חדש בפורום

1954טל

New member
ברוך הבא גמזו, נראה שהגעת כשכולם נרדמו../images/Emo29.gif|

עוד אמרות יפות

היכן מצוי אלוקים? - במקום שנותנים לו להיכנס. כלל זה יהא נקוט בידך: מי שאינו רואה את המקום בכל מקום, אינו רואהו בשום מקום. (רבי מנחם מנדל מקוצק)

שנתיים של 180 מעלות

חיי השתנו לטובה ולרעה <הכל מאיתו יתברך> פתאום אני שר הפנים שר החוץ שר האוצר <גירעון מטורף
> שר החינוך <טוב.. לא ממש.. קשה
) לפעמים מצליחה להרכיב קואליציה אבל זה רק לזמן קצר כי חדשות לבקרים הממשלה נופלת...
... ועכשיו אני בתקופת בחירות <לצערי לאחרונה לא ממש מוצלחות
> אולי אני צריכה לשנות את המצע

touti

New member
שבלולית אולי את צריכה להחליף מס קידומת:)

חחחחח בדיחה של חברות שלי לחברים שלי היו ניידים של אורנג'..אז חברה אמרה לי אולי תנסה את סלקום חחחחח בדיבור זה נשמע יותר טוב מבכתיבה:)

כן... גם ח-ן הבנק שלי חושב שזה פלא ../images/Emo130.gif

איזה חור הוא פתאום מקבל לאחר הורדת החיוב החודשי

אמרות בשבילינו

כאשר יש לאדם על מה לצעוק, ורוצה לצעוק, אך איננו יכול לצעוק - זוהי הצעקה הגדולה ביותר. גאווה - מום היא. בעל גאווה - אף שמשפילים אותו מן השמים עד דכא - נשאר בגאוותו. לב שבור - שלם, סולם עקום - ישר. (רבי מנחם מנדל מקוצק )

תודה לכל הפעילים בפורום על קבלת הפנים החמה

למי שתוהה על משמעות השם גמזו. הנה ההסבר: נחום איש גמזו הוא תנא מהדור השני של התנאים; השערות שונות קושרות אותו לתנא נחום המדי. חלק מהחוקרים רואים בכינוי "גמזו" כמעיד על מוצאו ממקום המכונה גמזו (או גימזו). עם זאת, בחז"ל נמצא קישור אפשרי בין שמו למנהגו לומר על כל דבר "גם זו לטוב". קישור מדרשי זה בשמו, קישר את דמותו מיידית לתפיסה ההגותית שכל דבר המתרחש מאת ה', התרחש לטובה.

touti

New member
../images/Emo6.gifתודה על ההסבר גמזו

גדלנו על סיפורי נחום איש גמזו:)

touti

New member
עוד אימרה../images/Emo13.gif

קל לחיות עם אדם שונה ממך מאשר לחיות עם אדם שרוצה לשנות אותך. ברוך הבא

אמרה חכמה משקפת את מה שעברתי בשנים האחרונות

משקפת את מה שעברתי בשנים האחרונות כמה אנרגיה בוזבזה על הניסיון לשנות אותי ולא לקבל אותי איך שאני אם רק הייתה מבינה , כמה כאב וסבל הייתה יכולה לחסוך לשנינו אולם, על חלב שנשפך לא בוכים מסתכל קדימה על העתיד ,ומנסה לחויות את ההווה הכי טוב שאפשר

למעלה