חדש בפורום

Amir Shvoong

New member
חדש בפורום

שלום לכולם לאחר תהליך קצר שכלל תסכול של מרתוניסט שמן, החלטתי לזנוח את הבשר הן מבחינה מצפונית והן מבחינה בריאותית. אני בימי הראשונים ומשום מה הדבר היחיד שאני מרגיש הוא שאני רגוע באופן משמעותי, מעניין... מקווה לקחת חלק בפעילות הפורום ולעדכן אני מתמודד. אני גם נמנע ממוצרי חלב אבל ככל האדם אני עלול יום אחד לשנות את החלטתי לכן אני לא מגדיר את עצמי בשום הגדרה כרגע. אני מרגיש ש"חציתי קווים". רבים הרימו גבות ואף גיחכו כשסיפרתי להם. מקווה לעשות בכך טוב. אמיר :)

J0hnny

New member
בהצלחה חבר

מכיר אותך דרך ההודעות בפורום ריצה. אני יכול להעיד על עצמי שמאז שעברתי לתזונה טבעונית אני מרגיש הרבה יותר קל בריצות. בעבר גם הייתי צריך לחכות מעל 4 שעות לפני ריצה במידה ואכלתי מוצרים מן החי לא צוחק ! ואפילו אז לפעמים גם אחרי המתנה של 4 שעות הייתי מרגיש את האוכל עולה למעלה בריצה. היום אני גם יכול לרוץ שעה אחרי ארוחה. שלא לדבר שאני לא יודע יותר מה זה כאבי בטן, קילקולי קיבה, מערכת העיכול עובדת מעולה, ההתאוששות אחרי אימונים יותר מהירה.

Amir Shvoong

New member
תודה תודה ועדכון על בישול ראשון

קניתי בונזו סויה. החלטתי לבשל לפי ההיגיון. טיגנתי קצת שמן זית, הרבה שום, רסק עגבניות וקצת מים רותחים. את הסויה הוצאתי מהשריה במים לאחר 10 דק' (מזל שקראתי שזה מה שצריך לעשות), סחטתי אותה והופ למחבת. הוספתי מלח, הרבה פלפל שחור וזהו. טעים, ינעל דינו, טעים. אמיר :)

הבנאדם החליט

החלטה. למה להיות פרטי פופר (ית)? את יודעת, בתזונה נורא קל להוכיח דברים- ואל תשכחי שאת מביאה דעות, תאוריות וכד' גם אם יש מחקר יש מחקרים סותרים (בסופו של דבר) למעשה אם לאדם יש בעיה במשקל או בעיה בריאותית- התזונה דורשת מענה הולם ולא הצהרות כמו "בשר זה בריא" ,איזו מן עצה זו?

דורית 407

New member
את צודקת

הדברים שאת כותבת נכונים יש מחקרים סותרים. תאוריות וכד'... אז איך נחליט ? אני מציינת ונתתי קישור למקור, על כך רשויות הבריאות בעולם של דבר ממליצות על בשר וחלב, כמזון בריא. אלה הגופים הכי מומחים, והכי אמינים, בטח יותר ממצגת זו או אחרת באינטרנט, או ספר שהוציא רופא כלשהו. מדובר ברשויות, שיוצאות פעמים רבות בהצהרות נגד חברות ענק, כמו חברות הסללור, ולא מתבישים להגיד שזה לא בריא, כך גם חברות הסיגריות, מקדונלד'ס ועוד. אז גולש זה או אחר כותב כל מיני דברים, מיהו בעצם ? מה סמכותו לעומתם ?

J0hnny

New member
המילה בריא היא מילה מאוד יחסית

וחסרת משמעות היום עקב השימוש שעושים בה. כל מוצר תעשייתי שהכניסו בו קצת סיבים תזונתיים או קצת ויטמינים מקבל את התווית מוצר בריא. רק חבל ששוכחים את כל שאר הדברים שחסרים או הלא בריאים שיש בפנים. האתר הזה לא קשור לכלום סתם מדקלם כל מיני דעות שעבר עליהן הקלח. עובדה מעניינת היא שכל אירגוני הבריאות היום טוענים שבתרבות המערבית צורכים פי 3 חלבון ממה שצריך. וזה בגלל שהתפריט מבוסס על מוצרים מן החי. וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר בכלל על להמנע לגמרי מבשר/ממוצרים מן החי והסיבות לכך.

