וגם, לקחתי את הזמן וניסיתי לברר (גם עם אנשי מקצוע) ורק אחרי כן נפל לי האסימון לגמרי (יכול להיות חוסר נסיון, תמימות או פשוט התמודדות עם חוקים ותנאים חדשים), איך זה יעבוד בפועל.

הוא הציג את הדברים כמו שהם (גם אם השאיר כמה קלפים אצלו) והציג שנסגור על נטו והוא יוסיף 30% מההטבה בנטו במידה ונקבל אותה (כמובן גם רטרואקטיבית).
קיבלתי Relocation benefits ואפילו אם זה מתקזז במידה מסויימת עם ההטבה (במידה והייתי מקבל אותה במלואה), אני מנסה להסתכל על התמונה במלואה.
כאמור, גם אם הרבה אנשים קיבלו את ההטבה של ה 30%, בפירוש המעסיק לא מחוייב להפריש לעובד את זה.

כמו שאמרת, אני הרי לא צריך לשכנע אף אחד, רק את עצמי ולהאמין שאני עושה בחירה נכונה.

יש תנאים בתחילת העסקה ובכל משא ומתן
שכר (לצורך העניין - ברוטו)
הטבות כמו (במקרה של הולנד) -
holiday allowance
Pension (מעסיק יכול לשלם את הכל כולל החלק של העובד)
ביטוח בריאות (120-160 יורו בחודש)
בונוסים
relocation policy (אם שמים את 30% ruling בצד) - כרטיסי טיסה לארץ, עזרה בשכר דירה, תשלום חד פעמי בעת מעבר, משלוח מכולה או חפצים, עזרה לבן\בת זוג.
30% ruling - במקרה של קבלת ההטבה

יכול להיות שיש עוד כמה וכמה דברים שאפשר להוסיף כמובן.

מהשיחה הראשונה לפני כמה חודשים (עוד לפני שידעתי על ה 30%) כשדיברנו על השכר ביקשתי X והוא אמר שהוא מוכן לשלם את זה, אבל הטבות כוללות בפנים.
עכשיו מתחיל משא ומתן - האם אני מקבל את זה? אילו מההטבות אני יכול לבקש? האם אני צריך לראות כאילו "הפסדתי" את ההטבה של ה 30%?
קיבלתי חלק מההטבות וחלק לא. השכר נטו נמוך בערך ב 15-20% ממה שהייתי יכול אילו הייתי מקבל את ה 30% במלואה.

אני בכוונה מפרט הכל (כמעט) כדי שאנשים שעוברים את תהליך דומה ייראו האם הם יכולים להיעזר בזה, וגם כדי לנקות מעצמי את החששות הנותרים.

על מה אני מוכן להתפשר? אני יודע בערך את הגבולות שלי.

יש מעסיק שיילך לקראתך בצורה יוצאת מן הכלל, יש מעסיק שלא, יש כאלו שבאמצע. יש עובד שיסכים על הכל ללא פשרות (ויש לי כמה חברים, שבכלל אמרו לי עזוב הרבה דברים, תיקח ותראה אח"כ - אני חושב שהלכתי באמצע בסופו של דבר), יש כזה שיילחם את הפירור האחרון תוך סיכון לא לקבל את המשרה. יש עובד שמחפש עבודה כשהוא עובד, יש כזה שלא.

יש הרבה תנאים, ואני בטוח לא מחדש כאן שום דבר להרבה אנשים.
אלו הדילמות שאנחנו ניצבים איתם לפחות פעם-פעמיים בשנה אם לא יותר.

אני לא עובד כבר שנה+, מבחירה (טיול, הודו, נפאל, אירופה, חיפוש דרכים אחרות, ועוד ועוד), ולכן אני יודע שנוספו לי עוד פרמטרים למשא ומתן.
לגבי הלהיטות - מודה שזה היה קיים, אבל אם אשים לרגע בצד את ההטבה של ה 30% שלא הבנתי אותה במלואה עד לאחרונה, די הצלחתי במשא ומתן לקבל את הדברים שרציתי. רק ההטבה שינתה מבחינתי קצת את המאזניים וניסיתי להשיג ממנה את המירב. קיבלתי 30% ממנה בסוף.

כאמור, כתיבת הפוסט הזו גם עוזרת לי להפיג חששות ולראות את המציאות כמו שהיא.

יכולתי לקבל יותר. אני יודע את זה. זאת גם שאלה של "הפסד" מול "לא להרוויח". אני לא הפסדתי. אני פשוט "לא הרווחתי" חלק מסויים. יש הבדל מהותי בעיני.

ותודה על ההזדמנות לכתוב את כל זה כאן מעל דפי הפורום.

נתראה בהולנד :)

שבת שלום,
ואם למישהו יש שאלות, תהיות, תמיד אשמח לעזור, כמו שעזרתם לי כאן. (אל תדאגו עוד אצטרך עזרה
)

אספרסו2

New member
המחוקק ההולנדי

זיהה בעיה כרונית בחוסר של כח אדם מקצועי אקדמאי ברמה גבוהה בהולנד והטבות המס נועדו לקהל היעד הספציפי הזה ולא למעסיקים,
שבמילא קוצרים את הפרי הבשל שנופל לידיהם בגלל התמריצים שהובטחו לו.
ההולנדים ממולחים ומוכרים מיומנים וככאלה מצליחים,בטווח הקצר,לנתב את העכבר לנתח הגבינה.

בטווח הארוך,לשקר אין רגליים והרבה מגלים שאין תוכן בקנקן ואין עם מי לעבוד ועם מי לדבר בגובה העיניים מבחינה מקצועית
ולא נשארים בהולנד.

אם לא הייתי צודק כבר היתה הבעיה נפתרת מזמן ולא היתה בעיה בחוסר ממון אנושי איכותי.

למעלה