אין בעיה
הסמינר שאני הייתי בו היה בבית קיי בנהריה, 27-30.5 בגדול הסמינר הזה היה מיועד ל"חילונים משכילים". מעין סמינר אקדמאי שכזה... יש להם המון סוגי סמינרים, אז אם אתה הולך- שים לב שאתה בוחר משהו שמתאים לך, למי שאתה ולמצב הדתי והאמוני בו אתה נמצא. הסמינר בעצם "חושף" אותך ליהדות בהדרגתיות. יש שם הרצאות על נושאים חשובים ובעייתיים. אמונה, תורה שבכתב, תורה שבע"פ וכו... ההרצאות היו מאוד מעניינות. חוץ מזה שלא ידעתי איך להתייחס להרצאות על זוגיות ומשפחה. מן הסתם אותנו לא כללו בדיון. אפילו הלכתי לרב אחרי ההרצאה ושאלתי אותו "בתור הומו, איפה המקום שלי ביהדות?". הוא דיבר על "עצת נפש" ואמר לי שהם יכולים לעזור לי להשתנות וכו... להגיד את האמת: זה לא הרגיש לי נכון, מה שהוא אמר. אבל מילא. הסמינר שאני הייתי בו היה מאוד מיוחד, כי הוא היה בשבועות, זמן מתן תורה. אז הוא היה קצת שונה. בכל מקרה, זו מעין סביבה "בטוחה" בה אתה יכול להקשיב, ללמוד, לשאול שאלות, ולחוות את דרך החיים היהודית (התפללתי שחרית ושמעתי את מגילת רות, דבר שלא עשיתי שנים. שמרתי שבת- דבר שלא עשיתי מעולם). האנשים שם מאוד נחמדים. אם יש לך שאלות נוספות שלח לי הודעה פרטית. אפשר גם לדבר בטלפון, זה יקל על הכל.