חדש בפורום, יש לי שאלה.

shshahar

New member
חדש בפורום, יש לי שאלה.

שלום לכולם, אנחנו נשואים כ-8 שנים, יש לנו 3 בנות מקסימות, כרגע אנחנו מנסים להציל את חיי הנישואין שלנו בעזרת טיפול זוגי, ממש לפני שזה מתפוצץ סופית (אני כבר עזבתי את הבית והגענו לשלב ניסוח הסכמי הגירושין). בפגישת הטיפול האחרונה, פנה אלי המטפל בכדי לומר לי משהו והתחרט, אני כהרגלי הדפוק ניסיתי לסחוט ממנו מה רצה לומר, תוך זריקת ניחושים מחושבים כמו אגואיסט ואנוכי (אני מכיר את עצמי מספיק טוב). תגובתו היתה שלדעתו מדובר בנרקסיזם או היבטים של נרקסיזם (מרוב הלם אני לא זוכר את מילותיו במדויק). ברצוני לשאול האם מטפל שהסמכתו עובד סוציאלי ומגשר, יכול ו\או מוסמך לאבחן ו\או לומר לי דבר כזה לאחר תקופה קצרה כל כך של הכרות (3 מפגשים). אני צריך להיות מודאג? עד היום אף אחד אפילו לא העלה את זה אפילו כאופציה (בעבר היינו אצל מס' מטפלים, אחד מהם לתקופה ארוכה של מס' חודשים).מה לדעתכם אני צריך לעשות? אשמח לקבל תשובות ודעות כלליות לשאלתי, אך אשמח עוד יותר לתשובות מקצועיות.

שילה1

New member
אני לא מוסמכת ולא עוסקת בצד הטיפולי,

כך שלא יכולה לענות לך. בכל מקרה-אם התחלתם טיפול זוגי,סבורה כי כדאי להמשיכו,ולו בשל הסיכוי הקטן,ואוליי הגדול,לתקן ולשפר.

מגשר ומטפל

מגשר לא אמור לחוות דעה, שכן אליו להיות אובייקטיבי ונייטראלי לכל אורך ההליך. מטפל אומר את דעתו, מוסר את ניתוחו, וזאת כדי לקדם את הטיפול. לגבי גבולותיו - אולי כדאי לבדוק סוגייה זו בפורום העוסק בתחום הטיפולי. ישנם מגשרים בפורום הזה שהם גם מטפלים, כך שכדאי להמשיך לעקוב במידה והם גם יענו לך על שאלה זו.

סוזן7

New member
טיפול זוגי

אני די מופתעת ממה שסיפרת על המטפל, אבל אנשי מקצוע נמנעים מלחוות דעה על אנשי מקצוע אחרים, בלי שהם היו מעורבים ומקרה באופן אישי או שנעשתה חקירה יסודית. בכל אופן, חשוב להרגיש בנוח עם המטפל ואני מבינה שנעלבת ממנו. אפשרות אחת היא לנהל שיחה איתו בארבע עיניים על מה שקרה/נאמר. אפשרות אחרת היא להחליף מטפל. אפשרות שלישית היא לא לעשות עניין מזה ולהמשיך, אם, כמובן, חוץ מזה נראה לך שהמטפל הינו מקצועי. חשוב הטיפול הזוגי, אבל חשוב להיות אצל מטפל זוגי מקצועי. תבדוק ברשימת המטפלים של האגודה הישראלית לטיפול במשפחה אם המטפל "מוסמך" ע"י האגודה (אפשר גם לשאול אותו לגבי ההכשרה שלו והסמכה בתחום). אין שום פיקוח במטפלים - וזאת בעיה. בדרך כלל, בטיפול זוגי או משפחתי, לא מנתחים את האופי של האנשים - עוסקים יותר במערכת היחסים, בהתנהגות, ברגשות, בציפיות וכו' - גם ב"ריקוד" בין בני-הזוג, הרצף של התנהגויות שחוזר על עצמו. השימוש בתוויות ואבחנות פחות מקובל, פחות רלוונטי. כמו כן, המטפל בדרך כלל לא אומר למטופל מה הוא חושב עליו - בטח לא בסגנון שתיארת. אולי הייתה אי-הבנה? לכן, רצוי לבקש שיחת בירור לגבי חילופי המילים ביניכם - לפחות בטלפון אם לא באופן אישי. מטפלים משפחתיים באים גם מעבודה סוציאלי וגם מפסיכולוגיה, אבל הם עובדים באופן דומה כשהם מטפלים בזוגות. בברכה, סוזן (עוסקת בטיפול)

למעלה