חדש בפורום

Oasis1

New member
חדש בפורום

אני חייל שמשרת במרכז בבסיס פתוח. הרבה זמן אני מתלבט אם לעבור דירה או לא. לאחרונה גמלה בליבי ההחלטה לשכור דירה עם שותפים. כרגע אני בשלב החיפוש, ואני מקווה למצוא דירה מתאימה תוך מס' שבועות קצר ככל האפשר. בחיפושי, עלו בפניי כמה דילמות: 1. האם שותפים שיותר גדולים ממני בכמה שנים (נגיד סביב 24) יהיו מעוניינים לשכור דירה עם בחור בגילי? (לא שיש בי משהו רע :) אבל בכל זאת אני יותר קט)? 2. אני עובד בדר"כ עד שעות מאוד מאוחרות, יוצא ממש מוקדם בבוקר, באמצע היום אני בכלל לא בבית, ואני אישן בדירה כולה 4 לילות בשבוע. באמת שאין לי דרישות מוגזמות. השאלה היא מה שותפים מעדיפים: שותף אקטיבי, שנמצא הרבה זמן בבית, מטפח/משקיע/מדבר/עושה מסיבות וכו' (מה שנקרא שותף 'אקטיבי') או שותף 'רפאים' כזה שבקושי רואים? וסתם שתדעו שאני הרבה זמן מתלבט אם לשכור ובמסגרת זה אני קורא פה הרבה וסופג את רוח ה'לגור לבד', והפורום ממש מצוין.

תשובות

קודם כל הפרט הכי חשוב,האם אתה יכול לשאת בהוצאה הכלכלית , לשכור דירה זה לא זול בכלל מה גם תישן בסה"כ 4 לילות בשבוע בדירה, האם זה שווה לך את זה?. לגבי השאלות שלך: *בד"כ מעדיפים לשכור עם אנשים בני גילם כי אז גדלה האופציה להתחבר אליהם ולחיות על מי מנוחות (לא מחייב בכלל )אם כי אני קטנה מהשותף שלי ביותר מ-10 שנים ואנחנו מסתדרים (זה נדיר) תלוי על מי אתה נופל. *שוב התשובה פה היא תלוי...יש אנשים שיותר קנאים לפרטיות שלהם וגרים עם שותף מכורח הנסיבות או שפשוט לא ממש מתחברים לשותפים שלהם אלו יעדיפו לראות אותך כמה שפחות , מי שגר עם שותף שהוא מתחבר איתו יעדיף לראות אותו בבית-שוב הכוונה במינון מסויים ... בהצלחה

Oasis1

New member
שווה לי את זה

ה"אלטרנטיבות" שהצבא מספק, או אמור לספק למגורים בבסיס פתוח הן בדיחה רעה במקרה הטוב וביזיון במקרה הרע. אין לי מנוס אלא לשכור דירה אם אני רוצה לחיות כמו בנאדם. אני מקבל כסף מטעמי מרחק ופלוס המשכורת הצבאית יש לי קצת יותר מ1,000, כאשר במקרה הרע אני מקבל מההורים מה שאני צריך. אני חושב שזה אמור להספיק (תקנו אותי אם אני טועה).

Jazz Singer

New member
להספיק???

אני בספק אלא אם כן שכר הדירה שלך יהיה 100$ 1000 ומשהו ש"ח זה סכום שאנשים משלמים רק על שכר דירה ועוד לא אמרת חשבונות שוטפים, כלכלה שוטפת וכו'...

תצטרך את ההורים מאוד.

יש המון הוצאות בדירה חוץ מהשכ"ד, שרק הוא ינוע בין $200-$300 בממוצע. <זה נכון לאיזור המרכז, איפה אתה מתכנן לשכור?> חוץ מזה: ארנונה - מים חשמל טלפון ועד בית וכמובן- אוכל, כי משהו צריך להיות בבית כדי שלא תרעב. בקיצור, אני מציעה לך לחשוב על זה יותר ברצינות ואפילו לדון אם ההורים לגבי השתתפות קבועה או משהו.

