חדש בפורום

BorderBoy

New member
חדש בפורום

אני מחפש טיפול לגמגום ונוטה לבחור ב- cti. קראתי קצת בפורום שלכם, וראיתי שיש הרבה מאוכזבי cti. אני מפחד לשלם כל כך הרבה כסף ושהטיפול לא יעזור, מישהו יכול להרגיע אותי? יש לכם פרטים נוספים על הטיפול? דיברתי עם ברברה היום אבל אין חכם כבעל נסיון, אודה לכם אם תעזרו לי עמית

shuky63

New member
אני חושב שאם תשתף אותנו

מה האפשרויות שעמדו בפניך לבחור בניהן ולמה אתה נוטה לבחור בcti תקבל תגובות יותר ממוקדות שיעזרו לך לבחור.

BorderBoy

New member
אז ככה:

הקורס בהדסה אינטנסיבי לי מדי, יש לי "קוצים בתחת" אני לא יכול לשבת 8 שעות, וחוץ מזה שהטכניקה שלהם פחות "אוטומטית" מזו של cti, נראה לי יותר קל לישם משהו אוטומטי, השאלה אם זה בכלל עובד? מישהו מכם יכול להגיד לי שזה עובד? תודה, עמית

stkachov

New member
מי שיגיד לך

שזה עובד - אל תקשיב לו. מצד שני, מי שיגיד לך שזה לא עובד - גם לו אל תקשיב. זה עובד עבור חלק מהאנשים, ועבור חלק לא. זאת האמת הסטטיסטית. הסיבות לא חשובות, חשובה התוצאה הסופית.

BorderBoy

New member
אבל יש כאלה שזה עובד

אצלם לאורך זמן? בתיאוריה השיטה מאוד מפתה

shuky63

New member
לדעתי בטפול בcti התאוריה חשובה

לא פחות ואף יותר מהצד המעשי. בתוכנית עצוב שטף הדבור(הדסה) מתרכזים יותר במנגנון הפיזי של הדבור-איך להפעיל נכון את שרירי ההגוי,הנשימה ומיתרי הקול. בתוכנית הטפולית של מכוןcti מתרכזים במנגנון המוחי שיוצר את הדבור.אתה חיב להבין איך המנגנון הזה עובד כדי שתוכל להפיק דבור אוטומטי. לדעתי אם יש לך קוצים בתחת סביר להניח שלא תתרגל במידה הנדרשת בקורס בהדסה,לכן הוא לא אופציה מבחינתך. דע לך שיש עוד אופציות חוץ משני הטיפולים האלה. אתה יכול לתאר לנו את הגמגום שלך?איך אתה מגדיר את חומרתו?האם מתאפין בדיבור מהיר,בחזרות ,בבלוקים מוחלטים?אולי יהיה מישהו עם גמגום דומה לשלך שעבר בהצלחה טפול כלשהוא.לדעתי לא לכל גמגום מתאים אותו טפול.גם פרופסור יאירי הזכיר את זה בהרצאה שלו.לכן הוא עכשיו עובד על מחקר שמנסה לחלק את הגמגום לסוגים שונים. נו,חיים קשים.שאלת שאלה וקיבלת 10 שאלות בתמורה. ענה לנו במהרה.

BorderBoy

New member
איזה עוד אפשרויות יש?

הייתי אצל קלינאיות תקשורת שרק זבלו לי את השכל שאני צריך לקבל את הגמגום, ולי זה לא מתאים, אני רוצה להיות מנהל בעבודה שלי. יש לי בלוקים, לא גמגום חזק מדי אבל מספיק מפריע שאני ארצה להפטר ממנו. תודה על המענה המהיר, אני מעריך את זה.

