חדש בפורום - ADD

LoganKungFu

New member
תודה על העידוד!

לעבור למרכז לא יהיה פשוט. אני לא סינגל ולאשתי יש עבודה טובה מאוד כאן בחיפה המשמשת לנו עוגן. היא מוכנה ללכת אחרי למרכז ללא היסוס אם זה מה שאני רוצה, אבל במצב הדברים הנוכחי אין בזה שום היגיון כלכלי. אני לא שולל זאת בעתיד, אבל עוד לא הגעתי לרמת ייאוש מספקת (מה גם שאני ממש אוהב את חיפה). אם כבר לעבור הייתי עובר לחו"ל, אבל יש מחוייבויות משפחתיות שכובלות אותנו לכאן.

לגבי התעמלות לפני עבודה, עשיתי זאת בעבר כמו שעון. הייתי קם שעה קודם ומתחיל להתעמל. זה בהחלט עשה לי טוב, אבל עם הזמן ההרגל (המצויין) הזה דעך. אולי אנסה זאת שוב, זה בהחלט היה נותן לי איזה בוסט ככה לתחילת היום. אולי באמת אחדש הרגלים מימי קדם.

לתרגל ממש את ה"אומנות" שלי בבית זה לא כ"כ מעשי, צריך מישהו להחליף איתו מהלומות...

LoganKungFu

New member
חדש בפורום - ADD

שלום לכולם,

גיליתי את הפורום הזה היום ודפדפתי בו מעט. נחמד לגלות שאני לא לבד עם הבעיה שלי.
עם ה - ADD שלי חייתי מאז ומעולם, אבל לא ידעתי שיש לי בעיה. אינני היפראקטיבי כלל (אם כבר להיפך), ותמיד נטיתי לחולמנות ופיזור.
בבי"ס תמיד הסתדרתי ללא צורך בלמידה מרובה עם ציונים גבוהים למעט במה שחייב ריכוז רב מבחינתי - מתמטיקה, והחלטתי שפשוט אין לי ראש מתמטי (טעות עליה אני מצר קשות עד היום). הלכתי ללמוד משפטים וסיימתי שני תארים בציונים טובים, אבל תוך קשיים עצומים בכל הנוגע לכתיבת עבודות. כתיבת עבודות עבורי הייתה עונש נוראי. בניגוד למבחנים, שיכולתי לבוא ו"לתת גז" שעתיים - שלוש (וגם זה תוך פיזור ניכר, אבל איכשהו), כתיבת עבודות היתה סיוט. ימים שלמים של
חוסר כל יכולת לעשות דבר. עם הלמידה למבחנים התמודדתי בעיקר ע"י שלימדתי אחרים, וגיליתי שלדבר על זה בקול רם עוזר מאוד. אבל בעבודות הייתי סולו, והצלחתי לשבת ולהתרכז רק בשעות הקטנות של הלילה. ואחרי שהתרכזתי זמן מה, החלטתי שמגיעה לי הפסקה - שממנה כבר לא יכולתי לחזור...

ההתמחות בעריכת דין היתה פשוט סיוט. לא יודע איך לא העיפו אותי לכל הרוחות. שנה שלמה לא עשיתי כמעט כלום - ישבתי במשרד, מוקף באנשים מרוכזים ועובדים "בכיף שלהם", ואני יושב אבל וחפוי ראש ומרגיש כישלון גמור, לא מבין מה לא בסדר איתי. החלטתי שזה לא בשבילי (עדיין לא יודע לקרוא "לילד" בשמו), וניסיתי לברוח מהמקצוע. מצאתי פרנסה ממש לא רעה בעסק ששייך לחבר, בתחום הקולנוע הביתי. בהתחלה היה כיף - עבודה לא מאוד מאומצת, חברים טובים מאוד (עד היום), והתעסקות בצעצועים שיכולתי לפני כן רק לחלום עליהם, אבל כעבור כשנתיים התחלתי להרגיש מנוון, חסר מעש וחסר שקט, ובעיקר - רחוק מלמצות את עצמי כאדם משכיל שבורך בכישורים מסויימים. וכמובן, אדם שחונך ע"י "אמא פולניה" להיות קרייריסט מצליח.

אז חזרתי לזה (וכבר שנתיים אני עו"ד פעיל) ואני סובל לא מעט. הלכתי לרופא משפחה המטפל בי שנים רבות, והוא הסכים איתי שיש לי ADD על בסיס מה שסיפרתי לו, בלי האבחונים השונים. ניסיתי את רוב הסוגים - ריטלין רגיל (מכה בראש בכניסה ומפלה קשה ביציאה, מספיק לזמן קצר מידי, מבחיל), קונצרטה (לי אישית היתה נוראית) וכרגע מתנסה ב - LA20 (בינתיים טפו- טפו הרבה יותר טוב).

לצערי העבודה שלי מאוד לא טולרנטית לנושא, בכל מובן אפשרי. 5 ימים בשבוע של 11 שעות ביום (8 עד 7), חפירות על גבי חפירות מול מסך כמעט בלי לזוז. מסמכים, ניירת, טפסים, כתבי בית משפט, חוזים של 60 עמ' האחד ומכרזים של 130 עמ' האחד. החומר שממנו עשויים סיוטים. עובד בין שיא לשיא של הריטלין... בשאר הזמן לא ממש.
חייב לשקול ברצינות החלפת מקצוע, אבל מתחיל להרגיש מבוגר מידי לזה.

iritki

New member
מנסה לעזור

ראשית הערה כללית כל החלפת מקצוע - לדעתי רק אם אתה יודע לאיזה מקצוע, יודע שיש בו פרנסה ויש לך תשוקה אליו. אחרת בכל מקצוע כמעט תמצא את האפור הניירת והסיוטים שלו. יוצאים מן הכלל הם מקצועות צאוד דינמיים למשל הפקת אירועים, ניהול עובדים השטח וכדומה אבל אלו גם מקצועות שדורשים המון מאמץ פיזי ולא מתאימים לכל אחד, בעיקר אם גיל הוא בעיה.

