חדש בפורום ומחפש עצה

nutmeg

New member
לא הבנתי...

איבדת עניין בתחום העניין עצמו (כלומר מד"ב וכו') או באנשים שמגיעים למפגשים?

Lyosub

New member
חדש בפורום ומחפש עצה

אני בחור בן 22 מהדרום הנידח (באר-שבע). "גברים ממאדים נשים מנוגה ואני מממערכת שמש אחרת." הפתגם למעלה די משקף את איך שאני מרגיש כבר קרוב ל-5 שנים. אני לא מצליח אף-פעם להרגיש שייך לאיזושהי קבוצה. אמנם היו מספר פעמים שבהם הגעתי לקבוצה והרגשתי שייך אבל לאחר שנתיים שלוש ראיתי שוב איך אני "נדחק" החוצה. זה לא שהקבוצה דחקה אותי החוצה פשוט העניין שהיה לי עם הקבוצה התפוגג והשאיר אותי עם קבוצה שאני מאוד מעריך אבל אין לי נושא משותף איתם. מה עושים?

Lyosub

New member
זו בדיוק הבעיה

התחום עדיין מרתק ומעניין אותי. איבדתי עניין בלהגיע למפגשים. אין כבר את אותה התלהבות שהייתה בהתחלה. יכול להיות שזה נובע מחוסר עניין באנשים אבל לא רק.

המוזרה

New member
א. זה עדיין לא מספיק (הפירוט)

ב. איך אנחנו יכולים לעזור? הרי רק אתה יודע מה הדבר שאיננו יותר. האם זה החידוש שבקיום המועדון הזה? האם אלו האנשים? האם זההנושא עצמו? או אולי סתם לא בא לך על פעילות מסוג כזה בתקופה הזו. מצטערת, אבל או שתגדיר ותפרט עוד את הבעיה או שתברר את העניין עם עצמך. אולי תכתוב על זה קצת (לפעמים בכתיבה יוצאים לנו דברים שאנחנול מעלים בדעתנו) אולי תדבר עם חבר שמכיר את העניין ויודע על מה אתה מדבר. מצטערת

Lyosub

New member
הדוגמה של הקבוצה היא רק אחת

זה משהו שקורה לי במהלך כל החיים. אני מגיע למקום חדש או פוגש אנשים חדשים, מתחבר איתם בעקבות עניין משותף, דעות משותפות וכדומה. לרוב אחרי זמן מה אני פשוט מאבד עניין עם רוב הקבוצה ושומר על קשר רופף רק עם בודדים מהקבוצה. זה קרה לי עם חברים מהיסודי, מהתיכון ועכשיו עם חברים מהצבא. יותר מכך המצב הוא הדדי. זאת אומרת שגם רוב חברי הקבוצה מאבדים עניין בקשר עימי אבל עדיין שומרים על קשר עם יתר חברי הקבוצה. כמו שאמרתי בהודעה הראשונה אני מרגיש כאילו אני חייזר שמגיע ממקום אחר למקום שכבר נמצאים בו שני גזעים של אנשים שלא מסתדרים.

nutmeg

New member
תשובה חלקית

ל"בעייה" היא שעניין באנשים אולי מתחיל סביב נושא משותף אבל הוא ממשיך בגלל דברים אחרים. יכול מאוד להיות שתחושת הזרות שאתה מרגיש קשורה לכך שיש איזה "קוד" חברתי שאתה לא מפצח. מן הסתם אתה מניח שאותם אנשים שנפגשים ממשיכים להיפגש בגלל הנושא אבל למעשה הם ממשיכים להיפגש בגלל שמצאו עוד נושאים משותפים: למשל שמבחינה אישית נעים להם ביחד, חוש הומור, אישיות... בכלל, כל מה שנכנס תחת קטגוריה "חברים" מתאים. אל חברות בכלל ואל קשר בפרט מביאים חלקים מהאישיות שלך לא רק את הנושאים שמעניינים אותך. האם אתה יכול לחשוב על משהו משלך שהבאת למפגשים? במה תרמת להם חוץ מנוכחותך הפיזית והעניין סביב הנושא המדובר?

dana2909

New member
זה דווקא נשמע די הגיוני

כשאתה חלק מקבוצה אז אתה בקשר עם כולם כחלק מהפעילות. כשאתה יוצא מאותה מסגרת, נשמע לי מאד הגיוני שתשמור על קשר עם מעט, נאמר 2-3 אנשים, ואולי הבעיה היא שאתה רוצה לשמור על קשר עם כולם, ונראה לך שמאבדים קשר. כשיוצאים מהמסגרת הרבה יותר קשה לשמור על אותו קשר, אולי תנסה להתחיל מלשמור על קשר עם מישהו אחד, שאתה מאד נהנה בחברתו.. ותמשיך משם. (מה שנקרא, חבר מביא חבר).

המוזרה

New member
נראה לי

שתצטרך לפרט קצת יותר .. גם דוגמה או שתיים יוכלו לעזור להבין את מצבך. בכל מקרה - בָּרוּכָבָּא.

Lyosub

New member
אני אנסה

אני מאוד אוהב לקרוא ספרי מדע בדיוני ופנטזיה, לראות סרטים וסדרות בנושא. לפני כשלוש שנים הוקם גוף שמטרתו הייתה לארגן פעילויות בנושא לתושבי העיר בכלל ולסטודנטים בפרט. אני הייתי מראשוני החברים והייתי מגיע באדיקות למפגשים. באותה תקופה בדיוק התחלתי את שירותי הצבאי אך כיוון ששירתתי בבסיס פתוח לא הייתה לי בעיה (רוב הזמן) להגיע למפגשים. לאחר כשנה וחצי פשוט איבדתי את הרצון ללכת למפגשים. התוכן שלהם לא השתנה, מספר האנשים שהגיעו לא השתנה אני פשוט איבדתי עניין. ניסיתי לחזור לשם מדי פעם אבל אני כל פעם מרגיש שאני מבזבז את זמני במפגשים.

murmur

New member
Welcome to Geekland

ארץ החושך התמידי... מימינך כנס אייקון השנתי הבא עלינו לטובה מימנך שאר החנונים בעולם... אתה לא לבד.. אנחנו מתגודדים בקבוצות ביחד כל אחד כי הוא שונה מכולם, אנחנו חנונים ואנחנו גאים בזה.. ברוכה הבאהלמועדון.. תשאיר את הנעליים בחוץ, הכניסה בסנדלים ואולסטאר בלבד.

Lyosub

New member
את הכנס הזה אני כבר מכיר.

הייתי כבר בשלושה אייקונים ובשני פנטסיקון ואף הייתי חבר אגודה במשך שנתיים. למרבה הצער גם לשם אני לא מתחבר יותר מדי. אני מסתכל ורואה מסביבי אנשים שמתחפשים ליצורים שונים ומשונים שאני מכיר ואוהב אבל אף-פעם לא הייתי חושב להתחפש אליהם. לדעתי זה בדיוק מסוג הדברים שמחזק את הדעות השליליות על קהילת המד"ב והפנטזיה בארץ - הדימוי הילדותי של אנשים שחולמים על מקומות אחרים ובורחים מהכל. אותו כנ"ל גם לקהילת משחקי תפקידים.

murmur

New member
אתה מתכוון רק להתלונן או לעשות משהו

בנידון? אישית אני מעדיף להתלונן

Lyosub

New member
נכון להתלונן זה הרבה יותר קל

אבל בגלל שאני רוצה לעשות משהו בנידון פרסמתי כאן את הנושא.

למעלה