חדש ומתלבט-שאלה

revolution 200

New member
חדש ומתלבט-שאלה

האמת זאת שאלה דיי דפוקה, כי התשובה קצת ברורה (וכמה אנשים ענו לי עלייה), אך בכל זאת, רוצה לשמוע אם יש עוד דעות - האם אדם יכול להגדיר את עצמו כביסקסואל גם אם המשיכה שלו למין שלו היא מינית בלבד ולא רגשית? ואגב, מקווה להשתלב פה וכאלה=] ומקווה שהפורום יהפוך ליותר פתוח ופחות תוקף, כי הסתובבתי וקראתי כמה עמודים, וקצת הביא לי קריזה לקרוא אנשים שמתנפלים על מי ששואל שאלות סתם כי הם נפגעים מכל דבר ולא יכולים לקלוט דעות שונות...

Kutaly

New member
../images/Emo47.gif ברוך הבא

להגדיר את עצמך כביסקסואל גם אם המשיכה לבני מינך היא מינית בלבד, בטח שאתה יכול. אפילו מוזמן, אבל רק מוגן!

CameronLine

New member
הגדרה כשמה כן היא

מה שאתה מגדיר את עצמך, ועל כן אתה לא צריך לבקש מאף אחד רשות להגדיר את עצמך כביסקסואל :} ברוך הבא, נא להעביר את החמץ לארגז הגדול מימין שכתוב עליו "קמרון" :}

אוהדאדם

New member
למה אתה שואל?

זאת אומרת, נניח אתה פוגש אדם במסיבה, והוא אומר "שלום, אני אוהדאדם, ואני ביסקסואל", אותה אומר "שלום, אני מהפכה200 וגם אני ביסקסואל" - לא נראה לי שאם תגיד לי שאתה לא נמשך רגשית לגברים, נניח, אלא רק מינית, יהיה אכפת לי במיוחד - אני לא נמשך רגשית לכל הגברים והנשים שאני פוגש, ואני נמשך רגשית לפחות גברים ונשים משאני מוצא מושכים מינית. אז, אולי, השאלה הזו היא בעצם, מה זה אומר? האם זה שאתה נמשך מינית בלבד לגברים, נניח, אומרת שתמשך בעתיד רגשית לגברים מסוימים, או שזה אומר שלעולם לא תמשך אליהם רגשית? אני כמובן לא יודע מה התשובה עבורך - אני מאמין, אישית, שאפשר להפריד בין סקס ורגשות אבל שהם משפיעים אלו על אלו, ולפעמים, בלתי נפרדים.

frankie246

New member
יש פסיכולוגים שיגידו שאתה לא דו-מיני

והעובדה היא שאתה נמשך רק מינית ולא רגשית. אבל פה צריך לברר - האם אתה נמשך מינית בלבד (ולא רגשית) לשתי המינים, או שיש משיכה מינית ורגשית למגדר (=מין, זאת אומרת ז/נ) מסויים ורק מינית למגדר השני? כי אם אתה נמשך מינית ורגשית למגדר אחד ומינית בלבד למגדר השני יש פסיכולוגים שיגידו שאתה לא ביסקסואל ושצריך לברר איתך מאיפה מגיעה המשיכה המינית לאותו מגגדר שאתה נמשך אליו בצורה מינית בלבד. ברוכים הבא ושיהיה המון בהצלחה בעולם המרתק הזה!

PurpleFilth

New member
כמו שניסיתי להסביר בעדינות בעבר,

מין ומגדר זה ממש לא אותו דבר. google it.

frankie246

New member
איזה חמודה... קחי פרח! ../images/Emo140.gif

את לא רואה שאנחנו מדברים עם נער בן 16? הבחור חדש פה, למה ישר לחפור לו עם הגדרות מדעיות? את צודקת, מבחינה מדעית מין ומגדר זה לא אותו דבר. בכלל לא. אבל אנחנו מדברים עם פה עם מישהו מהעם, לא עם פרופסור לגניקולוגיה. בלשון העם נהוג לכנות בשם "מין" את מה שמכונה "מגדר" בשפה היותר אקדמאית/מדעית. אבל אין זה אומר שאנחנו צריכים להתחיל לחפור עם המילה המדעית הזאת. את יודעת כמה טעויות לשוניות אני רואה פה בפורומים? זה לא אומר שאני צריך להעיר לכל אחד. כי כמו שאמרתי, יש את הלשון המדעית ויש את הלשון המדוברת. שיהיה רק טוב לכולנו!

PurpleFilth

New member
לא נכון.

"בלשון העם נהוג לכנות בשם "מין" את מה שמכונה "מגדר" בשפה היותר אקדמאית/מדעית". זה פשוט לא נכון. מין ומגדר זה לא שמות שונים לאותו דבר, אלא שמות שונים לדברים שונים. כאמור, google it. אני לא מתכוונת לעשות את כל העבודה בשבילך. זה שהבחור בן 16 לא אומר שהוא לא יודע לקרוא.

Kutaly

New member
באותה הזדמנות, שיבדקו למה אני אוהב מיץ תפוזים

השאלה "מאיפה מגיעה המשיכה המינית" מאוד מעניינת מבחינה אקדמאית, אבל היא ממש לא משהו ש"צריך לברר". העובדה שיש פסיכולוגים שמתעלמים מההתפתחויות והשינויים שעבר המקצוע שלהם בעשרות שנים האחרונות, ומעדיפים לקדם את הדעות הלהטב-פוביות שלהם על חשבון קורבנות שחשבו שהם באים לטיפול, לא הופכת את אותם "פסיכולוגים" לצודקים. אנשים כאלה יש לגנות ולהוציא מהמערכת!

frankie246

New member
ובמידה ואני רוצה לדעת...

איך לרסן את המשיכה המינית שלי - אני קודם צריך לענות על השאלה "מאיפה מגיעה המשיכה המינית שלי", או לדעת קצת יותר בצורה מדעית על יצרים מיניים, והדברים האלה מצויים אצל פסיכולוגים, לא? ואם לא נלך אליהם, אז למי כן נלך?

Kutaly

New member
לא הבנת

אפשר לרסן את הצורך האובססיבי לעסוק במין, אבל את הנטיה המינית פשוט אי אפשר לשנות. מה שכן, פסיכולוג יכול מאוד לעזור לך להשלים עם עצמך ועם המשיכה המינית שלך.

frankie246

New member
אמממ

איך אדע אם אני באמת שלם עם הנטיה המינית שלי? כאילו, לפעמים אני אומר לעצמי "סבבה, אני ד-מיני, אז מה. העולם לא התמוטט", ולפעמים אני תופס את הראש ואומר "לא נכון! פאק, יש לי חבר! אין מצבבבבבב!" איך אני מרסן את הצורך האובססיבי לעסוק במין? יש בעל מקצוע שעוסק בדברים כאלה?

למעלה