חדש בפורום :)

EltarH

New member
השני...

זאת התמונה האחרונה :) את הדגים לא צילמתי כי הזכוכית מחזירה את הפלאש...ואת העכברים והשאר גם לא צילמתי אז אם אתם רוצים תגידו. בקרוב אני קונה תוכון מוחתם, אני אנסה ללמד אותו לדבר. ואני מתכוון להוסיף עוד עקרבים בזמן הקרוב.

dreaming h

New member
../images/Emo32.gif

קודם כל, ברוך הבא. בבקשה לשים לב שאנחנו לא יותר מידי גולשים... עכבישים - כבודם במקומם מונח, אבל..

מדהימים...

תמונות מאוד יפות,מה אוכלים העכבישים?...ואיך אתה דואג להם לאוכל?...האם אפשר להחזיק חלק מהם בידיים?...אני די מסוקרן לגביהם,ושאלה אחרונה,על איזה מצע הם יושבים?...תודה ושוב מדהים ביותר.

OREAL1111

New member
תמונות יפות מאוד...

אני שוב אומר יש לך עב יד כושי פשוט מדהים! יהודהא מיכיוון שאלו לא שאלות ל-EltarH ספציפית אני חושב שאני יכול לעזור.. בעיקרון כל העכבישים שהוא מגדל נכללים בתוך משפחת הטרנטולות (אני לא בטוח לגבי החילוק הטקסונומי) בכול אופן הפרוונית שהוא מגדל מייצגת את ישראל שלנו :) וזו הטרנטולה היחידה בארץ ישראל.. בעיקרון היא טרנטולה אגרסיבית למידיי נשיכתה כואבת אך היא אינה מסוכנת לאדם! לכן לא מומלץ להחזיק אותה על היידיים.מגיע ל-5-8 ס"מ פחות או יותר הסלמון ברזילאית היא טרנטולה גדולה מאוד שמגיע לאפילו 25 ס"מ! כמובן שיש קטנות יותר... בעיקרון היא לא טרנטולה כל כך תוקפנית.. אך יכולה לנישוך במיקרים מסוימים וכמובן להבריש שערות ולבירוח.. האסמברה בבון היא טרנטולה אגרסיבית מאוד (עולם ישן והאסמברה נחשבת שלאחת הטרנטול האגרסיביות ביותר בעולם)) וחוץ מזה היא טרנטולה עם ארס מרוכז ופעיל שיכול לסכן את האדם (כאבי ראש,בחילות ,הקאות חום ואפילו יותר מכך) היא נחשבת לטרנטולה בין אילנית לקרקעית באמצא חח..מגיע ל-3-11 ס"מ פחות או יותר המקרוזלת החמודה היא טרנטולה מאוד רגועה שמאפשרת מגע עם בני אדם הארס שלה לא יכול להזיק לך! אך היא יכולה להבריש שערות במיקרים מסוימים טרנטולה קרקעית שמגיע ל-15-16 ס"מ וכמובן הטרנטולה המיוחדת והיפה מבין כולם (לדעתי) מכל מה שהוא מגדל היא האויקולריה,אויקולריה שהיא טרנטולה ילנית שציכה טרריום גבוע! בעיקרון היא לא אגרסיבית כל כך אך מהירה ודי פחדנית! הארס שלה לא מסוכן לאדם.. כל הטרנטולות שהזכרתי אוכלות בעיקרון חרקים למינהם כמו פרפרים,תולעי קמח,זאופובסים,תיקנים שונים צרצרים וכולי.. בשבי לרוב מאכילים אותם בתיקנים אפריקאים,תולעי קמח,צרצים ףתולעי זאופובס הטרנטולות אוכלות בגודל מסוים מידי פעם (מומלץ פעם בחודש חדושיים) וולד עכבר בגודל המתאים! הטרנטולה לא תצליח להיתמודד עם וולדה בפחות זמן מיכייון שקשה לה לעכל את כמויות הסידן שלהם והיא לא רגילה לזה (יש כמה וכמה טרנטולוןת שאוכלות וולדות בתדירות יותר גבוהה) ובעיקרון טרנטולות מגדלים על מצעים שונים כמו כבול,ורמיקוליט,שבבי עץ וכולי כמובן שיש טרנטולות שזקוקות למצעים אחרים כמו האוסמברה בבון שמומלץ לגדל אותה על מצע חמרה ביכדי שהמצע לא יהרוס ויקשה עליה להכין את הקורים לה צריך לישמור על לחות מסוימת(לכל טרנטולה לחות המתאימה לה)

FreakOn

New member
בקשר לעכבישים

הם חיים על כבול - מצע לח הם אוכלים חרקים ופעם בחודש חודשיים אפשרי לתת להם גם עכבר :).. אשפר להחזיק את כולם - יש להם ארס, ושינים והם אינם מזיקים לאדם. נשיכה (לאדם לא אלגרי) תסתיים במקסימום כאב ראש, חום, הקאות ויו"ב...

