חדש כאן - מגמגם

NickName001

New member
חדש כאן - מגמגם

שלום לכולם, גם אני כמו רבים אחרים מגמגם אך אני לא לוקח את הגמגום כבעיה אלה כאתגר יום יומי שאני צריך להתמודד איתו. מה שאני רוצה לספר לכם הוא שאני מגמגם בסיטואציות שונות לדוגמא עם חברים נדיר מאוד שאני יגמגם וכשאני קורא טקסט אני כמעט ולא מגמגם אך כאשר זה מגיע לדיבור עם אנשים בעלי סמכות הגמגום מתחיל והוא די קשה תלוי באיזה מצבים ומה הלחץ הנתון. אני ממש ישמח אם תגיבו ותביאו עצות או סתם תגידו משהו כי כפי שאנו יודעים ידע הוא כוח.

shuky63

New member
שלום.ברוך הבא לפורום

תראה,לדעתי אתה צריך ללמוד מה קורה אתך במצבים שבהם אתה מדבר שוטף כי אז אתה מדבר נכון. הסיבה לגמגום שהכי נראית לי מכל מה ששמעתי עד היום היא שאתה מתמקד באיך להוציא את המילים במקום במסר שאתה רוצה להעביר. זה השוני המהותי בין אדם מגמגם ולא מגמגם.לא צריךלהתמקד באיך להוציא את המילים כי המוח עושה את זה בשבילנו אוטומטית. התמקדות בזה רק מפריעה לו ומגבירה את הגמגום.גם אם יש בעיה מוחית בסיסית שגורמת לגמגום אז הגמגום שהיא גורמת לו הוא מזערי.ההתנהגות שלנו מגבירה אותו. זה לא פשוט להסביר איך להתמקד במסר.הרבה יותר פשוט להסביר שיטות טכניות להפיק את המילים אבל זה לדעתי כמו להסביר לאדם שאין לו רגלים איך ללכת על הידיים ולאדם מגמגם "יש רגלים"כלומר הוא מסוגל לדבר שוטף במצבים מסוימים. בשבילי למשל להתמקד במסר ולא בהפקת הדבור זה להתמקד בנקודה דמיונית במוח ששם המסר נמצא.הרבה פעמים זה עוזר לי לזרום.

NickName001

New member
מה עם מדיטציה

קראתי שמדיטציה עוזרת לאנשים מגמגים, האם זה נכון ?

shuky63

New member
אני חושב שזה יכול לעזור

כי מדיטציה עוזרת ללמוד להתרכז בתהליכים פנימיים ולהיות מודע להם וזה יכול לסיע בהתמקדות במסר ולא בהפקת הדבור

למעלה