חדש בשכונה

לאה_מ

New member
../images/Emo45.gif מסכימה מאד.

(ומודעת, אגב, לחלוטין לעובדה שמטען הציפיות על הבכור כבד בהרבה מאשר על אחיו הצעירים... מסתבר שהמודעות זה שלב חשוב אבל לא מספיק כדי להפחית את המטען הזה באופן משמעותי...). מה שאני עשיתי בסיטואציות דומות היה לשוחח עם הגדולים על חובות וזכויות שלהם (דברים שאני מצפה שהם יעשו, ומאידך, דברים שאני מאפשרת להם) לעומת אלה של האח הצעיר. יש הרבה ענייני עצמאות שהגדולים משיגים במשך הזמן, שמאד חשובים להם, וכשמאירים להם את זה האיזון בין חובות לזכויות נראה להם נכון.

לאה_מ

New member
מסכימה עם תמר, ועוד -

הבן שלי הרבה פעמים לא מגיב כשאני מדברת אליו, והוא בן 10 - מכיוון שאחי בדיוק כזה אני יודעת, שהרבה פעמים כשהוא שקוע במשהו הוא באמת לא שומע אותי. הפתרון שלי הוא לגשת אליו ולגעת בו כשאני רוצה לומר לו משהו בזמן שהוא שקוע במשהו אחר. אצלנו זה פתר לחלוטין את הבעיה, וכמובן גם את הכעסים שהיו לי כתוצאה מחוסר התגובה שלו.

נוקשות היא דרך לקבע בעייה

ולא לפתור אותה. אולי הוא צריך חיבוק גדול ודובי יותר עד שיישבע ממנו?

אבללי

New member
התחושה הראשונה שלי היתה מאוד

קיצונית ורציתי במידית להעביר אותו גן ולא רק מהויתור הקל של הגננת שלו עליו, אם ככה היא פותרת בעיות אז אני לא כל כך בטוח שאני מעוניין שהוא ישאר בגן הזה, אני כן אבדוק גנים שונים לשנה הבאה אבל כרגע אני חושב שהכי בריא לבן שלי זה לצערי להשאר באותה מסגרת

בדק בית

אני הייתי עושה בדק בית ובודקת כמה פעמים ביום אתה אומר לו לא עכשיו ועוד מעט...

Shellylove

New member
רק הערה קטנה

העובדה שגם אתכם וגם עם הגננת הוא אומר ש"הוא עסוק" ו"לא עכשיו", בהחלט יכולה לשקף את העובדה שהוא נתקל עכשיו בביטויים הללו מצידכם (כי אתם "עסוקים" עם אחותו ומצפים ממנו להמתין).

אבללי

New member
עדכונים

אז אחרי קריאה רצינית של המאמר ומה שנכתב כאן החלטנו לאמץ את השיטה של הידל הגדול (לא הבכור עדיין) מה שאומר שלתת לו תפקידים של אחריות כמו שהוא אחראי לקחת את הבגדים המלכולכים שלו ולשים בסל כביסה . תוך הסבר שכמה הוא מבין ואיזה יופי שהוא יכול לעזור לנו והקטנה לא. דיברנו גם הגננת השניה שלו , ומשום מה זה נראה פחות רציני מאיך שהגננת הראשית מתארת את העניין, בכל אופן הסברנו לה איך אמורים להתנהג עימו במצברים כאלו, לא לצחוק כמו שהן עושות , אלא לגשת אליו ולהסביר לו מדוע מפסיקים עכשיו לשחק וצריכם לעשות משהו אחר. לקחנו את כל העניין צעד אחד קדימה גם והחלטנו בשביל השקט הנפשי שלנו ובעיקר של אישתי לקחת אותו לאבחון. לילד הבטחנו שאם כל השבוע הוא יתנהג יפה בגן נקנה לו את הרכבת שהוא רוצה, זה מעשה שאפ פעם עד היום לא עשינוו ואפילו התנגדו לפעולה שכזו , אבל אולי גם זה יעזור מי יודע בכל אופן תודה לכולם אני ימשיך לעדכן

למעלה