OREAL1111

New member
FreakOn

כמובן שאפשר להחזיק את כולם! אך מומלץ? לא.. בידיוק כמו שאפשר להחזיק פתן שחור.. אך אתה יודע מה תיהייה התוצאה! יש כמה וכמה וכמה וכמה מינים שיכולים לסכן אותך ולהרוג אותך (במידה ודיברת בכלליות על עכבישי העולם או אפילו על עכבישי הארץ) ועכשיו לחלק שבו אתה נוגד את עצמך.. "נשיכה (לאדם לא אלגרי) תסתיים במקסימום כאב ראש, חום, הקאות ויו"ב..." לא כל עכביש וטרנטולות בפרט יכולים ליגרום לסימפטומים שהזכרת! יש המון עכבישים מסוכנים אך ממש ממש לא כולם! המון טרנטולות בשבי הן בעלות ארס שמיועד לאכילה ולא להגנה עצמית ככה שהוא לא יכול לסכן אותך במידה ואתה לא רגיש לכל העכבישים יש ארס אך לא כולם מסוכנים לאדם בייחד עם הוא לא רגיש . לבני אדם רגישים יכולים להופע הסימפטומים לחלק ממיני העכבישים אך יש עכבישים שהארס שלהם בריכוז מאוד נמוך וגם לבני אדם רגישים הוא לא יגרום לתופעות הללו.

וואו...

מדהים! לגבי תוכים- מה יש לך לספר? אני מגדלת תוכונים ודי מתעניינת בפורום תוכים (מאוד נחמד ויש בו הרבה מגדלים עתירי ידע, מוזמן להצטרף).

naja

New member
אם כבר שרשור ../images/Emo32.gif בנושא תוכים.

יש כאן מישהו שמגדל אלכסנדרינים? אם כן, אני מעוניין למסור נקבה בוגרת תמורת גוזל עתידי. דרך אגב, אני לא שותף למחשבותייך בנושא פורום התוכים. לדעתי מדובר בפורום גרוע ובד"כ אי אפשר לקבל בו תשובה מקצועית כשצריך(אפילו המומחים והמנהלים שם לא סגורים על עצמם).

EltarH

New member
תודה אוראל

כל הכבוד על הידע! להילה- ראיתי את הפורום של התוכים, אך אני לא יכול להגיד עד כמה הוא טוב מכוון שאני לא כל כך מתמצא בנושא, מעבר לרמה הבסיסית.

מה שאותי מעניין ,זה 2 דברים :

1. למה לגדל עקרב או נדל ,הרי חלקם מאוד מסוכנים לבני אדם ,הסיכון שווה את זה ? 2. האם גם לגבי פרוקי רגליים (כמו בזוחלים) יש את האיסור על גידול מקומיים ? בלי שום קשר יופי של תמונות ,פרוקי רגליים הם לא הפייבוריט שלי בלשון המעטה ,אך יש לציין שהטרנטולות יפות מאוד (במיוחד זאת עם הרגליים הכתומות) .

OREAL1111

New member
תשובות

1.למה לגדל עקרב או נדל? אז ככה כן חלקם יכולים לסכן אותך עד מאוד חלקם ליגרום לתופעות לווי מסוימות וחלקם לא יכולים ליגרום נזק כלל. בכול אופן.. כייף הגידול של עקרבים מסוכנים לאדם לא נובע מרמת הסיכון אלה יחודיות החיה! למשל יש אנשים שממש מיתעניינים בקטלן הדו גוני (עקרב מסוכן לאדם) מבחינת מבנה הגוף,צבעים,אופן היתנהגות ותנאים מסוימים (הדוגמא הכי טוב שיש לי לת לך היא למשל יש אנשים שמיתעניינים בגידול טרנטולות קרקעיות שחופרות וחיות מיתחת לאדמה או למשל פיתוני עצים ירוקים שאוכלים,משילים,שותים ואפילו מיתרבים על העצים) לאומת אנשים שמיתעניינים שעבייד צוהב למשל (עקרב שאינו מסכן את האדם חוץ ממיקרים של רגישות מסוימת לארס העקרב) מהבחינות שהזכרתי מיקודם. כמובן שלא מומלץ להתחיל לגדל חיות שיכולות לסכן אותך על ההתחלה ,מומלץ לקבל רקע וניסיון על החיות הללו ליפני זה ובעיקרון עקרבים הם לא חיית מחמד שמחזיקים ומלטפים רוב ההיתעינות היא אופן המחייה והגידול עצמו! בעיקרון "הנדל הארסי" אינו מסוכן לאדם אך יכול ליגרום לתופעות לווי (היתפחות המקום,כאבים ואף יותר מיזה) כמובן שצריך אחריות גדולה לגידול חיות מסוכנות ויש להישתמש באמצאים מסוימים שיוכלו לעזור לך בגידול (כמו כלי גבוע לעקרבים,ההאכלה בעזרת פינצטה וכולי) 2. אין איסור על גידול פורקי רגליים מארץ ישראל.

למעלה