חדש בפורום

linuxius

New member
חדש בפורום

קצת רקע אלי כי הייתי רוצה להתייעץ בן 22 בקרוב , בקבע ביחידה מיוחדת .לפני כשלוש שנים איבדתי את אמא שלי , לאחר זמן מסויים שידרתי לכולם שהתגברתי על הכול , כביכול אני מנהל את החיים המאושרים , שמח , מצחיק , אהוב ומוצלח בעבודה ובחברה , אין לי כמעט בעיה עם בחורות . אבל בפועל היום אחרי 3 שנים הכול חוזר אלי , אני מרגיש מועקה ועצב , אני לא מצליח לנהל מערכת יחסים תקינה עם בחורה , אני מרגיש הרבה פעמים שכל דבר טוב הוא יחסי ואני סוחב איתי את העצב בכל סיטואציה . מישהו גם חווה את התחושה הזאת? אני מרגיש בזמן האחרון שקשה לי ואני רוצה פשוט לברוח לחו"ל או משהו לשנה לנוח קצת , לאנשים רבים יש ציפיות ממני אבל הם לא יודעים שבפנים אני מרגיש מועקה . סתם רציתי לפרוק את זה כי כמה שאני מיודד ויש סביבי הרבה אנשים אני לא מסוגל לפרוק את הכאב בפני אף אחד / אף אחת , רק בקבר של אמא שלי אני מצליח לבכות ולדבר אליה

דליה ח

New member
עיבוד האבל

חייל יקר, נראה שלא עיבדת את האבל מספיק, אין לי עצות,קטונתי, אבל יש לי בבית בן בערך בגילך ובאותו מצב. אף שאצלנו עברה רק שנה מאז נלקחה מאתנו בתי,אחותו,הזמן לא משחק תפקיד. הוא כמוך לא מדבר אלא אם "חולבים" אותו. מתנהג כאילו "כרגיל" ,מה שלעולם לא יכול לקרות,ולעיתים רחוקות הוא עולה להר המנוחות להתפרקות. מה שחסר לשניכם הוא הפתיחות שמאוד עוזרת לפרק רגשות,ולא לצבור אותם. עזרה מקצועית מאוד יכולה לעזור. לנו ההורים היא מאוד עוזרת. אם יש מסגרת בה תוכל לקבל התייחסות מקצועית {אף פעם לא מאוחר מידי},תרגיש אחרת. הפורום הזה נותן במה לשיתוף אבל זה לא יכול לבוא במקום העזרה המקצועית. נכון שלפעמים מעצבן שלאנשים יש ציפיות שלא מתאימות למצב הנתון שלנו,התפקיד שלנו הוא להגיד ,ובלי בושה, תרדו מאיתנו,תנו לנו את הזמן שלנו,אנחנו מחליטים מה ומתי מתאים לנו לעשות ואם זה לא נראה למישהוא,זו הבעיה שלו. אבל לא לשכוח שרוב האנשים באים עם כוונות טובות,מה שעושה את העניין מסובך יותר, אנחנו לא רוצים לפגוע באף אחד,רק שיבינו אותנו. אני יודעת שלא עזרתי, אבל הרגשתי חובה להגיב.

Curious

New member
אני מאוד מבינה ואף מזדהה...

גם אצלי חלפו להן כבר שלוש שנים מאז אבדן אדם אהוב..., אך לעיתים אני מוצאת את עצמי באותו המקום, לא משנה עד כמה אני גאה בעצמי ומרגישה חזקה ומשוכנעת שהתקדמתי.. ישנם רגעים של עצב וכאב שחוזר...ובדידות...ושיברון ותחושה שבפנים הכל מנופץ...ובחוץ אף אחד לא מבין ולא יבין...וכשלון... אך לצערי, או לשמחתי, החיים רצים בקצב מסחרר, ולא ניתן לעצור לאורך זמן רב מדי, ויש להתקדם ולעבוד על הדברים תוך כדי תנועה...גם אם לעיתים צועדים לכאורה צעד אחד אחורה. אני מאמינה בצעד אחד אחורה למען שניים קדימה...הצעד הזה אחורה או העצירה לזמן מה מאוד חשובים להתקדמות, כל עוד אינם עיכוב רב מדי ודעיכה... אני חושבת שאתה צריך לעבוד על לפרוק את הכאב...זה מאוד משחרר ומקדם את תהליך ה"עיבוד", הפירוק לחתיכות של הכאב, העצב, שכול וכאב האבדן... גם אם לעיתים אנו חוזרים לכאורה לאותה הנקודה, אין זה אומר שלא התקדמנו, וצריך להמשיך ולהמשיך בכל הכוח להתקדם...תוך מודעות עצמית ורגשי אהבה והערכה לאהובינו...וזכרונות נעימים מהם. אני מאחלת לך כוחות להמשיך להתמודד, ליל מנוחה ושלווה

למעלה