דורית 407

New member
תשובה

א. יש גופים שיווקיים שטוענים טענות שונות על בריאות, אם רק הוסיפו קצת סיבים או ווטמינים כמו שכתבת. זה לא משרד הבריאות, או הגופים שיש להם קישור במקור שצרפתי. אתה לקחת את זה למקום הזה, לא אני. ב. על תתעכב דווקא על האתר שנתתי אליו קישור, אלא על הקישור ששם לאתרים הכי רציניים בתחום כמו משרד הבריאות בארץ, אירגון הדיאטטים והשאר ששם. אם תרצה - חפש בעצמך מידע באתרים הללו. האם הם טועים ודווקא אתה צודק ? איזה מחקר, או איזה התמחות יש לך שאין להם ? כמה מחקרים בכלל קראת ? מה אתה יודע למשל על ההבדל בין החלבון שבשניצל עוף, לשניצל סויה ? מה אתה יודע, למשל, על ההבדלים בין שניצלי הסויה השונים ? הרי הם לא חייבים להיות מורכבים באותה צורה ? האם אתה יודע על הבדלים בשנצלי עוף ???

J0hnny

New member
אני יודע מספיק

אבל מה אני יודע ומה קראתי זה בכלל לא העניין פה! וגם לא מי צודק. נתת לינק מאוד מסויים. מה גם שאני לא תקפתי אישית כמו שאת תקפת את זה עושים שמחפשים להיות צודקים. בדיוק כמו שעשית בהודעה הראשונה שלא ממש קשורה למה שהבנאדם כתב. אני בטוח שיש לו סיבות. מה גם שזה פורום של תזונה צמחונית/טבעונית מה הקשר של התגובה שנתת לבנאדם בפורום כזה ? מצטער להודיע לך גם לגופים שעל פני השטח נראה כאילו אין להם אינטרס הם לא נקיים מאינטרסים. בשביל זה צריך לדעת קצת מעבר איך יחסי הכוח עובדים.

עמיחי אתה בכוח מצטייר כשטן של בעח

אבל לך עד הסוף תהיה שטן של כל בעח. תמליץ על בשר אדם כי זה "בריא".

Amir Shvoong

New member
בריא לגוף, לא בריא לנפש

הבנתי שעל פי הסטטיסטיקות 3000 בעלי חיים מומתים לכל בן אדם שאוכל בשר. נצא רגע ממעגל הנוחות שלנו, אני כבן אדם בחרתי לחיות כרגע שלא בנוח, ולא לאכול בשר. אם בגילי המופלג פחות בעלי חיים תמימים יסבלו בחיים וברגע מותם, ארגיש יותר נוח ובריא בנפשי. עד היום התעלמתי מעניין המצפון, ולאחרונה "גידלתי" מצפון. אכילת בשר היא דבר בריא, לדבריך, אבל מה עם העובדה שבכדי שתהיה בריא מגדלים חיות בתנאים מחפירים והורגים אותם. החברה החליטה שכלבים וחתולים הם חיות מחמד ופרות ותרנגולות נועדו לשחיטה ואכילה. אני כאוהב בעלי חיים. האם אני צריך לקבל את העובדה שבשר הוא בריא, ולפתח מנגנוני הגנה שישכנעו אותי שלגדל פרה או עופות ולאכול אותם אחר כך זה טוב? כמה שזכור לי לבעלי חיים יש רגשות וחשים כאב. רק בגלל העובדה שאנחנו המין החזק, לא עושה אותנו לאלוהים על פני האדמה, שנחליט מי יחייה ומי לא. חתולים וכלבים כן, עופות, דגים ופרות ימותו כי נוח לנו. לא בא להטיף מוסר או לשכנע אף אחד. זה מה שהחלטתי לרגע זה, ונקווה שאמשיך בדרך זו. אמיר