לגבי ריכוז במשרד - קודם כל אתה חייב להבין בדיוק מהמפריע לך. הסחות דעת חיצוניות כמו רעש של אנשים מסביב למשל - אז אפשר לעבוד עם אוזניות עם המוזיקה האהובה עליך למשל. אם זה הסחות פינימיות שלך -כלומר מחשבות שבורחות ל"מה צריך לעשות בהמשך היום" אז יש פתרונות אחרים כמו למשל להיות עם פנקס צמוד ולרשום את כל אלה.
פתרונות כללים יותר יכולים להיות קריאה בעמידה או תוך כדי הליכה. וכמובן קריאה משף ולא ממחשב תוך כדי סימון קטעים.

בגדול נשמע שאתה צריך לעשות חקר אישי למה הבעייה העיקרית הפרטית שלך ולמצוא לה פתרון העובד בשבילךץ אפשר לעשות את זה עם אימון אישי מכל מיני סוגים, בחקירה אינטנסיבית עצמית ואולי גם במרכזים לאסטרטגיות למידה למיניהם.

אל תתייאש ובהצלחה !

פאלאדה

New member
כמה עצות נוספות

הי

תראה לגבי החלפת מקצוע

גם לי היו המון מחשבות על החלפת מקצוע. כל הזמן.

לקראת סיום התואר השני, מליון מחשבות על החלפת מקצוע. כל הזמן.

ישבתי הרבה עם עצמי. דיסקסתי. ניהלתי שיחות עם עצמי. ואלו המסקנות שהגעתי אלהן:

א. אם הסבה מקצועית, אז לא ממקום של בריחה. אני מתחייבת בפני עצמי להגיע להישגים מסוימים במקצוע הנוכחי שלי - כגון סיום התואר השני, אולי סיום תזה, ורק אז, ממקום של בחירה, ללכת למקצוע אחר.

ב. אני יודעת שכל אימת שאני נתקלת בקושי אני מפנטזת על הסבה מקצועית. במקצוע שלי יש המון המון המון המון המון קשיים למופרעי קשב וריכוז. אני עובדת כל הזמן על טכניקות, לרבות קריאה מהירה. טכניקות ריכוז. אני עובדת בלי סוף על עצמי.

מסתבר שכאשר הטכניקות שלי מצליחות, ומניבות תוצאות, החשק למקצוע אחר יורד.

והנה עוד כמה עצות נוספות עבורך מנסיוני

ג. תזכור שבהפרעת קשב יש קטע של חידוש וריגוש. אתה יודע כמה אנשים במקצוע לא מוצאים התמחות? מצאת, זה נפלא. אתה יודע כמה לא עוברים בחינות לשכה? עברת. אתה יודע שתואר שני זה הישג מכובד מאד? יש כאלו שמתקשרים לסיים אותו, כמוני. וכן, למצוא עבודה. המון במקצוע הזה מובטלים לאללה.

אז תשאל את עצמך אם זה לא הקטע של הפרעת קשב שמחפש תמיד מתח וריגוש. אין דבר בטוח כלכלית כמו משרה קבועה בתחום הזה. אין בזה ריגוש. תזכור שהקרים אוהבים סכנה, סיכונים וריגושים ופועלים טוב יותר תחת ריגושים אבל זה לא תמיד טוב ליציבות הכלכלית.

אני הבנתי את הפסיכולוגיה של עצמי, וכיום אני עובדת על עצמי על לשבת ולעשות דברים, בלי שנלווה לכך ריגוש. איך אני עושה את זה? צעד אחר צעד. אומרת לעצמי - ברבע שעה הקרובה את עושה 2 עמודים.

היה לי קטע עם תואר שני שגררתי מהתחת. כלומר, מרחתי וזה. כשנרשמתי לשם מאד התרגשתי וככל שזה היה מובן מאליו התחלתי להשתעמם. איך עשיתי את הסמינר האחרון? אמרתי לעצמי - עוד פסקה. עוד שורה. עוד מילה. כל פעם קצת.

בסוף מצאתי את עצמי כורכת את העבודה בכריכיה שליד אונ' ת"א, ב 3 עותקים, ואשכרה משלשלת את זה לתיבת הגשת עבודות.

אתה חייב לשאול את עצמך אם לא תלך לעוד מקצוע רק כדי לאבד עניין, וכך לעוד מקצוע עד אינסוף. אני לימדתי את עצמי למצוא עניין במקצוע שלי. ואין יום שאני לא נאבקת.

ד. מה דעתך על שינוי כיוון בתוך המקצוע? אולי לא משרד אזרחי מסחרי. נניח משרד פלילי? אקשן. תאי מעצר. רוצחים. שודדים. גנבים. אנסים לא הייתי מייצגת בחיים, שיקרבו בכלא לשארית ימיהם. אבל כל הקטע הפלילי. יכול מאד אולי להתאים לך.

או נניח משרד קטן שאתה מטפל בכל תיק מא' ועד ת', אתה לא חלק ממכונה גדולה שבה התפקיד שלך הוא רק לעבוד על חוזה (אני מנחשת שאתה באיזה משרד ענק עם 50 שותפים ו 100 עובדים או משהו כזה? זה לא מתאים למופרעי קשב)

מה דעתך להתמחות נניח בתחום של זכויות יוצרים? תעבוד כל היום עם אמנים שגנבו להם את זכויות היוצרים. דברים מגניבים כאלו.

