ברוך הבא ../images/Emo24.gif
היי (חבל שאני לא יודעת את שמך...), כולנו שמחים בפורום הזה לקבל תלמידים חדשים כי למענכם הוא נועד, אז מזל טוב וההחלטה להצטרף לעולם הקייטסרף היא ההחלטה הכי טובה בחייך (נשמע מוגזם אבל הטעם שהתחום נותן לחיים הוא משמעותי מכל הבחינות). לשאלותיך: 1. על מנת ללמוד את התחום עליך לעשות קורס בבית ספר (כמובן שלא ללמוד לבד- הספורט מסוכן מאוד לאלו שמנסים לבד) מסודר הכולל ביטוח, מדריכים מקצועיים וכמובן משפחה חמה. בתי הספר בישראל מספקים לך את הציוד בעת הקורס כך שאין צורך לקנות לפני הקורס אלא רק בסיומו במידה וקיבלת החלטה, ישנם בתי ספר אשר מקיימים קורסים של 5 שעות, 8 שעות או אף 10 שעות , אני ממליצה כמה שיותר שעות יותר טוב וכמובן תלוי בתקציב האישי. 2. חייבים לקנות ציוד - יכול להיות שישנם בתי ספר שמשכירים אבל זה לא מה שנהוג, גם לא מהבחינה הבטיחותית - למתחילים זה לא בטוח - לא להם ולא עבור המועדון המשכיר, מה גם שמהחיר לא יצדיק השכרה ועדיף כבר לקנות, כך שבוא נסכם את זה שבסוף הקורס אין ברירה אלא לקנות ציוד. 3. שאלת אם בארץ הגלישה נחשבת לאיכותית - למה בדיוק התכוונת, תרד יותר לעומק השאלה. 4. ניתן לגלוש כל ימות השנה - כמובן שתצטרך רכב

- החל מחודש יוני- אוגוסט - עונת הכינרת (במרכז אין רוחות ולכן כל הגולשים נהנים לגלוש בכינרת שברוכה כל יום כמעט ברוח שלא תמיד מאכזבת), בסתיו ובאביב - עונת הצפוניות - גולשים בים התיכון - החל מהצפון ועד הדרום, בחורף - דצמבר - מרץ - רוחות דרומיות מערביות - ניתן לגלוש (ים תיכון) - למנוסים בלבד!! ושאני לא אשכח - אילת כמובן ברוכה ברוחות רוב ימות השנה

5. לא מותר לגלוש בכל חוף בעונת הרחצה - כאשר נגמרת עונת הרחצה אין כל כך בעיה. 6. כדי להגיע לרמה בסיסית - הכוונה לגלוש אפילו אם אינך חוזר לאותה הנקודה (בשפה שלנו= חידוד) צריך לדעתי לפחות 20 שעות במים כמו שצריך - כמובן שאת הכלים הבסיסיים אתה יכול לקבל גם לאחר 10 שעות - כמובן שזה תלוי בעוד מרכיבים אישיים התלויים בך כגון: התמדה, יכולת אישית, מיומנות, כישרון וכו'. 7. אוקיי, לגבי המחיר - תראה, קורסים נעים באזור ה- 400 שקלים לשעתיים פחות או יותר. לגבי ציוד - בתור התחלה צריך מצנח (הכולל את הבר והחוטים), גלשן, טרפז (כל אלו הם חובה! כמובן שיש תוספות לבטיחות שבעיני גם חובה) אפשר להעריך מינימום של 3500 - 5500 שקלים (הכל משומש) - לגבי חדש - מינימום -6000 שקלים ומעלה. 8. להוצאות אין קשר לרמה האישית, להוצאות הנוספות יש קשר לזה שאתה תרצה להתחדש ולקבל ציוד יותר טוב ומתקדם, כמובן שיש גם בלאי עם הזמן ולכן עדיף למכור ולקנות. 9. לגבי סנובורד - יש קשר , אני חושבת שגם לוויקבורד יש קשר וכדומה אבל בסוף זה עדיין שונה ולא אותו דבר וזה מה שהופך את זה לספורט מיוחד שמחבר בין ענפים שונים. אוההה, מקווה שסיפקתי לך מידע בסיסי, שאר חברי הפורום ידאגו לעדכן אותך ולהזמין אותך לבית ספרם, מיטב המומחים ומנהלי בתי הספר מבלים בפורום ומספקים מידע מקצועי וענייני ל"גולשים", וזה הזמן להתחיל!! הרבה הצלחה ותעדכן אותי בהתקדמות, חגית עוז