shuky63

New member
אם הבלוקים שלך באמצע משפטים

הטפול בcti יכול מאד לעזור לך. בלוק באמצע משפט נובע מזה שאתה מפסיק את התהליך האוטומטי של הדיבור משום שאתה מזהה 2-3 מילים קודם שהולכת לבוא לך מילה שמנסיון החיים שלך היא קשה לך להגייה.אז אתה מנסה לעצור ולשלוט בהוצאה של המילה וזה מסתים בדרך כלל בבלוק כי מערכת הדבור שלנו לא בנויה לשליטה ידנית על הפקת מילים ובדרך כלל אתה לוחץ חזק מידי על השרירים שאמורים להגות את המילה ונתקע. בתהליך הטפולי בcti מנסים ללמד איך להמנע מהצפיה הזאת קדימה והנסיון לשלוט בהוצאת המילה.אבל ראה הוזהרת,אתה חיב להשתדל להבין טוב טוב את הרעיון מאחורי השיטה.תשאל 1000 שאלות ואל תעזוב את ברברה עד שתבין.אתה משלם עבור זה. אם הבלוקים שלך הם בעיקר בהתחלת משפט יעזור לך לעבוד על התחלה רכה.אז נכון שבטיפול בהדסה עובדים גם על התחלה רכה,אבל כמו שאני אומר:אתה לא צריך ללמוד הנדסת מחשבים כדי להתקין תוכנת וורד במחשב שלך.יש קלינאים שטכניקת הטיפול שלהם מבוססת על התחלה רכה,ואתה זכאי לשאול כל קלינאי תקשורת ברגע שאתה פונה אליו אפילו בטלפון מהי שיטת הטיפול שלו. בהצלחה.

light blue

New member
ומגמגם לא יכול להיות מנהל?

בן דוד שלי עובד בנק והמנהל שלו מגמגם די חזק. ולמרות זאת כולם מקשיבים לו ומייחסים המון מקום לדעותיו. אם תהיה מנהל או לא זה תלוי הרבה מאוד בך ואל תפיל את זה רק על הגמגום. בכל מקרה, אני לא רומז שהשאיפה שלך לדבר שוטף לא לגיטימית. שיהיה לך בהצלחה בכל טיפול אשר תבחר. רק תזכור שאם במקרה הטיפול לא גרם לך להפסיק לגמגם - אתה עדיין יכול להיות מנהל

BorderBoy

New member
אני מרגיש שקשה לי בעבודה

כשאני מתרגש אפילו קצת יש לי בלוקים חזקים ואני מתבאס מזה רצח כי זה מה שעושה את הגמגום שלי לבעייתי - אני לא יודע להחלץ מההתקעויות האלה ומתחיל לזוז באי נוחות.

light blue

New member
אם ככה

אני בהחלט ממליץ לך על טיפול, לאו דוקא של הדסה או CTI, (אני לא ניסיתי אותם). אני חושב שזה יכול לתרום לך המון, הן ברמת השטף והן בביטחון העצמי והתמודדיות עם מצבים. אם אתה רוצה המלצה על קלינאי תקשורת תשלח לי מסר בהצלחה

geashono

New member
לשוקי עזוב אותך מתאוריות

השאלה היא מה עובד בתכלס ולא בתאוריה צריך לברר איזה טיפול עובד לאורך זמן ולא משנה איך ודבריו של פרופסור יאירי זאת דעתו ואני הקטן לא מקבל אותה אם שיטת הדסה עזרה לכל כך הרבה אנשים ואולי שיטת cti (אני לא יודע) אז צריך לנסות אותם ולהתאמץ כי אין עוד שיטות נורמאליות ואם אנחנו לא ננסה לעזור לעצמינו מי יעזור לנו,החוקרים?