עדיף לעשות הסבת תחום בתוך המקצוע, זה הרבה יותר הגיוני, מאשר לזרוק לפח 2 תארים, + התמחות שאלוהים ישמור איזה סיוט היא הייתה + בחינות הלשכה ששיננת - כאילו בשביל מה? לזרוק את זה?

ה. יש המון טכניקות לריכוז. המון המון המון. אני יכולה להציע לך בשלוף כמה מצוינות, אם רק תפרט לי מה הבעיות הקונקרטיות במשך יום עבודה. אני לא קואצ'רית ולא נעליים. אני פשוט אחת שחיה ביום יום את ההתמודדות אלוהים ישמור הזאתי, וכדי להצליח אני ממציאה כל יום 20 טכניקות חדשות וחלקן עובדות.

ו. LA עובד ל 6-8 שעות. טול פעמיים ביום ואתה עובד כמו גדול.

ז. ספורט עושה את זה למופרעי קשב. תקע איזה הליכון אחרי העבודה או לפניה או איזה ריצה או משהו. יכול לעזור.

ח. שינוי תזונה. אני יכולה לפרט על זה המון אם תרצה או פשוט תראה הודעות קודמות שלי בפורום.

ט. לעבוד עם סטופר. מופרעי קשב טובים בלעבוד תחת לחץ. נניח אם בדיוק הנאצים דופקים בדלת, פתאום יש לך אנדרנלין לקפוץ מהחלון ולהציל חצי מהעיירה. אבל כשאין מתח או איום קשה מאד לעבוד. הפטנט הוא לייצר מתח מלאכותי. סטופר. שים סטופר ותחליט שאתה קורא מכרז בן 130 עמודים בשעתיים. תחליט שאתה קורא 50 עמודים בשעה, חצי שעה. תציב לעצמך מטרה, אחרי קריאת 50 עמודים בשעה של מכרז. לכתוב ב 5 נקודות מהן דרישות המכרז . או לסמן את 5 הפסקאות החשובות במכרז. כנ"ל בחוזה.

י. להכניס דמיון לעבודה. יש לך מכרז או חוזה מיובשים שאלוהים ישמור. צור סיטואציה דמיונית, למשל נוכל מאיזה סרט שמשתמש בחוזה כדי למצוא פרצה ולרמות את כל העולם בנכלוליות. המצא סיטואציה דמיונית הזויה. ודרך זה - דרך הדמות הקומית של הנוכל, משהו כמו "המרגל שתקע אותי"/אוסטין פאור, נניח, תחשוב מה הסעיפים בחוזה/מכרז שצריך לשים לב אליהם, שפותחים פתח לצרות. או צור סיטואציה דמיונית אשר תיצוק עניין לחוזים והמכרזים המשעמממים פחד שלך. ספר לעצמך סיפור רקע מעניין. כהשראה אתה יכול לראות את הסרטונים של ביטוח ישיר, איזה סיפורי רקע מעניינים יצרו על המוטו של "למה לי לממן סוכן ביטוח". ואז כשיהיה לך סיפור רקע מעניין בדיוני, האנדרנלין יזרום, האנדרופינים יופרשו, והחוזה המ'צעמם יתוקתק.

יא. מאמנים - כבדהו וחשדהו. אני נכוונתי מאד ממאמנים. יש המון מאמנים שלא יודעים כלום מהחיים שלהם, אבל הם מתמחים ב"פעולה בצומת דרכים בחיים" וכל מיני דברים כאלו שאין להם מושג עליהם. זה שוק מאד פרוץ, שכל אחד שלמד 3 חודשים פעם בשבוע באיזה קורס אחה"צ הופך מומחה להכל. הייתי אצל אחת שפשוט נכוונתי ממנה בענק, והיא בין היתר "מומחית לשינוי קריירה". היא משבחת את עצמה בלא הרף באתר שהיא בנתה לעצמה אבל המציאות שונה לחלוטין. בניגוד לעורכי דין שהם אנשים לא אתיים בעליל אבל לפחות יש להם כללי אתיקה - ובין היתר אסור להם להציג עצמם כ"מומחים" או לשבח את עצמם, לקואצ'רים אין אתיקה. המאמנת הזו שנכוותי ממנה קשות מפרסמת את עצמה, מציגה את עצמה כקוסמת, לא פחות ולא יותר, עם המון מחמאות לעצמה וייחוס הצלחות לעצמה ורק מי שפגש אותה פנים אל פנים מכיר את הפער האבסורדי בין מה שהיא מספרת על עצמה לבין המציאות.

היא לא היחידה. כי לקואצ'רים אין שום מגבלה אתית על פרסום עצמי והם יכולים להציג את עצמם כאלוהים ואין על זה שום פיקוח ובקרה. אז

LoganKungFu

New member
תודה, איזו תשובה מפורטת!

