חדש בפורום ושאלה

orenfarhi

New member
חדש בפורום ושאלה

שלום לכולם. אני חדש כאן. התחלתי להתעניין בכל הקשור ליפן אחרי שראיתי את הסרט "הסמוראי האחרון". לא קראתי את כל ההודעות בפורום, אבל אני ממליץ על הסרט - מבחינת הצגת התרבות, נופים וגם השפה (אנגלית לצד יפנית).

GnomeBubble

New member
ברוך הבא

ראיתי את הסרט ונהנתי ממנו (אולי היו כמה קטעים שחשבתי שהוא לא מציג לגמרי את יפן של אותה התקופה באור הנכון, אבל סך הכל קשה להאשים אותו). אם אהבת אותו, אז הייתי ממליץ לך לנסות עוד כמה סרטי סמוראים. הסרט הטוב ביותר שראיתי בקטגוריה הוא שבעת הסמוראים של אקירה קורוסאווה (המדהים באמת). זה סרט די ישן בשחור לבן, אבל תיתן לזה לדחות אותך. אני גם לא כל כך הייתי נלהב לראות סרט בשחור לבן, אבל בסוף ראיתי אותו והוא בהחלט התעלה מעל כל הציפיות שלי. ועכשיו, לשאלה... איזו שאלה?

Wing Chan

New member
הממ

לא יודע לא מי יודע מה נהנתי מהסרט הסמוראי האחרון. ממש לא. הבמאי בזמנו גם טען שהוא מאוד מאוד הושפע מקטעים מהסרטים של אקירה קורוסאווה, ואני, כמעריץ גדול של הסרטים של קורוסאווה, ממש התאכזבתי. באתי עם ציפיות וגיליתי סרט הוליוודי טיפוסי עם דיאלוגים שאפשר לשמוע במיליון סרטים הוליוודים אחרים.

GnomeBubble

New member
סרט אמריקאי למדי, זה נכון

אבל מעולם לא ציפיתי שהוא יהיה יפני. האמת היא שציפיתי לסרט הוליוודי הרבה יותר, והוא הפתיע אותי לטובה בזה שהוא היה די מתון בקטע הזה. סרט של קורוסאווה זה בכל מקרה באמת לא. אני אנצל גם את ההזדמנות הזאת להמליץ על סרט סמוראים טוב (חדש יחסית) שהתמזל מזלי לראות אותו בקולנוע: סמוראי הדמדומים (黄昏の侍). זה סרט מאוד מאופק ואנושי על סמוראי עני בשלהי תקופת אדו (כאשר תומכי הקיסר התחילו להתארגן ולפעול להדחת השוגון ושחזור האימפריה). אין בסרט הרבה אקשן, והוא בעיקר מעניין בגלל שחזור יפה של התקופה וסיפור פשוט אבל לא שגרתי לסרט סמוראים. בקיצור, זה לא למי שמחפש אקשן, אלא למי שרוצה לראות סמוראים אמיתיים של שלהי תקופת הבאקופו.

Wing Chan

New member
סרט מעולה ../images/Emo45.gif

עוד משהו טוב, אם כי קשה להשגה, אבל אם מישהו מכם יוכל לשים את ידיו, הוא לא ייצטער - המיני סידרה של זאטואיצ'י, בכיכובו של שינטארו קאטסו (המלך). הדמות של זאטואיצ'י פשוט תפורה עליו.

lostharpy

New member
עוד לא ראיתי את הסרט

למרות שאני ממש צריכה, אבל רציתי לנצל את ההזדמנות ולהמליץ על ספר מדהים, שוגון. פשוט תענוג לאוהבי יפן.

למעלה