חדש בפורום!

ktzitza

New member
חדש בפורום!

שלום לכולם.הייתי מאושר שסוף סוף מצאתי אנשים לחלוק איתם את דעותי ומחשבותי על SONG OF ICE AND FIRE. קראתי את משחקי הכס ואחריו את שני הכרכים של עימות המלכים. לאחרונה החלטתי שטמונה הנאה רבה יותר בקריאת הספרים באנגלית ועל כן רכשתי את כולם. מ A GMAE OF THRONS עד FEAST FOR CROWS. וכעת אני באמצע הספר הראשון אבל הפעם באנגלית. לצערי הרב כנראה שאין לי ממש עם מי לדבר פה על הספרים כי כנראה שכל חברי הפורום קראו כבר את כולם. אני לא מרשה לעצמי לפתוח אף הודעה מהפחד שאיזה ספוילר יזנק לי לפרצוף..... בכל אופן.... אני מאושר לגלות שיש עוד אנשים שחולקים את ההנאה הזאת.

כריכרכה

New member
אני דווקא מעדיף את העברית

ככלל, אני חושב שקריאת ספרים בשפת האם היא בהכרח המהנה ביותר, משום שרמת ההבנה שלך את השפה הזרה לעולם לא תעבור את זו של המתרגם.

ktzitza

New member
אין ספק שהתרגום יפיפה

מאחר וקראתי את שני הספרים הראשונים בעברית וכעת אני קורא אותם באנגלית אני יכול להגיד שעבודת התרגום יפיפיה ועשירה. ולי היא אפילו חידשה דבר או שניים מבחינת השפה העברית, אבל תמיד הייתה לי אובססיה כזאת לקרוא יצירה ספרותית בשפה בה היא נכתבה. זה תמיד נראה לי נכון יותר. אבל אני מוכרח להודות שמשום מה הדרמה והעומק שלה ושל התיאורים עברו לי יותר בתרגום העברי. מאיזשהי סיבה הספר באנגלית מרגיש לי דל מדי. אבל סביר להניח שזה בגלל שכשקראתי את הספר בפעם הראשונה קראתי אותו בעברית....

מעניין

אצלי זה בדיוק להפך-לאחר שקראתי את הכל בעברית וקראתי את המשתה באנגלית, חזרתי להסתכל על משהו בעברית וזה נראה נורא דל יחסית לאנגלית. חוץ מזה, אני תמיד מעדיף מקור; אין לי בעיה לקרוא תרגום, אבל המקור תמיד טוב יותר.

ktzitza

New member
אולי אני סוג של בור

אבל משום מה השפה האנגלית יותר פשוטה, לפעמים נראה כאילו יש בה פחות מילים. היו לי יותר פעמים בעברית שעצרתי ותהיתי לגבי מילה מסוימת ופירושה מאשר באנגלית, מה שהפך את חווית הקריאה ליותר מעניינת כמובן. אבל אני יותר נהנה לקרוא את זה באנגלית. משהו בידיעה שאני קורא את זה בדיוק כמו שזה נכתב הרבה יותר מספק.

Almost me

New member
בור אתה לא

אני קריאה ראשונה קראתי באנגלית, ואז בפעם השניה שקראתי רציתי לסיים מהר (כי חיכה לי הספר הבא על המדף) והשאלתי חלק מהסדרה בעברית היה לי מאוד קשה המעבר בין השפות קודם כל מכיוון שהיו מילים שלא הסזתדרו לי ושנית , אולי באנגלית יותר קל לנו להסתכל על מילים גבוהות בלי להרים גבה ובעברית זה קצת יותר קשה לנו לקרוא שפה גבוהה, מה שבטוח אחרי שקראתי כמה פרקים בעברית - חזרתי לשפת המקור (ולי הרבה יותר קל ומהר בד"כ לקרוא בעברית)

ברוך הבא

הכרז על נאמנות לבית מסויים (כלומר תצביע לסקר של הפורום) והצטרף למועדון.

ktzitza

New member
לא ממש הבנתי

איפה הקישור לסקר ומה יש שם? אני פשוט בוחר אחד מהבתים? לאניסטר סטארק טאלי וכולי....?

זה הייה חצי בדיחה

יש בכניסה לפורום מדור סקרים-הסקר האחרון הוא לאיזה בית היית רוצה להשתייך (או משהו כזה) תהנה.

למעלה