כמה התייחסויות (לא להכל, בכ"ז ק"ר...
)

א. שקלתי ועדיין שוקל הסבה מקצועית פנים מקצועית, דהיינו יועמ"ש של חברה, גוף ציבורי וכדומה. המקומות האלה תובעניים פחות בד"כ, במיוחד מבחינת השעות. 11 שעות ביום כמו היכן שאני עובד נראה לי לא נורמלי בשום קנה מידה, אבל לאדם עם ADD זה סיוט של ממש. לצערי, הבוס שלי הוא מאלה שמאמינים שכמה שיותר שעות יותר טוב, ושהעבודה קודמת לכל דבר אחר, ושהדבר הכי טבעי בעולם זה שתהיה לך תשוקה אדירה לעוד ועוד עבודה ללא הפסקה (הוא אשכרה אמר לי משהו כזה בנוסח מתון יותר). בקיצור, חי בסרט. אני מודע לגמרי לבעייתיות של החלפת עבודות, ובפרט היכן שאני גר (חיפה), בה צריך להגיד תודה כל יום שיש עבודה בכלל. ההיצע בשוק של עבודות טובות ועבודות בכלל - נמוך. מאידך, להיקבר היכן שאני נמצא רק בלית ברירה גם לא נשמע לי גליק גדול.

ב. אני דווקא עובד במשרד קטן. הוא סניף של משרד גדול, אבל החוויה היא של עבודה עצמית תחת בוס אחד. זה די מחרפן, מפני שאין עם מי להתייעץ ואני כל הזמן מוצא את עצמי שובר את הראש לבד. הבוס שלי ממש לא טוב בהסברים, ועו"ד נוסף שעובד איתי עסוק מכדי להביא לי תועלת מי יודע מה. אז אני יושב לי בתא הכלא לבד ומטפס על הקירות רוב הזמן.

ג. עם ה - LA20 רק התחלתי להתנסות. אני ממש מנסה למעט לקחת ככל האפשר, ולא יותר מפעם ביום. יכול להיות שלא יהיה מנוס מפעמיים, אבל אני מאוד חושש להכניס את זה לעצמי יותר משהכרחי (ואולי זה אכן הכרחי). אני בעיקר חושש מפיתוח עמידות ובמיוחד מהריבאונד, שעושה לי די רע. כמו"כ, זה מתחיל להיות יקר. ואגב, אני חושש להיות תלוי בזה כל חיי המקצועיים.

ד. ספורט ותזונה: אני טבעוני 99% מהזמן (למעט מעידות קלות פה ושם באירועים משפחתיים), וספורטאי שנים רבות (איגרוף, א.תאילנדי וכדומה). אחרי אימון אני מרגיש מלך העולם - אבל לצערי זה לא נמשך למחרת ביום העבודה.

ה. לגבי טכניקות ריכוז - לא ניסיתי שום דבר קונקרטי, אבל אני אדם עם משמעת עצמית גבוהה מאוד (מה שללא ספק החזיק ומחזיק אותי עד כה, כולל בספורט). הבעיה היא ששעות העבודה פשוט ארוכות מידי. אחרי 11 שעות כאמור אני מגיע הביתה, והזמן שנותר לי להתאושש עד מחר פשוט לא מספיק, ואני מגיע לעבודה כבר ללא כוחות מראש, בטח ובטח בשביל "לעבוד על עצמי" עוד מעבר לעבודה שיש לי לעשות ממילא.

ו. לגבי מאמנים וכו' - תודה על האזהרה, אבל אל חשש, אני הייתי סקפטי עוד באירופה. עוד לא נולד השרלטן שאני לא מריח מקילומטר.

פאלאדה

New member
אוקי, כמה תשובות

א. הקישור לנסיון הרע שלך עם קואצ'רים באירופה לא עובד. אם אתה יכול לתת קישור מחדש או לפרט מה הנסיון שלך שם עם קוא'צרים.

ב. אל תחשוש מעמידות. ואני אסביר לך.

יש לי נסיון בן 3 שנים עם ריטלין. בגלל שאני אדם שחייב להצליח, קצת אחרי שהתחלתי את הריטלין, התעניינתי בכל מיני טכניקות לשיפור הריכוז. למדתי הרבה שיטות. יישמתי. לאט לאט ירדתי בהדרגה במינוני ריטלין.

המסקנה שלי לגבי ריטלין היא כזו:

אם מפתחים בהדרגה דרכים אלטרנטיביות להתמקד, אפשר לרדת במינונים.

אבל בהתחלה כשאתה צריך את זה, למנוע את זה מעצמך זה סתם התעללות בעצמך, כי זה יכול להרים אותך על הגל.

ג. לגבי המשרד, זה נראה שאתה עובד בתנאים לא מתאימים, ולפני שאתה משליך לפח את כל ההשכלה שרכשת בעמל רב, נסה למצוא עבודה במקום אחר. זה לא נראה לי כמו מקום נכון לעבוד בו, שאין לך אפילו הדרכה. אם אני הייתי נזקקת לעו"ד, לא הייתי רוצה עורך דין שהבוס שלו לא מנחה אותו ונותן לו לזרום עם החומר איך שבא לו. מקום עבודה טוב זה מקום שמדריך אותך בלי לשבת על הראש . אולי תגלה שמקום עבודה אחר יעשה לך טוב יותר. אל תשליך לפח את כל ההשכלה שרכשת בעמל רב. אני נלחמת 5 שנים על תואר שני כעת. יש לי עוד קורס לסיום. לא זורקים כזה דבר.

ד. אם יש לך ממש מעט זמן בערב אני ממליצה על מדיטציה, כאמצעי הכי יעיל לנצל את הזמן להתארגן.

בגדול יש לי עוד מלא עצות, מהמקום שבו אני מתמודדת כל חיי עם הפרעת קשב והחיים לא מחכים לי בסבלנות, ואין יום שאני לא ממציאה פטנט או שיטה, כיצד להיות מאורגנת ויעילה, ומרוכזת יותר.

ואני ממש ממליצה לך לעבור לריטלין שמתפרש על כל היום. כלומר בבוקר LA ובצהריים עוד מנה. אני עושה את זה.

