חדש (כאן) ומבולבל ....

zismad

New member
חדש (כאן) ומבולבל ....

לחברי הפורום שלום רב, שמי צביקה, אני חדש כאן ולפי מה שקראתי בפורום, זה נשמע המקום בשבילי :) תמיד אהבתי גאדג'טס אבל אף פעם לא שיתפתי אף אחד (אז תרגישו מיוחדים). ועכשיו לשאלה שלי שהיא בעצם סיפור : עוד חודשים אני מתחיל ללמוד באוניברסיטה (הנדסת חשמל) ואני ממש מבולבל אני לא יודע מה להחליט מחשב נייד או כף יד. אני נוטה לכף יד אבל שוב יש בעיה POCKET או פאלם ? מה ההבדלים בינהם ? ושאלת השאלות, על מה ללכת ? אני רוצה שהוא יהיה שיא התחכום עם כמה שיותר קישוריות למחשב ולפלאפון NOKIA 6230. עניין התקציב הוא לא הכי רלוינטי כי אני מתכוון לקנות בחו"ל ( או אם למישהו יש מחיר אטרקטיבי פה בפורום ). אני אשמח אם מישהו ינחה אותי בצעדי הראשונים בעולם כף היד. [email protected] 052-8967826 או פה בפורום. בתודה, צביקה

mikeoreli

New member
תשובה

בסוף החודש אמור לצאת המלך. הhx4700 של HP. המכשיר אמור לעלות כ650$ בארה"ב וכ3800 ש"ח בארץ. אין לי כרגע כוח לשלוח אותך לדטה שיט של המוצר, אולי למישהו אחר יש והוא יפנה אותך. בכל מקרה יש הבדל מאוד גדול בין סייען למחשב נייד. יש הרבה דברים שעם מחשב נייד לא תוכל לבצע עם סייען ולהיפך. השאלה היא מה הצרכים שלך מהמכשיר (אם אתה משוגע כמוני, אתה בטח רוצה את ההכי משוכלל אפילו אם הוא מעבר לצרכים שלך, כמו הנייד שהיום קניתי ככה פתאום, הפתעתי אפילו את עצמי)? מה התקציב המקסימלי? האם אתה רוצה GPRS או GPS מובנה? בכל מקרה, אתה בטח רוצה מכשיר עם BT. האם אתה רוצה USB HOST? האם אתה רוצה לכתוב הרבה? (בשנה א' באלקטרוניקה תשתמש במחשב רק לשם תכנות, מתמטיקה זה כאב ראש לכתוב על לפטופ). לגבי ההשוואה בין פוקט לפאלם - מי שעונה לצביקה בנושא זה הוא ביצה סרוחה. הסיבה היא שהנושא נדון ונטחן משהו כמו... בעצם כבר איבדנו את הספירה...בעצם יותר מדי! בגלל שאתה רוצה את ההכי משוכלל ושיא התחכום, אז הפוקט פיסי יותר מתאים לך. פאלם זה לאנשים יותר צנועים עם דרישות מדוייקות לצרכיהם (ניסיתי לשכנע את דודה שלי להתקדם הלאה מהM130 שלה למכשיר אחר, פאלם מתקדם או אפילו פוקט פיסי, אבל היא בשלה. מרוצה ממנו ולא רוצה לוותר עליו. למעשה כך הם רוב אנשי פאלם). אז תחזור עם תשובות ונוכל להפנות אותך למכשיר הכי מתאים.

zismad

New member
אז ככה...

תודה על התגובה. רוב הדברים שאתה אומר פה אני ממש מסכים איתם והם מסבכים לי את ההחלטה. אני כן משוגע כמוך (לפחות ככה אני חושב) התקציב הוא לא בלתי מוגבל שלא תבין לא נכון בוא נגיד 3.400 זה בהחלט מספיק לדעתי. בכל אופן חשוב לי שתהיה קישוריות - USB,BT IRED, כרשא ה IRED אופציונלי כל השאר לא. וכמובן שיהיה סלוט להרחבה. חשבתי על משהו ספציפי בדמות HP 2215 מה חושבים ?

mikeoreli

New member
מכשיר חביב ומומלץ ביותר אך...

לדעתי עדיף לך הdell axim X30 במהירות 624 מה"ץ שעולה בארה"ב כ300$. למכשיר יש גם CIR (Consumer IrDA) וגם BT וגם WIFI (שיש בכל קמפוס המכבד את עצמו). רק השאלה היא למה אתה צריך את המכשיר? אם מדובר ללימודים, אז לדעתי אתה לא צריך אותו. אני גם סטודנט אבל חוץ מלמערכת שעות, אני בכלל לא משתמש בו ללימודים. כל השימושים שלי בו הם לעבודה לרשימת משימות, ישיבות וקבצי אקסל. כך שאם אתה רוצה כבר משהו שיהיה נייד ותוכל למצוא בו שימוש, קנה נייד וזהו, למרות שתוכל באותו מחיר לקנות 2 מחשבים רגילים חלשים עם מסך מאעפן.

shed

New member
--> הצעה פרקטית

אם מדובר בהשקעה לטובת לימודים הרי שלא מחשב נייד ובטח לא PDA הם התשובה. ההמלצה שלי היא לקנות מחשב חזק ולהשקיע בעיקר במעבד וזיכרון. תאמין לי,הרבה יותר כיף לשרוף לילות מול matlab, modelsim ושאר ירקות כשזה בבית ולא במעבדה בקומה ארבע. הסר דאגה מליבך: חדוות הלילות במעבדה לא תפסח עליך. יש סיבה לזה שכל פיצריה יודעת איך מגיעים למעבדת מיקרו.

למעלה