חדש בפורום

david benaim

New member
חדש בפורום

שלום, אני חדש בפורום, במקרה גיליתי את האתר ואני שמח על כך שקיים אתר כזה בכלל ופורום כזה, אני עוסק כתחביב בחקר שורשי משפחתי שמקורם במרוקו, ומשתתף בפורומים בינלאומיים לחיפוש והעשרת פרטים אודות משפחתי ומקורותיה. כיום יש לי אוסף של כ- 500 בני משפחה, לא עם כום דברתי וגם לא מכיר אותם אבל אני מרכז את פרטיהם. שמות משפחה שאותם אני מרחיב: משפחת בן נעים מטטואן וקזבלנקה. משפחת אטיאס וברדוגו ממקנס.

שרי סילבר

Active member
ברוך הבא../images/Emo24.gif שמחים תמיד לגלות עוד מצטרפים. וכמו תמיד, אנחנו מפנים אל רשימת הקישורים. חשוב מאד להיכנס גם אל המדריך לפורומיסט המתחיל (תוכל לראות אותו "רץ" בשורה שנוסעת בחלק העליון של המסך ולהיכנס). אם אתה כבר מנוסה בחיפוש שורשים באמצעות האינטרנט ובאמצעים אחרים, מה טוב, ותמיד נשמח לקבל טיפים. אם יהיו שאלות ספציפיות, אתה תמיד מוזמן לשאול. בפורום שלנו, מסתבר, יש מומחים לכל דבר (טוב, כמעט...), ותמיד ישמחו לעזור. ואם לא יודעים, ינסו להפנות אותך אל המקומות המתאימים. ובניגוד לאימרה הרווחת אודות הישראלים, בפורום המשפחתי שלנו כולם מפרגנים לכולם. בכיף! ../images/Emo50.gif

../images/Emo39.gif "כמה טוב שבאת הביתה" ../images/Emo79.gif

שלום, דייויד! עניינך בחיפוש שורשים במרוקו יכול לסייע לכמה מן החברים שכאן. אנו מקדישים כאן דיונים רבים לחיפוש שורשים ממזרח אירופה, ולעיתים אני חש שנושא החיפוש בארצות המזרח קצת מוזנח - אך הדבר נובע רק מעניין של "ביקוש והיצע" ולא משום סיבה אחרת. אני בטוח שתוכל לסייע לנו רבות, ויודע שנשמח לסייע לך במה שנוכל. ארנון

הדס ח

New member
ארנון, אם כבר העלית את הענין

מאד מענין למה קוראים ליוצאי מרוקו וכד´ עדות המזרח...? מרוקו זה ממש במערב כמו כל מערב אירופה, וחוץ מזה, הרי השם עצמו "מגרב" זה מערב..... הדס

הדס ח

New member
ברוך הבא

קודם כל ברוך הבא לפורום. חוצמזה, אני מחפשת במרוקו את בני משפחת עמר ממקנס, ואם נתקלת בשמות בדרכך, אשמח לדעת .... הדס

avitalit

New member
ברוך הבא ובהצלחה .

מקווה להסתייע בניסיונך עם פורומים מחו"ל. שבוע טוב איציק

david benaim

New member
משפחת אביטבול

בעץ המשפחה שלי יש גם אביטבול/ אבוטבול גבריאל מקזבלנקה שהתחתן עם בת דודה של אבא שלי, רחל בן סעדון ובהמשך יש לי פרטים על ילדיהם קלוד, הילדה, סוזן וג´קי ילידי 1938 ו... וכו´.. אם אתה מוצא קשר תודיע לי ואעמיק בפרטים. בברכה, דוד

avitalit

New member
המשפחה שלי היא במקור מהעיר

מוגדור או בשמה הלועזי אסווירה . משם הם עברו למאראקש . הסיפורים מספרים שהסבא של הסבא שלי היה חייט של הסולטן וקיבל ממנו שטר בעלות על רצועת חוף במוגדור . בעקבות חילופי השלטון ובמסגרת הרדיפות נגד היהודים נאסר אותו סבא וכשיצא מבית האסורים - עברה המשפחה למרקש . לא ידוע לי על ענף שהגיע לקאזבלנקה (דר ביידה) . בכל מקרה - תודה על הצעתך ולבטח נהיה בקשר . איצ

למעלה