אתה לא ילד שחוזר מביצפר ב 14:00, וזהו. אתה אדם שעובד 12 שעות, ואתה לא יכול להרשות לעצמך פיטורין רק בגלל עיקרון של לא לקחת כפול יומית.

אני לקחתי תקופות מסוימות 90 מ"ג ליום, לאורך כל היום. כהתחלתי ספורט ואימון מוחי ירדתי בכמויות.\

כרגע אתה צריך את העבודה הזו. היא חרא של עבודה, אבל יש לי מלא חברים שלמדו את המקצוע הזה. השוק חרא. יש לי חברים שלמדו משפטים ומובטלים. אז אם תיטול פעמיים ביום ריטלין זה יעזור לך לשמר את העבודה, ובשקט שלך, בדרך שלך, תמצא עבודה נוספת, ואולי תהיה מאושר שם יותר ותזקק לפחות ריטלין. אולי הם ישחררו אותך ב 17 הביתה, ואז תוכל לפנות זמן לעצמך ולספורט ופחות תזקק לזה. אבל עכשיו אתה זקוק.

החיים הם כאן ועכשיו ולא מחכים. זה לא שזכית בפיס ותעשה כעת אימון מוחי, ותמתין שנה עד שהאימון מוחי יעבוד, נכון?

נ.ב. אם אתה בקטע של אמנות לחימה, נסה טאי צ'י.

זה לפלפי ולא "גברי" או ספורטיבי, אבל זה חראם על הזמן לריכוז. זה ריטלין ממש.

נ.ב. נוסף. כדי למתן ריבאונד של LA20 לוקחים רבע או חצי כדור ריטלין רגיל לקראת סוף הריבאונד. או עושים ספורט בזמן הזה. חצי שעת ריצה.

כל זה מנסיון נצבר של חברי פורום.

LoganKungFu

New member
המשך...

אין לי שום ניסיון עם קואצ'רים באירופה, זה קטע קלאסי של החמישיה הקאמרית, הייתי בטוח שכולם מכירים....
https://www.youtube.com/watch?v=32uR2-qktxE

לגבי עצתך עם הריטלין, אני משתכנע לאמץ אותה. אבל אנסה בתור התחלה LA20 בתחילת היום, ובשביל הסיומת מאוחר יותר אחד "פושט" של 10 (יש לי סטוק).
אם זה לא ילך, אנסה שני LA20 אחד אחרי השני. יש לי גם LA30 (קיבלתי מהרופא מרשם לשניהם כדי לראות מה עובד טוב יותר), אבל אנסה להימנע ממנו
כדי שאח"כ לא יהיה לי קשה לרדת ל- LA20 (או שזו לא בעיה? תקני אותי אם אני טועה). באופן כללי אני שונא את התלות הזו, אבל יותר ויותר מבין שבאורח החיים הזה לפחות זה בלתי נמנע.

מדיטציה ניסיתי, אבל זה לא החזיק. אחרי יום עבודה כזה + ריבאונד של ריטלין (שאני מקווה שיתמתן עם ה LA), קשה מאווווד למצוא את המשמעת העצמית לעשות משהו שדורש ריכוז. בד"כ אני מבשל כדי לא להתמוטט, או בימים הרלוונטיים גורר את עצמי לאימון ומתעורר שם תוך כדי חימום. אבל להתחיל משהו שדורש (עוד) משמעת עצמית אחרי שחזרתי הביתה (בהנחה שזה לא יום של אימון) - קשה מאוד.

פאלאדה

New member
לא! לא 20 LA אחד אחרי השני!

זה יצור אפקט של 40 LA וזה ממש משש רע כי זה מינון יתר מחרפן

20 LA ברווח של 7-8 שעות
אחד ב 7 בבוקר נניח ואחד ב 14 - 15 בצהריים

רק כך ישמר לך הריכוז עד הערב

אם תיטול את שניהם בבת אחת תהיה עם מינון יתר עד 14 בצהריים והריבאונד יהיה יותר גרוע.

לא יחד!

LoganKungFu

New member
לא התכוונתי ביחד...

ברור לחלוטין שבמרווח של כ -7 שעות. המנגנון ידוע לי היטב.
חס ושלום כמות כזו בבת אחת. אחד אחרי השני = אחד ואחרי 7 שעות השני.

iritki

New member
אלה אם כן המינון הנכון לך הוא 40

למה לצאת עם כאלה הצהרות נחרצות? עם האדום אנשים יחשבו בטעות שאת רופאה וייקחו את העיצות שלך ברצינות מידי.

ובכל מקרה לכותב השרשור המקורי - כל שינוי בהתייעצות עם רופא!

LoganKungFu

New member
המינון הנכון הוא של ה - LA20.

הריטלין 10 הרגיל קצת חזק לי.
הLA20, ליחידת זמן, נותן השפעה של בערך 8 מ"ג.
הLA30 ליחידת זמן, של בערך 12 מ"ג.
בעצת הרופא, קיבלתי מרשם לשניהם ליתר ביטחון, במידה וה - LA20 חלש מידי. הסכמנו להתחיל עם ה- LA20, ואם זה לא עובד, אחרי שבוע לעלות ל- LA30. בכל מקרה, המינון לו אני זקוק הוא מהנמוכים.
אחרי 3 ימים, ברור שה LA20 עובד, למרות שהוא חלש מה - 10 הרגיל שהתרגלתי אליו (וההרגשה אכן מתונה יותר, וטוב לי עם זה. לא אוהב להרגיש מסומם). הבעיה איתו היא רק משך הזמן, אז או שאקח שניים ביום (בפערי הזמן הרלוונטיים), או ש"אקנח" בסוף היום עם ריטלין 10 מ"ג רגיל ואקווה שלא אקבל איזה ריבאונד עצבני.

g00laTheCat

New member
שלום קונגפו לוגן

(לא מתאפקת:
- לוגן x man??
- באמריקה הייתי סקפטית! מפחדת להכנס ללינק כי זה יגרור שעות של הנאה ע"ח דברים אחרים.)