ravivve

New member
ארנונה, חיילים בחובה לא משלמים

בכל מקרה, אל תשכור דירה בתל אביב. לא תוכל לעמוד בזה... הרבה חיילים שוכרים דירות. זה מאוד מאוד מאוד קשה, אבל זה אפשרי. וחייבים עזרה מההורים, אין ברירה. אפילו קצת... ההצעות שלי הן - תשכור באיזור זול. אני לא יודע באיזה בסיס אתה, אני מניח שזה ברמת גן או בתל אביב. אני אתן לך דוגמא מאלה שמשרתים ברמת גן - שוכרים את הדירות בבני ברק, ואז זה גם מאוד קרוב לבסיס, וגם בגלל שזה בני ברק, השכ"ד מאוד מאוד זול... עם שותפים והכל יוצא משהו כמו 150$ לאחד שם. אפשר ליפול על אחלה דירות שם. עדיף לך להתחבר עם חיילים כמוך מהבסיס שלך ולשכור איתם. ככה כולכם תהיו באותה ביצה של קושי כלכלי... שאתה חוזר הבית, תנסה להביא משם כמה שיותר מוצרי יסוד (אורז, איטריות, בשר קפוא וכו'... הורים תמיד שמחים להאכיל את הילדים שלהם וזה יותר נעים מאשר סתם לקחת כסף....) החשבונות שנשאר לך לשלם זה משהו שתצטרך להתמודד איתו, אין מה לעשות... אבל בסוף נכנסים לקבע ואז החיים יפים. בדרך כלל....

ravivve

New member
אני מריח את זה שהוא חתום מראש

לקבע... שנתיים וחצי. נכון?

RoMik

New member
אתה מכיר מישהי ששוכרת בבני ברק? ../images/Emo8.gif

כמו שההוא מלמעלה אמר..אני שוכרת דירה ממש חמוד בבני ברק ומשלמת 150$ אני יכולה להגיד לך שזה באמת אפשרי.. גם אני חשבתי ככה לפני ומשכתי את עצמי משהו כמו שנה באכסניה ובסוף עברתי לדירה, ההוצאות הן לא כל כך גדולות אם אתה גר עם שותפים לי (אני גרה עם 2 שותפות, בגילי.. חברות שלי) יוצא משהו כמו 100 ש"ח חשמל בחודשיים שזה לא נורא בכלל השאלה זה רמת החיים בה אתה חי אנחנו לא מפונקות ואין לנו יס ,אינטרנט וכאלה פינוקים.. כמו שאמרת זה דירה להעביר בה את אצמע השבוע. אני מקבלת גם שכ"ד מהצבא + משכורת זה יוצא 1000 ש"ח בערך.. זה מספיק לי ואני גם חיה די טוב.. בקשר לאוכל באמת תעשה מה שרוב האנשים עושים פה .. קניות במקרר של אמא ואבא.. תאמין לי שלא תיהיה להם התנגדות. מקווה שעזרתי..בהצלחה!

ravivve

New member
וואלה, את חיה טוב?

סבבה, אז תתחילי להביא לנו אלפאחורסים בלי קוקוס אולי בבקשה?? אה, וגם שמעת שצריך להביא מתנה לרוני? נראה כמה טוב תחיי אחרי שתפרדי מ - 50 שקל....

RoMik

New member
מדבר איש הקבע הבכיין..:)

וואי וואי זה אחד הקשים המתנות האלה.. יניב,רוני,גרוסברג.. עשקו אותי.. נראה לי אני חוזרת לאכסניה :) ובקשר לאלפחורס..נחשוב עלייך..

NightElf

New member
ברוך הבא ../images/Emo140.gif

הרוב כאן די ענו לך, אז אם יש שאלות נוספות, תרגיש חופשי לשאול

Oasis1

New member
ניחוש יפה

שנה וחצי קבע כרגע (כשנגיע לגשר ננסה לקבל פטור אבל לא משנה). בכל מקרה אני חושב שה1,000 אמורים להספיק לשכ"ד + מים + חשמל פעם ב. בקשר לאוכל יש לי בבסיס וההוצאות על אוכל סתם יחסית נמוכות. בכל מקרה אני ממשיך לחפש. Wish me luck

למעלה