חדש בתוכים

erezor

New member
חדש בתוכים

שלום אני עובר דירה בשבוע הבא, כך שעכשיו אני אוכל סוף סוף להביא שותף לחיים. אני רוצה לרכוש תוכי חכם (אני לא כ"כ אוהב את כל הזנים הקטנים הפחות אינטיליגנטים), שיכול לחיות לבד ללא בן/בת זוג. חשבתי בהתחלה על הג'אקו, אבל לפי מה שבדקתי הוא תוכי קשה אם אין נסיון בגידול תוכים. איזה תוכי כדאי, אם כך? אני רוצה תוכי חכם, שיכול ללמוד לדבר ושבתור מגדל מתחיל יהיה לנו טוב ביחד. אם אפשר להסתדר עם הג'אקו למרות מה שכתוב בחלק מהמאמרים שקראתי, אני אשמח לשמוע.
 

erezor

New member
נ.ב.

אני רואה שעדיין לא הגיבו, אז אני אוסיף: אני מעוניין בתוכי שגודל בהאכלת יד, כמה יכול לעלות תוכי כזה (בהתחשב בזן, כמובן)?
 

רן בראל

New member
הכל שאלה של

כמה זמן יש לך להשקיע! אם יש לך הרבה זמן אז אין בעיה לגדל ג'אקו, הבעיות מתעוררות שלא מספקים לתוכי מספיק תעסוקה וזה מדובר לגבי כל בתוכים לא רק ג'אקואים! אני תמיד ממליץ לאנשים לקנות לפחות זוג וככה צריך לדאוג פחות לתעסוקה של התוכים כי יש להם חברה. אפשרויות: 1. ג'אקו - האכלת ד עולה בין 3000-5000 ש"ח 2. אקלקטוס - לדעתי אחד התוכים הכי מדהימים שיש. אתה יכול לראות איך הם נראים בתמונות שהעליתי אתמול. מאוד חכמים, מרהיבים ביופים ונותנים פייט מצוין לג'אקו בקרב התוכי החכם. מחיר בין 3000-4000 ש"ח 3. אמזונה - מאוד חכם ושובב בעיקרון קצת יותר רועש מהקודמים. יש עשרות סוגים מחירים בין1000 להון תועפות לסוגים נדירים במיוחד. 4. סנגל - תוכי קטן יותר ויפה לטעמי חוו"ד יותר מעמיקה נשאיר למי שמגדל לתת לך. 5. קוואקר - נכון שהוא קטן בהרבה מכל הקודמים אבל לדעתי "הכי הרבה ציפור לשקל" שאפשר לקבל. ציפור מאוד חמודה ואנרגתית. חכמה מאוד ובעלת יכולת דיבור מצוינת (יש לי 2 שמדברים כל אחד בערך 7 מילים וזה בלי ללמד אותם, רק מה שהם קלטו לבד) מחירם נע בין 400-600 ש"ח מה שמאפשר לקנות זוג במחיר די זול. כמובן שכל המחירים למוחתמים. כמו כן חשוב לציין, אתה מבקש על ציפור להתחיל איתה, כל ציפור שתקנה קח בחשבון שתצטרך לשמור. לא קונים ציפור ומשדרגים אותה אח"כ למשהו "יותר טוב". לפני שקונים תוכי יש לקחת בחשבון מה אורך חייו ולבדוק אם אנחנו באמת יכולים להתחייב לטפל בו כמו שצריך לכל אורך חייו. בהצלחה!
 

erezor

New member
תודה!

זה מה שרציתי לשמוע (חוץ מהמחירים...) יש לי כלב כבר 3 שנים (אבל הוא שייך לאחי, אז אני לא לוקח אותו איתי) כך שיש לי קצת נסיון ותחושה של אחריות כלפי בעל-החיים (הכלב הוא פשוט קרוב משפחה כבר...) מהתוכים שציינת למעלה הקוואקר נראה לי הכי מתאים. מה לגבי קוקטייל? מה המחיר של קוקטייל מוחתם?
 

רן בראל

New member
קוקטיילים

אם אתהמוכן לוותר על יכולת דיבור (למרות ששמעתי שיש קוקטיילים מדברים, אבל ממש לא הייתי מצפה לזה), אז קוקטילים הם בחירה מצוינת! ציפור מלאת אופי ושמחת חיים. מחיר למוחתם בין 150-300 ש"ח ההבדלים במחיר בעיקר בגלל הבדלי צבע. חשוב לציין שאין הבדל באופי של הציפורים, כולם יהיו חיות מחמד נפלאות.
 

hoolon

New member
אני ממליץ לך לא לקנות גוזל

תיקח תוכי בוגר, יש המון תוכים מעולים שמסתובבים בבתים ולא מקבלים מה שמגיע להם, האכלת יד כמובן. הם עולים יותר זול, ככה גם תיתן להם בית חם, שמגיע להם. חבל שהרבה אנשים קונים גוזלים, וחלק מהם מוכרים אותם הלאה מתי שהם מיצו את העניין(שימו לב שאמרתי חלק אז אל תתחילו להתגונן לי כאן
). הכי טוב אז לקנות תוכי גאקו שלפחות במקור היה האכלת יד, והוא לא גוזל, תאמין לי הם טובים בדיוק כמו הגוזלים, אבל מה, צריך לדעת איך להתקרב אליהם, זאת אומרת לא לפחד, אחרת יכול להיות שאתה לא תצליח להיקשר אליו אם אתה חושש ממנו כי הוא בוגר.
 

רן בראל

New member
מי אמר גוזל../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo4.gif

 

hoolon

New member
מי אמר לא גוזל../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo4.gif

 
למעלה