ראשית, שמי טלי וברוך הבא לפורום!

תשמע,
כמה דברים 'הציקו' לי שקראתי את ההודעה שלך. קודם כל העובדה שיש לך משמעת עצמית, מסבירה לא מעט מן ההשגים שלך, לא מובן מאליו.
לא מדברת על התקופה שעסקת באלקטרוניקה, אלא על תקופת ההתמחות. במקצוע כמו שלך, נראה לך שמשהו עשה לך טובה שהחזיק אותך כמתמחה? לי לא נראה. הרבה אנשים מאוד מחוננים, מסוגלים להפיק עבודה בזריזות שלאחר תעלה בהרבה אנרגיה ומשאבים.
למה שתחליף מקצוע?
רע לך? תחליף!
הבעיה היא לא אצלך, לדעתי החברה שאתה עובד בה מפיקה לא מעט תועלת מזה שאתה שם. נכון, לפעמים אתה לא מרוכז, אולי מאחר טיפה -לא יודעת. אבל מוטב שאתה תבין שזה אתה, וככה הדברים מתנהלים אצלך. מבחינתם זו החבילה, אם לא נראה להם- מוזמנים להראות לך את הדלת.
עוד משהו, אתה משווה את עצמך לאחרים במשרד, אין דבר יותר גרוע מלהשוות את עצמך לאדם שלא סובל מהפרעת קשב וריכוז. כי הם לא סובלים ממנה. יש לי חברה שמוגבלת בהליכה- זא היא על כיסא גלגלים. צריכה להמשיך?

בקשר לתרופות:
ההמלצות שלי הן מתוך נסיוני האישי, לא מתוקף היותי רופאה- הייתי ממליצה להתייעץ על כל שינוי או תוספת יחד עם הרופא\ה המטפל/ת.
תדע רק, שאם אתה מתכנן לעבוד בעבודה שמצריכה ממך לסבול מכמה שפחות סמפטומים של ADD, קח בחשבון את האפשרות שתאלץ לקחת בכל יום כדור (כזה או אחר)

אם יש תרופה שאני לא אוהבת זה ריטלין LA. לא הסתדרנו. המינון המקסימלי שאליו הגעתי היה 120 מ"ג ביום. (לא אני לא הר אדם, דווקא די רזה, יש האומרים יותר מידי)
כן, משקל גוף משפיע על תפקוד התרופה, ככל שאתה גדול יותר, כך גם המינון צריך לעלות.
ילדים בני 6,7 לוקחים ריטלין 20 LA לפני שהם הולכים לבית הספר, הם בדר"כ שוקלים 17-25 קילו.
יש לא מעט מבוגרים שמספיק להם מינונים נמוכים, מה טוב. אבל תדע שהמינון המקסימלי שמאושר (מודה חרגתי אף מזה) הוא 2מג לכל קילו.
ממשפחת הריטלין יש גם את הריטלין הרגיל, שדווקא אני אוהבת אותו, לפעמים הוא בדיוק הבעיטה בתחת שאני צריכה. ויש גם את הSR שזה סלאו ריליס, ההשפעה שלו קצת יותר קצר משל LA, אבל ההרכב הכימי שלה מתפרק אחרת בגוף, ואולי דווקא תרגיש פחות מיואש איתו?
יש תרופה בשם קונסרטה שטובה ל12 שעות, עדינה יותר מריטלין?
יש אלטרנטיבות יקרות יותר, שכעת התחילו לשווק אותם בהזמנה מראש בבתי המרקחת של קופות החולים (בכיתי מאושר שגיליתי את זה). מדובר בתרופות שמשווקות בארה"ב ומאושרות כמובן על ידי הFDA בניהם אדרל, ויואנס וכו'...
זה שריטלין לא עוזר לך, לא סוף העולם. תמצא את התרופה שעובדת בשבילך, אז תעשה החלטות.

בהצלחה קונגפו לוגן!

LoganKungFu

New member
הי טלי-

תודה על הברכות.

שמי רוי (Roy), והיוזר הדבילי הזה מלווה אותי רק בתפוז מאז שהמציאו את האינטרנט בערך, אין שום אפשרות להחליף אותו...

ההתייחסות אכן ללוגן מה - Xman והקונגפו זה סתם הדבר הראשון שעבר לי בראש לפני עשור בערך כשגיליתי ש"סתם" לוגן היה תפוס.

