חדש-ישן, היכרות קצרה

חדש-ישן, היכרות קצרה

היי ,
שבת שלום !! אני חדש פה, באופן רשמי , אבל מכיר את הפורום והתנהלותו כמה שנים.

אני אגיד על עצמי כמה פרטים כלליים, בן 27 נשוי + 2, כמה שנים טובות שהסתפקתי אם אני אנוס, או סתם אחד שלא כל כך בא לו לקיים מצוות, ולא כל כך מאמין באלהים. לאחרונה ירדה האמונה שלי באופן דרסטי, אני לא בדיוק יודע להסביר למה, אבל כנראה שאתה שומע וקורא הרבה מידע, שמכיל הרבה ספקנות, "וכפירה" גם אם אתה לא משוכנע כעת זה מחלחל פנימה. להגיד שאני הכופר האולטימטיבי, ממש לא. אבל אני מסופק, ואני לא שומר שבת או מניח תפילין בגלל ספק...
ואתם יודעים, באמונה, " שיש ספק אז אין ספק "

לחיים שלי, אנחנו גרים בעיר חרדית, אבל באיזור די סבבה, אז יש לי יחסית חופש פעולה, אשתי יודעת שאני לא מקיים כמעט כלום, אבל היא לא חושבת שאני לא מאמין.

ויש לי את הדילמות ואת הקשיים שיש להרבה מכם, הנה עכשיו בירכתי עם הבת שלי בת 4 ברכת המזון, ואחר כך שאלתי אותה על אנטיוכוס הרשע, ואמרתי לעצמי למה לעזזאל אנטיוכוס כל כך רשע , בגלל שהוא הקים איצטדיון כדורגל בירושלים, או שהוא ניסה להניא אותם מלימוד התורה המעייף...

טוב, עכשיו לעזרה שלכם, אני מסיים את חודש איזה פרוייקט שעבדתי עליו, ומאחרי זה, אני מחפש עבודה, לא רוצה לחזור לאיזה כולל מאוס,
אני אשמח, אם תתנו לי רעיונות במה כדאי לעבוד, במה קל למצוא, אני טוב עם אנשים, אני מאוד מבין אנשים, ואני גם טוב בלהיות מנוהל על ידי אנשים, הרבה הציעו לי תחום של חינוך, לנסות להיות 'רבה' מחנך, לא כל כך בא לי על זה, ולו רק בגלל שאני זוכר את מחנכי הדגולים, אבל מצד שני, אני טוב בזה וזה כסף טוב, אז אני אשמח לשמוע את העצות שלכם

אהה וכמעט שכחתי כמובן שאין לי שום השכלה {חוץ מאנגלית בסיסית ואינטלגציה גבוהה} תודות לחינוך החרדי, אבל אני אלוף בשור שנגח את הפרה, וגם אני די טוב בחמש אבנים, אבל זה לא הולך לעזור לאף אחד שם בחוץ...

א.קודם כול ברוך הבא

ב.בעניין חנוכה לא מזמן העלתי פה שירשור מאמר של פרופ' יעקב מלכין על אך שחז"ל סלפו בצרה מכוערת את ההסטוריה
ג.בעניין העבודה כלנו פה באותה סירה (אם הזכרנו חנוכה איזה ויכוח מטופש בין בית הלל ושמאי על אופן הדלקת הנירות)
כמובן שפילפולי הגמרא המטופשים לא עוזרים לאף אחד פה מכוון שכך עציתי היא לך על משהוא בתוך הקהילה
כי בחוץ ואני לא מדבר על פועלי נקיון דורשים השכלה (לפחות בגרות) ביחוד במתמטיקה ואנגלית(ברמה הרבה יותר מבסיסית).

המלצות בקשר לחיפוש עבודה

א - אולי מיותר לומר, תתרחק מעבודה שקשורה בעשיה דתית. זה מתסכל וכובל.
ב - יש חברות כוח אדם שמתמחות בשילוב חרדים בעבודה, הם משלבים חרדים במקומות עבודה חילוניים. אני לא יודעת באיזה אזור אתה, יש לי כמה חברות שעוסקות בזה בעיקר באזור המרכז. אם תרצה פרטים באופן פרטי.
ג - ממליצה לך ללמוד תוך כדי, להשלים פערים ולהתקדם לתואר ראשון. יש כל כך הרבה תכניות מימון לחרדים ללמוד, מכינה ותואר ראשון. ובשוק העבודה, ככל שאתה מתקדם תואר ראשון הופך למשהו שצריך אותו גם אם אתה לא מעוניין בלימודים עצמם.
כמובן, אם יש לך משהו שאתר יודע שאתה רוצה להיות כשתהיה גדול, כדאי לך לנסות למצוא עבודה ולימודים בסביבה הקשורה לתחום הזה.

תודה קודם כל,

כמו שכתב המגיב מעלייך, 'איש האמת' לצערי יתכן, ועבודה בתוך הקהילה היא הפתרון המצוי, [גם אם לא הרצוי] ובחינוך אני טוב.

אני לא יודע כמה זה רלוונטי עבורי, להשתלב במקום חילוני, בגלל המעמד שלי במשפחה הרחבה, ובעיקר במשפחה הקטנה והמקסימה שלי. ויותר ברור בלי הרבה חירטוטים אני לא יודע אם אשתי תהיה מוכנה לזה.

ברוך הבא

המלצות לעבודה אין לי, לדעתי כדאי מאוד שתתחיל לחשוב בכיוון של השלמת השכלה.

בהצלחה.

למעלה