בשר אסד

New member
אתה טועה גם בסטטיסטיקה

עבור כל בן אדם מתים הרבה יותר בעלי חיים, דוגמה אפשרית קטנה. אכלת היום מלפפון אולי או כרוב, או סויה כמה מתו בשדה הזה כשהודברו והושמדו ? האם אלף, האם מליון ? האם מאות מליונים ? אינך יודע. סביר להניח שהרבה יותר מאותם שלושת אלפים שיציינת

ואם אוכלים אורגני?

למרות שלגבי השמדת המזיקים אין מה לעשות אנחנו בחברה מתועשת וצריך לאכול משהו, אי אפשר להתקיים ללא מזון בפעם האחרונה שבדקתי... ואם זה המקסימום שאפשר לעשות אז עושים... בסופו של עיניין אם מישהו נגעל מאכילת בשר האם הוא צריך להכריח את את עצמו לאכול בשר כי מישהו חושב שזה בריא? אני נגעלת מחצילים ועל מישמשים אני לא מתה גם, האם אני חייבת לאכו לאותם בשביל המרכיבים הבריאים שיש בהם- התשובה היא לא, אני לא חייבת...

Amir Shvoong

New member
והחיידקים שאני הורג בהברשת השיניים, אל תשכח :

וברצינות, כל אחד צריך להחליט איפה נמתח הגבול. תן לי להתחיל בזה שפרות, דגים ושאר הולכי על ארבע לא יגיעו לצלחתי. רק השתחררתי מהכלא עבור רצח מדרגה ראשונה, קשה מיד להיות מאמא תרזה :)

../images/Emo45.gif פשוט תתעלם מטרול הפורומים

הוא בא לעיתים אבל הוא לא מזיק מידי בעיקר עושה לנו שירות טוב בככה שהוא שואל שאלות שאחרי זה יותר קל לנו לענות עליהם כשמישהו רציני שואל אותם.

Amir Shvoong

New member
לפי התגובות היתה לי הרגשה שהוא טרול

אבל עניתי בכל זאת. הרבה נופלים בפח כשלא יודעים שמדובר בטרול. איזה בזבוז זמן להיות טרול... אבל יפה שהם מפיקים מכך הנראה ועושים טרפיק לתפוז. בכל אופן, התשובה שלי עזרה לי לחזק את דעתי שעלי להמשיך למרות שפינטזתי כל היום על בלינצ'ס עם גבינה וצימוקים. אין ספק שמי שעושה מכך כסף גרם לנו לאהוב גבינה:
גבינה צהובה בטוסט
לבנה
קוטג'
גבינת שמנת
גבינת שמנת עם אגוזים
גבינת רוקפור
גבינת קממבר ועוד גבינות, ועוד גבינות ועוד גבינות... אמיר

J0hnny

New member
זה הכל בתוספות

סה"כ הבשר והגבינות מקבלות את הטעם שלהם מכל החומרים שמוסיפים. מלח, סוכר, חומרי טעם וריח למיניהם. אין יותר מדי אנשים שהיו אוכלים אותם בלי התוספות. הסוד זה להחליף את המוצרים שהורדת במוצרים טבעונים ובגדול לאכול מגוון. את המוצרים הטבעונים כבר תטבל איך שבא לך.

foromai

New member
pinat-hay אינו אתר אמין, יש לקחת את הדברים

הרשומים שם בערבון מאוד מוגבל. מדובר באתר אנטי-צמחוני באופן מובהק המפיץ מאמרים מתוך התנגדות לצמחונות.

Amir Shvoong

New member
מעניין אם יש מחקרים בנושא

מחקרים שמשווים בין קבוצות שאוכלות בשר, כל קבוצה בכמות אחרת ובין צמחונים מצד אחד ומצד שני טבעונים. מחקר כזה שעוקב אחר אנשים שחיים באותם תנאים, באותה הסביבה. מעניין מה יהיו התוצאות. אמיר :)

למעלה