בהתמחות אני באמת לא יודע איך לא העיפו אותי, אני רציני - שנה שלמה לא עשיתי כלום. להתקבל לא היתה בעיה. בד"כ אם אני עובר את מפתן הדלת אני מתקבל, יש לי יכולת לעשות רושם חיובי, הבעיה היא מה קורה אח"כ.
הצלחתי כנראה להיעלם בין כמה מתמחים. היינו קבוצה, ובקבוצה קל יותר להיטמע, אבל באמת שלא הצלחתי לעשות שום דבר.
היום כשאני מודע לבעיה ומטפל בה (אם ללקחת כדורים קוראים "לטפל"), אני מוערך מקצועית ועושה עבודה טובה, שזה לא משהו שאני מזלזל בו כלל, אבל סובל מאוד בדרך לשם. כל יום הוא מאבק, ומאבק קשה וסוחט.
אני כנראה לא הולך להחליף מקצוע, אבל בהחלט אצטרך עם הזמן למצוא משהו גמיש יותר (ויותר מעניין), גם אם ארוויח פחות. לא רואה את עצמי סובל יומיום 5 ימים בשבוע עד הפנסיה.
אני לא מאחר ושומר על פאסון של אדם מפוקס, ידעני ואף סמכותי - אבל מרגיש מבפנים שהכל הצגה ואין לי טיפת ביטחון במה שאני עושה.
זה נכון שלהשוות את עצמי לאחרים זה גרוע - אין ויכוח. ועדיין, זה בלתי נמנע. כל משימה חדשה שאני מקבל מלווה בתחושת חוסר אונים של "אין לי שמץ של מושג מה עושים עכשיו", המובילה לדחיינות ולעבודה לחוצה ברגע האחרון, אפילו עם הריטלין (בלעדיו אין סיכוי לעשות כלום), בניגוד לאנשים אחרים במשרד שעושה רושם שלפחות נראה שהם יודעים מה הם עושים ולא מסתכלים על כל משימה חדשה ב - "WTF?!?"

לגבי התרופות, כנראה שלפחות "זכיתי" בהיזקקות למינונים באמת נמוכים (למרות שאני בחור די גדול), אם כי אני בכ"ז תלוי בזה לחלוטין ולא אוהב את זה כלל. קונצרטה ניסיתי. היא עבדה, אבל סבלתי מבחילות כל היום, זה היה ממש לא נעים והחלטתי שזה לא שווה את זה. כרגע בשבוע ראשון של ניסיון עם LA20, שעושה רושם שעובד היטב חוץ מאורך הזמן שקצר מידי. ייתכן שכפי שכתבתי למעלה, הפתרון יהיה שני LA20 ביום (לא ביחד).

ושוב - תודה על הוולקאם! אין כמו התחושה של לא להיות לבד עם הבעיות.

dude, קראתי בעניין ובדאגה.

בדאגה מאחר ואנחנו באותו תחום עיסוק, רק שאני לפני התמחות (שכבר מצאתי). סובל מאוד מהלימודים, עושה רושם שאולי יותר ממה שאתה סבלת כי אני סובל לא רק מעבודות אלא גם מלמידה למבחנים ולא ניגשתי למועדים רבים בגלל זה. היתה לי גם טעימה קלה מהמקצוע בטרום התמחות וזה לא היה כיף חיים. באופן כללי אני סובל מלמידה ועבודה עם ניירת למרות שזה הדבר היחידי שעשיתי כל חיי עד כה (לא אובחנתי כ-ADD אבל אין לי ספק שאם אבוא לרופא כלשהו, כפי שאתה עשית, ואספר לו את כל השתלשלות חיי הוא מיד יזדרז לאבחן אותי) וחושב שהדבר הזה לא בא לעולם אלא כדי למצוא כלי חדש בעזרתו יוכלו בני האדם לענות אחד את השני. לדעתי הצמיחה המטורפת באבחונים נובעת בעיקר משני דברים: כמות המאבחנים + הפרעת הקשב האמיתית שהיא צורת העבודה ה"נורמטיבית" והנחשבת בחברה המערבית.
חשבתי להציע לך דווקא כיווני מחשבה אחרים: למשל לוותר על הצמחונות. לא יודע איך הייתי שורד ימי עבודה כאלה בלי לאכול כמו שצריך (ואתה עוד מתאמן באיגרוף ואיגרוף תאילנדי). הרבה אנשים שחושבים שהבעיה שלהם היא "הפרעת קשב" לא מבינים שהבעיה שלהם היא בעצם שאינם מאושרים, ואחד הדברים שעושים אותנו מאושרים הוא אוכל. לכן אכילה טובה לאורך כל היום (לצד עשיית ספורט) יכולה לספק לנו את הדלק שאנחנו צריכים כדי לשרוד יום ארוך במשרד.
עוד מחשבה שעלתה לי למקרא דבריך קשורה לענפי הספורט שאתה עוסק בהם, שאני מניח שממלאים תפקיד חשוב בחייך כיוון שאתה עוסק בהם במקביל לעבודה התובענית שלך. מדובר בענפי ספורט שלצד זה שהם בוודאי מסייעים לפרוק מתחים, הם גם מצריכים ריכוז ואולי גם שואבים אנרגיות (שלא כמו ריצה, שחייה, יוגה או אימון בחדר כושר). אולי כדאי לך לשקול לוותר על ענף אחד או אימון אחד בשבוע כדי שיהיה לך קצת פנאי וזמן איכות לדברים אחרים (אם כי אני בטוח שהאימונים מהווים עבורך זמן איכות גם כן, אבל נראה לי שיש להם חסרונות).
כתבת שאתה חושב להחליף מקצוע אבל חושב שאתה מבוגר מדי בשביל זה. אם הגיל שלך הוא 35 כפי שכתוב בכרטיס, החלפת מקצוע היא אולי באמת עניין קצת מסובך אבל החלפת עבודה איננה כה מסובכת. השאלה היא אם יש עיסוק אחר שאתה רואה את עצמך עוסק בו בהנאה יחסית וגם מתפרנס (מכירות למשל?). אפשרות נוספת היא לפנות לעצמך זמן קבוע במהלך השובע (או בסוף השבוע) שבו אתה מתכנן לעצמך פתח מילוט מהעבודה ומתחיל לבנות אופציה נוספת: שיווק באינטרנט, תיווך בנדל"ן, אלה הרעיונות שעולים לי לראש כרגע.

