חדש כאן בפורום

eliorby

New member
חדש כאן בפורום

שלום לכולם :) לאחרונה התחלתי להתקרב יותר ויותר ליהדות (אפילו הייתי ב"סמינר ערכים" בשבועות והיה מעולה). הבעיה היא שזה מכניס אותי לקונפליקטים שאני לא בטוח אם הם בכלל פתירים. הייתי רוצה להכיר מישהו מהפורום, הומו דתי, שגר בנתניה, לשיחות נפש על הטיילת. מישהו כמוני, שעובר / עבר את אותו הדבר. תודה, אליאור

מרי לנ3ח

New member
אני מכיר אחד כזה

והוא כה שווה!!!

ברוך הבא - אחינו אתה...

השלום והברכה, נקווה שתמצא שיחות נפש לא רק בטיילת של נתניה, אלא גם בפורום עם החברים הטובים שיש כאן. דרך צלחה.

eliorby

New member
תודה רבה על האיחול

טוב לראות שמישהו התייחס ברצינות למה שכתבתי :)

Nחמן

New member
ברוך הבא, אליאור

כפי שהגדיר זאת המצפה לגאולה, אחינו אתה. אתה מוזמן להיות איתנו כאן ולהשתתף בדיונים. לגבי השאלה שלך - השאלה ידועה וגם התשובה. דווקא קרוב מאוד אליך גר יהודי יקר בשם הרב רון. תוכל לפנות אליו באתר הבא: http://www.hod.org.il/ ואני בטוח, שגם אם תמצא תשובות לכל שאלותיך, לפחות תשמח לדעת, שיש עוד אנשים במצבך.

eliorby

New member
בהחלט יהודי יקר

דיברתי עם רון ודרור. אנשים נפלאים :)

אני חייב לשאול אותך

הלכת לבד לסמינר ערכים? אני מאוד רוצה ללכת, אין אף אחד שיבוא איתי לשם. הבנתי שהרבה מגיעים לשם לבד עם עצמם אבל נראה לי מביך מאוד..

eliorby

New member
כן, הלכתי לערכים לבד...

אל תדאג, זה לא מביך בכלל. יש שם אווירה טובה, אני מאוד נהניתי... ואתה תתחבר לאנשים שאיתך בחדר ובכלל לאלו שבקורס.

eliorby

New member
אין בעיה

הסמינר שאני הייתי בו היה בבית קיי בנהריה, 27-30.5 בגדול הסמינר הזה היה מיועד ל"חילונים משכילים". מעין סמינר אקדמאי שכזה... יש להם המון סוגי סמינרים, אז אם אתה הולך- שים לב שאתה בוחר משהו שמתאים לך, למי שאתה ולמצב הדתי והאמוני בו אתה נמצא. הסמינר בעצם "חושף" אותך ליהדות בהדרגתיות. יש שם הרצאות על נושאים חשובים ובעייתיים. אמונה, תורה שבכתב, תורה שבע"פ וכו... ההרצאות היו מאוד מעניינות. חוץ מזה שלא ידעתי איך להתייחס להרצאות על זוגיות ומשפחה. מן הסתם אותנו לא כללו בדיון. אפילו הלכתי לרב אחרי ההרצאה ושאלתי אותו "בתור הומו, איפה המקום שלי ביהדות?". הוא דיבר על "עצת נפש" ואמר לי שהם יכולים לעזור לי להשתנות וכו... להגיד את האמת: זה לא הרגיש לי נכון, מה שהוא אמר. אבל מילא. הסמינר שאני הייתי בו היה מאוד מיוחד, כי הוא היה בשבועות, זמן מתן תורה. אז הוא היה קצת שונה. בכל מקרה, זו מעין סביבה "בטוחה" בה אתה יכול להקשיב, ללמוד, לשאול שאלות, ולחוות את דרך החיים היהודית (התפללתי שחרית ושמעתי את מגילת רות, דבר שלא עשיתי שנים. שמרתי שבת- דבר שלא עשיתי מעולם). האנשים שם מאוד נחמדים. אם יש לך שאלות נוספות שלח לי הודעה פרטית. אפשר גם לדבר בטלפון, זה יקל על הכל.

הו, ברוך הבא..../images/Emo141.gif

יש בפורום כמה נתנייתים
חכה, הם עוד יגיעו לפה. בכל אופן, אתה מוזמן להתמקם ולהרגיש בנוח..
ויש לך שם יפה. :)

למעלה