shuky63

New member
תגיד לי ארי,כשלמדת פיזיקה בתיכון

וקיבלת בעיות לפתור,נכון שאתה היית מאלו שלא ניסה להבין את הבעיה אלא השתמש בנוסחאות שהוא מכיר,הציב בהן את הנתונים שבשאלה וקבל ברוב המקרים תוצאה נכונה? אז אני הייתי מאלה שעד שהוא לא מבין את הבעיה לעומק ,לא נוגע בנוסחאות,וגם אני הגעתי ברוב המקרים לתשובות הנכונות. אז תשאל,למה לי להבין את הבעיה אם בסוף גם אני וגם אתה מגיעים לאותה תשובה? כי כזה אני,אני לא יכול להשתנות.לא הייתי יכול לדלג על הבנת הבעיה גם אם זה לא היה חיוני לקבלת הפתרון. יש הרבה דרכים להגיע לשטף אבל לדעתי אם לא נבחר בדרך המתאימה לנו לא נשיג שטף לאורך זמן,וחשוב יותר לא נהנה מהחיים גם אם נצליח לשמור על שטף.

geashono

New member
הגמגום הוא לא מקצוע בתיכון

הוא דבר יום יומי שאנחנו מתמודדים איתו והשאלה האם לא לעשות כלום כי אנחנו לא מבינים איך זה עובד? או לעשות גם בלי שמבינים כי זה עוזר לנו? או לחכות לעתיד אולי פעם יהיה דבר שנבין אותו ובנתיים לא לעשות כלום?

shuky63

New member
תשובה לשאלותך אחת לאחת

האם לא לעשות כלום כי אנחנו לא מבינים איך זה עובד? תשובה-לא או לעשות גם בלי שמבינים כי זה עוזר לנו? תשובה-קודם לעשות מאמץ להבין ורק אם זה לא הולך לעשות בלי להבין. לחכות לעתיד אולי פעם יהיה דבר שנבין אותו ובנתיים לא לעשות כלום? תשובה-לא. לא אמרתי לרגע שצריך לחכות להבנת הגורם לגמגום כדי לטפל בו.כל אחד מאיתנו צריך לשאוף להבין עם זאת איך פועלת מערכת הפקת הדבור שלנו גם מבחינה מכנית וגם מבחינת תרשים הזרימה של המוח.זה יעזור לך בכל טכניקה כל שהיא להפיק שטף טוב יותר. ואם אתה לוחץ אותי ארי אז אתגבר על צניעותי ואגלה לך שהיה הבדל בתיכון בין אלה שפתרו בעיות בפיזיקה ע"י הצבה בנוסחאות וביני שניסיתי להבין את הבעיה קודם-כשניתנה שאלת בונוס במבחן בדרך כלל אני הצלחתי לפתור אותה והם לא.

geashono

New member
לשוקי היקר

אם אילו התשובות שלך אז מה בפועל נותנת לך התאוריה לא בקשר לשאיפות לעתיד? מה הבונוס כאן שאתה רוצה להשיג? האם ניסית פעם לשלוט בדיבור שלך באמצעות שיטת הדסה? או שאתה מקיש משיטת cti לשיטה זו?

shuky63

New member
התאוריה נותנת לי שליטה יותר טובה

בכלי הספציפי שאני לומד.איך אתה רוצה ללמוד לשלוט בדבור שלך בלי לדעת איך המוח שלך בונה אותו? ניסיתי את שיטת עיצוב שטף הדיבור(דומה להדסה) ואת שיטת הדיבור החופשי של cti. שניהם מאפשרות לשלוט בדיבור.בשיטת הדסה אם אתה מתרגל ומדבר עם משימות כל הזמן אחוזי השטף גבוהים יותר,אבל שיטת cti,יותר גמישה למי שלא שולט בדיבור כל הזמן אפשר לא לדבר בה כל הזמן אבל עדין להוציא שטף טוב אם קלטת את העיון מאחוריה.

geashono

New member
שניה אחת אולי עליתי על משהו

אתה אומר שכל אלו שמצבם החמיר בעקבות השיטה הזאת או שלא מסוגלים ליישם את השיטה הזאת באקראיות זה בגלל שהם לא הבינו את התאוריה שמאחורי השיטה?

למעלה