LoganKungFu

New member
ניירת וטפסים הם החומרים מהם עשויים סיוטים...

מה שכתבת מזכיר לי שפעמים רבות הגעתי למסקנה שאופן העבודה הוא שדפוק ולא אני.
אם בלימודים הסתדרתי (אם כי במאמץ) תודות לזה שהיתה לי גמישות מלאה ויכולתי לעבוד גם (ובעיקר) בלילה אם נחה עלי המוזה ולהסתדר היטב, אז מה הקטע הדבילי של להתעקש על נוכחות בשעות קשיחות?
למה לא למדוד על פי תפוקה? מה זה הדפק הזה שבו יש מי שמאמין שכמה שתהיה יותר במשרד, בהכרח תעבוד יותר ובאיכות טובה? הרי כמות האבטלה הסמויה במצב הזה גדולה מאוד גם אצל קרובינו בני האדם ה"נורמליים".
לגבי תזונה - אני לא צמחוני אלא טבעוני, דהיינו ללא שום רכיבים מן החי (בשר, ביצים ומוצרי חלב באשר הם). לא חושב שזה המקום לפתוח את הנושא, אבל אני אוכל "כמו שצריך", אל דאגה. אם כבר, מאז שאני טבעוני אני מרגיש טוב יותר. לספורט, מכל מקום, זה לא הפריע כהוא זה.
לספורט שאני עושה יש מידה של תובענות, אין ספק, אבל אני אוהב את זה ולא מוכן לוותר. מובן ששקלתי זאת, אבל זה חלק גדול מההגדרה העצמית שלי ומשהו שאני גאה בו. עבודה, תהיה אשר תהיה, אינה סיבה מספקת לוותר על זה. ולעשות "סתם" ספורט מבחינתי זה ממש לא "זה" (שאני עושה גם, בימים שאין אימון. קצת מכור, אין ספק).
עבודה, כפי שכתבתי לטלי מההודעה למעלה, אין לי שום ספק שאחליף בסופו של דבר גם אם לא אחליף מקצוע, ככה זה לא יכול להימשך זמן רב.
ובהצלחה שיהיה לך חבוב. אתה נכנס לזה, כך עושה רושם, כשאתה יודע על עצמך הרבה יותר משידעתי אני.

סתם מתוך סקרנות

ובטח אני אתחרט על השאלה הזו, אבל מה היו שעות העבודה שלך בהתמחות? המשרד שאני הולך להתמחות בו הוא לא אחד מה-20 גדולים כך ששעות העבודה הרשמיות הן עד 19:00. וגם אמרו לי בראיון שאין אצלם את החובה הלא מפורשת, והמאוד קיימת במשרדים הגדולים ביותר, להישאר אחרי שעות העבודה עוד שעה-שעתיים-שלוש, "בשביל הצורך". אם כי יש מצב שסתם בילשטו אותי כי הם לא רוצים להגיד את הדברים הקשים בראיון כדי שאסכים להתמחות אצלם. הקיצור, השאלה שלי היא האם הצלחת לשלב חיים כלשהם עם ההתמחות? השאלה נשאלת רק בהנחה ששעות העבודה בהתמחות שלך לא היו צפונה מ-19, כי אחרת נראה לי די ברור שלא היו לך חיים באותה שנה.

LoganKungFu

New member
חיים? אל תבנה על זה.

בהתמחות, וגם במשרד קודם, עבדתי מ - 8 עד 18:30.
היום אני עובד יותר, מ - 8 עד 19:00 (חוץ מיום חמישי, הסבר בהמשך).
בהחלט קרה בעבר שנאלצתי להישאר מעבר לכך.
היום כבר כמעט שלא, בעיקר כי אני לא מוכן. הגישה שלי כיום, אחרי כמה שנים של התבגרות ועיצוב של האישיות העבודתית שלי, היא של מוכנות תמידית לקום וללכת בכל רגע נתון. אי אפשר ללחוץ עלי, העבודה נוראית מספיק גם בלי זה. כיום, אם היכן שאני עובד אני רואה שזו נהיית נורמה, אני קם והולך (בצורה ידידותית כמובן, בלי לשבור כלים). בצורה כזו (באיומי עזיבה מנוסחים בעדינות) הוצאתי מהבוס שלי לפני חודש שביום חמישי אני יוצא ב - 16:00 (זה כאמור חדש), והוא ממש לא אוהב את זה, אבל לא איכפת לי.
כל משרד שאליו התראיינתי אי פעם, בין אם להתמחות ובין אם למשרת עו"ד, התגאה בזה שאצלם עובדים שעות "סבירות" וגם לא נשארים מעבר לשעות אלא אם יש צורך מיוחד, כולל במשרד הזה.
וזו תמיד נורה אדומה.
מדוע?
כי עובדה שזה מספיק issue כדי שיטרחו לציין את זה במיוחד. כמה שמדברים על זה יותר, כמה שזה יותר "על השולחן", צפה לתוצאה ההפוכה. הדרך האמיתית לדעת מה קורה שם היא לנסות לדבר עם המתמחים שנמצאים שם עכשיו.
ואגב, גם אם לא נשארים מעבר לשעות הרשמיות, הזמן שנותר לדבר השולי הזה שנקרא "חיים" לא רק מועט מאוד, אלא שגם הפנאי הנפשי לכך קטן מאוד. חיים בעיקר מסופ"ש לסופ"ש, קצת כמו בצבא.
עצתי, אם אתה מעוניין בה, עשה את ההתמחות, קבל את הרישיון שלך, וברח.

למעלה