חדש ומבולבל

Khepera

New member
חדש ומבולבל

התחלתי לתרגל מדיטציה מתוך כוונה לשפר את יכולת הריכוז שלי ואת השלווה הנפשית שלי. אני עושה את זה בשיטה שבה יושבים ופשוט מתרכזים בנשימות. אבל אני לא בטוח שאני "עושה את זה נכון" - למרות שהבנתי שאין דבר כזה "נכון". המחשבות שלי קופצות, ולפעמים אני מצליח להתרכז רק כשאני "משחק" עם הנשימה שלי - נשימות קצרות, ארוכות - אני כאילו מתמקד בלחשוב על הנשימה, ואז משחק איתה. יש למישהו אולי טיפים ורעיונות איך להיות יותר מרוכז? למעשה , אני אשמח להסבר על מה בדיוק אמורים לחשוב, (או לא לחשוב) :) תודה!!!

אוקיי...

דעתי, שהיא אחת מני רבות, היא שאולי עדיף להתחיל עם מישהו שמבין קצת במדיטצי, רק בשביל שינחה אותך לגבי התנוחה, הנשימות, וכו'. יש המון שיטות למדיטציה, אני אישית חושבת שאין אחת שעדיפה על רעותה אלא זה עניין אישי, אולי יש כאלה שמתאימות לך יותר וכאלה שפחות. אתה יכול לקרוא במאמרי הפורום על כמה סוגי מדיטציה שנאספו פה, ולראות אם יש אחת שמדברת אליך יותר. ובנוגע לקול המפטפט - אני יכולה לספר לך מנסיוני, שכמות האנרגיה שאתה משקיע בלהשקיט אותו לא קשורה למתי הוא באמת ישקוט. אני חושבת שזה בעיקר עניין של זמן ותירגול, אם אני נזכרת במלחמות שהיו לי איתו, ובזה שהוא הניח לי רק אחרי שאני הנחתי לו קודם
אני חושבת שבנוגע לשאלה האחרונה כבר יש לך א תהתשובה... היא אולי נראית לך לא כל כך פשוטה ליישום כרגע... אני מציעה לך פשוט לתרגל באמון ונינוחות, וכשעולה מחשבה - לתת לה להיות, להתבונן בה, ולאפשר לה לחלוף (כלומר לא להשתמש בה כמו התחלה של תהליך של ויכוח עם הכל המפטפט
).. בהצלחה!

למעלה