חדש בתחום

shift delete

New member
חדש בתחום

שלום לכולם, אני עומד בפני רכישת האופנוע הראשון שלי (500) כנראה קוואסקי GPZ, לא שנתון גבוהה. ניסיון הרכיבה שלי דל ולכן, אשמח לקבל טיפים והצעות מהמבינים שבניכם. אני בטוח שחדשים רבים נוספים העלו פה שאלות דומות בעבר, אז תנסו לחסוך את התשובות הציניות ולענות לעיניין. למה לשים דגש בבדיקה ? מחיר ביטוח חובה + צד ג' ? עלויות אחזקה (דלק + טיפולים), יש לי נסיון לבצע טיפולים לבד (מס' שנים טיפלתי בג'יפ ובטרקטורון במו ידי) האם נראה לכם שהכלי הזה אכן מתאים למתחילים, אני לא בור גמור, אבל בכל זאת. תודה מראש

JackR1

New member
ממש בקצרה

1) שלדה - עיקומים\גלגלים ב-X\חלודה וסדקים, מיסבי היגוי, יישור פרונט. 2) תסתכל באתר מועדון האופנועים. 3) תלוי בכמות ק"מ שנתית, בהנחה של 12-15,000 ק"מ - בערך 1 ל-17 דלק, סביבות 3000 ש"ח לשנה של חלקים + בלאי (שרשרת\גג"ש\צמיגים, שמן, פלגים, פילטר). חישוב גס מאוד, זה רק סדר גודל. 4) אני מהבודדים שאוהבים את הכלי הזה ככלי מתחילים. מנוע יכול טיפה יותר מדי, בשביל האופנוע ובשביל המתחיל. לא נורא, אם יש לך קצת שכל.

walrusss

New member
אצלי הוא היה כלי ראשון

ואני עליו כבר 3 שנים. לפי דעתי אולי הוא לא אידאלי למתחילים אבל בטח שאי אפשר להגיד שהוא גרוע בתור כלי ראשון, הוא טיפה פחות סלחן לטעויות של מתחילים זה הכל. מבחינת כח, הוא החזק בקטגוריה (ונסעתי גם על ER ו GS ואפילו סיבובון על CB) והוא לא יימאס עליך מהר כמו ה - GS למשל. מבחינת אחזקה, אני לא רואה מוסך חוץ מטיפולים שוטפים כל 6000 ק"מ וגלג"שים דיסקים וצמיגים כשצריך, אבל זה בלאי שצריך לקחת בחשבון. הכלי אמין ביותר אבל שים לב בבדיקה שאין בעיות עם הרדיאטור, כי אם יש משהו שאתה לא רוצה שיתקלקל זה רדיאטור וכמובן שילדה שנוטה להתעקם אצל מי שקרעו את הכלי. אז כמו שאמרתי, 3 שנים עם הכלי, ואין אף מילה רעה כמובן, כל האמור לעיל הוא דעתי בלבד. אם יש לך עוד שאלות ספציפיות אתה יכול לשלוח מסר

YelloVTR

New member
"הוא אצלי כלי ראשון...

ואני עליו 3 שנים".... כל הכבוד על ההתמדה! רוצה להכיר את אחותי? חחחחחחחחחח

M O R M

New member
GPZ לא מומלץ כאופנוע ראשון

יש לכך סיבות רבות. מקוה שלא קנית כבר ומציע שתבדוק שנית את עצמך. ממליץ לקרא במאמרי הפורום ובקישורים למעלה לרוכב המתחיל.

Agent5

New member
אז מה אתה ממליץ לו?

אני הייתי עם GPZ בתור אופנוע ראשון וזה התאים לי מאוד (ולפני ההחלטה לקחתי GS לנסיעות של כמה ימים). זה מאוד תלוי בבן-אדם, אני לא הייתי ממליץ לאדם שיש לו באופן כללי יד קלה מאוד על המצערת להתחיל עם שום 500 מהמובילים (GS,ER,GPZ,CB500). מצד שני, אם יש שיקול דעת וזהירות אז אני לא רואה שום בעיה עם GPZ. במבחנים בעולם הוא הוגדר כאופנוע "FUN" מבין ה500'ים של לפני כמה שנים טובות, מנוע חזק, יחסית אמין. http://www.motorcycle.com/mo/mckaw/00ex500.html -דוד

shift delete

New member
ראשית, תודה על התגובות

קראתי את המאמרים באתר, ועדיין אני מאוד מבולבל, נראה נעשה סיבוב על מס' כלים, ונחליט. תודה רבה לכולכם.

YAYA15

New member
בלי קשר ליכולות האופנוע

בד"כ, נופלים יותר עם האופנוע הראשון- לאופנוע הזה יש פרינג- נפילה עם פרינג ולו הקלה ביותר עלולה לשבור אותו ולגרום הפסד כספי אחזקת האופנוע הספציפי יקרה יותר משאר החברים בקטגוריה, בחורים בני 18+ שקונים את האופנוע בלי לוודא עלויות מחפפים בטיפולים שלו בגלל שאין להם כסף ופוגעים באופנוע. על כן רבים מהכלים שמסתובבים לא במצב מצוין. ועל כן, לדעתי, אם החלטת ללכת על GPZ תבדוק אותו טוב טוב ותשקול אפילו מגיני פרינג- לא יכול להזיק!!! והכי חשוב - סע בזהירות

למעלה